Korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaun toinen hakuaika käynnistyy 20.3. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla on tarjolla yhteensä 67 hakukohdetta. Näistä 47 ammattikorkeakoulututkintoon ja 20 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Nyt voi hakea myös neljään Bachelor-tutkintoon johtavaan englanninkieliseen koulutukseen, jos hakija suorittaa valintakokeen Suomessa. Ulkomailla valintakokeen suorittaneet hakivat jo ensimmäisellä hakuajalla tammikuussa. Lisäksi haussa on kaksi englanninkielistä ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, International Business Management sekä Cybersecurity.

Yhteensä aloituspaikkoja Xamkissa on 1780, joista ylemmän amk-tutkinnon aloituspaikkoja on 400.  Kampusten osalta aloituspaikat jakautuvat seuraavasti: Kouvolassa aloituspaikkoja on yhteensä 375, Kotkassa 500, Mikkelissä 625 ja Savonlinnassa 170. Osa koulutuksista toteutetaan pelkästään verkossa, aloituspaikkoja näihin on 110.

Kevään haussa on uusia koulutuksia tai toteutustapoja.  Kouvolassa alkaa uusi ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus, Logistiikka ja talous. Kotkassa alkavat syksyllä insinööritutkintoihin johtavat kybertekniikan ja peliohjelmoinnin koulutukset. Savonlinnassa on uutena tarjolla sähkötekniikan insinöörikoulutusta ja Mikkelissä liiketalouden koulutusta tarjotaan entistä laajemmin verkko-opintoina.

Kaikki Xamkissa yhteishaussa olevat koulutukset löytyvät sivulta www.xamk.fi/hae.

Haku on käynnissä 20.3– 3.4.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi. Sosiaali- ja terveysalan sähköinen esivalintakoe järjestetään 24.4. ja muut mahdolliset valintakokeet huhti–kesäkuussa. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 28.6. ja mahdolliset lisähaut vapaaksi jääneille paikoille järjestetään elokuun alussa. Kaikkien haettavana olevien koulutusten opetus alkaa syksyllä 2019.

 

Lisätiedot:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

·         Hakijapalvelut, 044 702 8891, 040 585 6610, hakijapalvelut @xamk.fi

·         Opiskelijapalvelupäällikkö Leena Kurki-Pölönen, leena.kurki-polonen @xamk.fi

·         Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi