Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa on kirjoilla yli 5000 opiskelijaa syyslukukaudella 2019. Xamkin avoin AMK oli Suomen vetovoimaisin vuonna 2018, jolloin avoimen opintoja suoritti kevät- ja syyslukukauden aikana yhteensä 5 140 opiskelijaa.

– Muutokset työelämän osaamisvaatimuksissa tuovat yhä useampia aikuisia opintojen pariin. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa joustavia mahdollisuuksia päivittää omaa osaamista tai aloittaa kouluttautuminen uudelle alalle, kertoo Xamkin jatkuvan oppimisen johtaja Pia-Mariana Toukkari.

Valtaosa Xamkin avoimessa AMK:ssa syyslukukaudella 2019 opiskelevista ovat työelämässä olevia 30-50-vuotiaita aikuisia. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi kuka tahansa, pohjakoulutuksesta riippumatta, opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Xamkin avoimen AMK:n tarjonnassa on satoja koulutuksia laajasti eri aloilta.

– Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta on Suomen laajinta. Tänä syksynä opintojaksoillemme on yli 8 000 ilmoittautumista ja suosituimpien opintojaksojen jonopaikoilla on yhteensä yli 2000 ilmoittautujaa. Noin puolet opintotarjonnastamme toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja osa englannin- ja venäjänkielisenä.

Opiskelijoita on yli 70:ssä eri maassa.

– Xamkin avoin AMK on kiinnostava myös kansainvälisesti ja lisää alueen vetovoimaisuutta. Opinnoissa on mahdollisuus kasvattaa omaa kansainvälisyysosaamista, kertoo Toukkari.

 

avoimen AMK:n polulla opiskellaan ensimmäisen vuoden opinnot

Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opintojaksot voidaan hyväksilukea, mikäli opiskelija joskus jatkaa opintojaan Xamkissa tutkinto-opiskelijana.

– Uudelleenkouluttautumista harkitseville suosittelen Xamkin polkuopintoja. Polkuopinnoissa suoritetaan AMK- tai YAMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnot avoimen AMK:n opiskelijana. Tänä syksynä poluilla opiskelee Xamkissa lähes 500 polkuopiskelijaa, iloitsee Toukkari.

Polkuopintoja on tarjolla päiväopetuksena, monimuoto-opintoina ja joitakin polkuja kokonaan verkko-opintoina. Lähiopetus järjestetään jollakin Xamkin kampuspaikkakunnista: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä tai Savonlinnassa.

Seuraava mahdollisuus ilmoittautua polkuopiskelijaksi on 3.12.-9.12.2019 Xamkin koulutuskalenterissa: www.xamk.fi/koulutuskalenteri.

 

Lisätietoja:
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk
Jatkuvan oppimisen johtaja Pia-Mariana Toukkari
Puh. 0400 869 947, pia-mariana.toukkari@xamk.fi

Lisätietoja verkkosivuilla:
www.xamk.fi/avoinamk
www.xamk.fi/polkuopinnot