Kaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijaa, Ville Kesänen ja Tytti Puhakka, ovat päässeet finaaliin Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin järjestämässä opiskelijoiden matkatiedon kilpailussa.

Ville Kesänen
Tytti Puhakka

Kilpailun voittaja selviää perjantaina 19.1.2018, kun viisi finalistia esittelevät ideansa matkamessujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa. Raatilaisina toimivat alan arvostetut ammattilaiset.

Ville Kesäsen kilpailutyö on Huikee reissu -kännykkäsovellus ja Tytti Puhakan Puhuva matkaopas. Raadin mielestä Ville ja Tytti onnistuivat erityisesti selkeässä tuotteen konseptoinnissa, esitystavassa, ennakointiajattelussa sekä yhteistyömahdollisuuksissa. Sekä Tytti että Ville opiskelevat alaa kolmatta vuotta Xamkin MIkkelin kampuksella.

Ville Kesäsen matkatiedon kilpailun idea syntyi omasta tarpeesta.
– Kehittelin sovelluksen, jota itse tarvitsisin ja haluaisin käyttää. Finaaliin meno jännittää, mutta on samalla hienoa päästä esittelemään ideaansa. Upeaa, että tämä on mahdollista koulumme opintojakson kautta!

Tytti Puhakka kertoo oman ideansa Suomi oppaaseen syntyneen automatkalla kotimaassa. Monet nähtävyydet ovat piilossa, eikä niitä välttämättä osaa edes etsiä.

Matkailun lehtori Marjut Kasper pitää juuri tällaisia kilpailutehtäviä mielekkäinä.
– Opiskelijat ovat saaneet toimia itsenäisesti ja luoda aidosti jotain uutta. Hienoa, että ideat pääsevät nyt esille matkailualan suurimpien messujen yhteydessä!

Opiskelijoiden kilpailutehtävänä oli kehittää matkailualalle uusi tuote tai palvelu, joka edistää Suomen matkailukohteiden tunnettuutta ja innostaa myös suomalaisia matkailijoita kokemaan kotimaan erinomaisen tarjonnan. Kilpailuun lähetettävän tuotteen tai palvelun tuli olla uusi. Idea sai olla villi ja ajatusmaailmaa herättävä, mutta myös toteutettavissa oleva.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

  • matkailun lehtori Marjut Kasper, 040 572 0474, marjut.kasper @ xamk.fi
  • opiskelija Ville Kesänen, etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi
  • opiskelija Tytti Puhakka, etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi

Tietoa kilpailusta: