Näyttelijä, yrittäjä Ville Haapasalo luennoi Mikkelissä keskiviikkona 10.4.2019. Haapasalo on kerännyt ainekset puheenvuoroonsa matkoistaan maailmalla ja koti-Suomessa. Tilaisuus järjestetään Saimaa Stadiumin Vire-tilassa kello 12.00-13.00. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Matkailun merkitys Suomen kansantaloudelle on kasvanut viime vuosina. Vuonna 2017 matkailun kokonaiskysyntä oli noin 15 miljardia euroa. Erityisesti ulkomainen matkailukysyntä on kasvussa, vuonna 2017 kansainvälisten matkailijoiden Suomeen jättämät tulot olivat jo 4,6 miljardia euroa.

Nyt järjestettävä luento on osa Eteläsavolaisen matkailun osaamisloikka -hankkeen aloitustilaisuutta. Hankkeessa kehitetään matkailutoimijoiden osaamista palvelujen tuotteistamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä sekä rakennetaan yhteistyöverkostoja.

Maailmanmatkaajan havaintoja

Ville Haapasalo on näyttelijä ja yrittäjä, joka on luonut uran Venäjällä elokuvatähtenä ja julkisuuden henkilönä. Suomessa Haapasalo on tullut tunnetuksi matkailusarjoistaan, joissa hän on kiertänyt maailman ääriä. Uusimmassa sarjassaan ”Haapasalon Suomi” hän on johdattanut katsojat mielenkiintoisiin kotimaan kohteisiin.

Haapasalo ammentaa sisällön puheenvuoroonsa elämänkokemuksistaan ja matkoistaan maailmalla sekä omasta yrittäjän urastaan rajan molemmin puolin.

Ville Haapasalon luento on kaikille avoin ja maksuton.

Eteläsavolaisen matkailun osaamisloikka-hankkeen toteuttajana on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Esedun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja:

Ville Haapasalo tapaa median edustajia Saimaa Stadiumin Vire-tilassa 10.4.2019 klo 11.30-12.00
Teija Skyttä, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 050 568 88 97, teija.skytta @xamk.fi