Lahjoitamme Suomen Punaiselle Ristille 10 000 euroa ja kutsumme samalla kaikki xamkilaiset mukaan osoittamaan tukensa ja lahjoittamaan rahaa perustamallemme keräykselle.

Olemme saaneet henkilöstöltämme useita ehdotuksia erilaisista tukitoimista, kiitos niistä. Ohjaamalla rahallista tukea suoraan kriisialueelle esimerkiksi SPR:n katastrofirahastoon on yksi hyvä keino auttaa. Näin voimme myös varmistaa avun perille menon. Jos pohdit millä muilla tavoin voit olla avuksi ukrainalaisille, tutustu sisäministeriön ohjeisiin.

Miten voit osoittaa solidaarisuutta?

Olemme korkeakouluyhteisönä yhtenä rintamana muiden korkeakoulujen kanssa sotaa vastaan ja xamkilaisina voimme osoittaa solidaarisuuttamme Ukrainalle käyttämällä muun muassa Teams-kokouksissa yhteistä taustakuvaa, jossa Xamkin tunnus on väritetty Ukrainan lipun värein.

 

Tietoa Ukrainan sodan vaikutuksista Xamkin toimintaan

Ukrainan sota vaikuttaa Xamkin toimintaan. Xamk pidättäytyy kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten ja valkovenäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti.

Lue lisää Ajankohtaista-sivulta.