Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun haki 4.8. päättyneessä lisähaussa 765 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja lisähaussa oli 126, eli jokaista paikkaa haki 6 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita oli 1023.

Hakijoita kiinnostivat erityisesti koulutukset, jotka järjestetään pääosin verkossa. Eniten ensisijaisia hakijoita oli englanninkieliseen liiketalouden alan Wellbeing Management-koulutukseen. Myös sairaanhoitajakoulutus sekä englanninkielinen Environmental Engineering -koulutus kiinnostivat hakijoita. Kaikissa näissä koulutuksissa lähiopetus järjestetään Mikkelissä, mutta suurimman osan tutkinnosta voi opiskella verkossa.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli kliinisen asiantuntijan koulutus Mikkelissä.

Lisähaun aikataulu on ripeä. Valintakokeet järjestetään viikoilla 32 ja 33 ja valintojen tulokset ovat selvillä muutama päivä valintakokeiden jälkeen. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2022.

Suosituimmat koulutukset paikkakunnittain

KOTKA

  • Insinööri (AMK), merenkulku, sähkövoimatekniikka

KOUVOLA

  •  geronomi (AMK)

MIKKELI

  •     Bachelor of Business Administration, Wellbeing Management

SAVONLINNA

  •   sairaanhoitaja (AMK), verkkopainotteinen monimuotototeutus

Lisähaussa haettiin kevään yhteishaussa vapaaksi jääneitä aloituspaikkoja. Xamkin lisähaussa oli koulutuksia kaikilta kampuksilta, yhteensä 10 amk-tutkintoon johtavaa koulutusta ja 4 ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Samaa koulutusta on eri paikkakunnilla ja eri toteutusmuotoina, joten yksittäisiä hakukohteita lisähaussa oli 17.

 

Lisätietoa:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

  •  viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi,
    040 521 1809
  •  hakijapalvelut, hakijapalvelut@xamk.fi, admissions@xamk.fi, 044 702 8891 ja 040 585 6610