Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu lahjoittaa joka vuosi joulutervehdysvaransa, 1 500 euroa, hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna lahjoitimme MIELI ry:n joulukeräykseen, koska haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mielenterveystyötä.

Korona-aika on ollut erityisen haastava lapsille ja nuorille, jotka eivät normaaliin tapaan pääse harrastuksiin tai tapaamaan kavereita. Lahjoituksen avulla Xamk voi tukea tulevien opiskelijoiden mielenterveyttä, jonka perusta luodaan jo lapsuudessa. Lapsena ja nuorena opitut mielenterveystaidot suojaavat mieltä läpi elämän sekä auttavat kohtaamaan vastoinkäymisiä ja kriisejä.

MIELI ry tarjoaa koulutuksia ja materiaaleja lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille neuvoloissa, varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja nuorisoalalla. Tämä auttaa ammattilaisia vahvistamaan lasten ja nuorten mielenterveystaitoja, tarjoamaan varhaista tukea vaikeisiin tilanteisiin sekä ohjaamaan lapsia ja nuoria tarvittaessa saamaan apua. Tuhannella eurolla MIELI ry voi esimerkiksi järjestää koulutustilaisuuden lasten mielenterveystaidoista yhden keskikokoisen koulun henkilöstölle.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
Opetuksen palvelujohtaja, vastuullisuusjohtaja Olli Ervaala
etunimi.sukunimi@xamk.fi, 044 702 8507