Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin uudella kampuksella Kotkassa vietettiin harjannostajaisia keskiviikkona 29.11.2023. Kantasatamaan nouseva rakennus valmistuu kevään 2024 aikana.

”Tästä on tulossa upea rakennus. Kotkan kampus on vetovoimainen jo nyt ja uskon nykyisen uuden kampuksen lisäävän vetovoimaa edelleen”, totesi juhlapuheessaan Xamkin hallinto- ja talousjohtaja Tero Tallinen.

Harjannostajaisia vietettiin uuden kampuksen liikuntasalissa, ja pitkien pöytien äärelle saapui juhlimaan yli 200 rakennusprojektiin osallistunutta henkilöä. Ohjelmassa oli perinteiseen tapaan puheita, musiikkia, ruokaa ja juomaa.

Xamk aloittaa toiminnan uudella kampuksella syyslukukaudella 2024

Xamkin toiminta siirtyy nykyiseltä Metsolan kampukselta Kantasatamaan syyslukukaudesta 2024 alkaen. Kotkan uudella kampuksella tulee opiskelemaan noin 3000 tekniikan, sosiaali- ja terveysalan, merenkulun ja logistiikan tulevaa ammattilaista.

”Uusi kampus on suunniteltu tarjoamaan monipuoliset, moneen käyttöön muuntuvat ja modernit tilat korkeakoulun tarpeisiin. Kampuksen sijainti Kantasatamassa, Kotkan keskustan läheisyydessä, on erinomainen”, toteaa Tallinen.

Uuden kampusrakennuksen rakennustyöt ovat edenneet sisätyövaiheeseen. Rakennuksessa tehdään parhaillaan muun muassa väliseinätöitä, tasoite- ja maalaustöitä, lattiapinnoituksia ja asennetaan ovia. Rakennuksen ulkopuolella tehdään viimeistelytöitä.

Lisätietoja rakennushankkeesta

Tero Tallinen, hallinto- ja talousjohtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, p. 044 702 8220, tero.tallinen@xamk.fi.