Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) lahjoittaa 1 500 euroa Hyvä Joulumieli -keräykseen. Lahjoitetuilla rahoilla hankitaan ruokalahjakortteja, joilla vähävaraiset lapsiperheet voivat ostaa ruokatarvikkeita jouluksi.

Keräyksen tavoitteena on kerätä 2 miljoonaa euroa, jolla voidaan hankkia 70 euron suuruiset lahjakortit 28 000 perheelle. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdessä Ylen Aamu-tv:n Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.

Jo 22. kerran järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys on nostanut lapsiperheiden köyhyyden yhteiskunnalliseen keskusteluun. Köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta. Xamk haluaa olla mukana tukemassa kotimaan lapsia, joiden elämään vähävaraisuus vaikuttaa monin tavoin, esimerkiksi hankaloittaa koulunkäyntiä, harrastuksia ja kaverisuhteita. Se vaikuttaa myös heidän itsenäistymiseensä ja myöhempään elämäänsä.

Xamk lahjoittaa joka vuosi joulutervehdysvaransa hyväntekeväisyyteen. Xamk on hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu, joka kantaa vastuun sosiaalisesta, taloudellisesta, kulttuurisesta ja ekologisesta kestävyydestä kaikessa toiminnassaan.

Lisätietoa

Hyvä Joulumieli -keräyksen sivut

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Opetuksen palvelujohtaja, vastuullisuusjohtaja Olli Ervaala
044 702 8507, etunimi.sukunimi@xamk.fi