Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) opiskelijat esittelevät osaamistaan muotinäytöksessä perjantaina 27.4.2018 kello 19. Tapahtumapaikkana on Xamkin kirjasto kauppakeskus Manskissa.

Muotia ja puvustusta opiskelevat tulevat muotoilijat ovat suunnitelleet ja valmistaneet mallistonsa lukuvuoden 2017–2018 aikana. Xamk on Suomen ainoa korkeakoulutasoinen oppilaitos, jossa voi opiskella samassa koulutuksessa sekä puku- että vaatesuunnittelua. Valmistuttuaan opiskelijat voivat siis muodin lisäksi työskennellä esimerkiksi esiintymisasusuunnittelijoina tai pukusuunnittelijoina.

Muotinäytöksen nimi on HENKI. Opiskelijat ovat valmistaneet mallistojaan tunteet ja mielentilat -teeman pohjalta. Koska tunteita ja mielentiloja voi käsitellä todella moniulotteisesti, on mallistoissa yhtenäisestä teemastaan huolimatta selvästi nähtävissä jokaisen suunnittelijan oma lähestymistapa.

Valmistusprosessi on ollut opiskelijoille mieluinen ja opettavainen. Vaikka jokainen tekeekin omaa mallistoaan, on ryhmänä toimiminen ja sujuva yhteistyö koettu ensiarvoisen tärkeäksi koko prosessin ajan. Opiskelijat ovat innoissaan näytöksestä ja sen tarjoamasta tilaisuudesta esitellä taitojaan.

HENKI järjestetään osana Muodin Yö -tapahtumaa. Opiskelijat kokevat tämän olevan arvokas asia ja hyvä mahdollisuus esitellä paikallista osaamista Kouvolassa.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Muodin ja puvustuksen opiskelija Satu Vainio, satu.vainio (at) edu.xamk.fi
Muotoilun lehtori Seija Kiuru, 044 702 8356, seija.kiuru (at) xamk.fi

Muodin ja puvustuksen sivut