Xamk järjestää valmistumisjuhlat kaikille kesän ja syksyn aikana valmistuneille opiskelijoille. Tilaisuus järjestetään hybridimallilla, virtuaalinen juhlalähetys on kaikkien katsottavissa verkossa ja valmistuneita on kutsuttu Savonlinnan kampukselle juhlistamaan valmistumistaan. Juhla alkaa kello 15.00, ja kestää noin tunnin. Voit katsoa lähetystä osoitteessa live.xamk.fi.

Juhlassa kuullaan Xamkin toimitusjohtaja ja rehtori Heikki Saastamoisen puheenvuoro, terveiset OP Suur-Savon HR- ja hallintojohtaja Niina Ihalaiselta sekä valmistuneiden tunnelmia kaikilta neljältä kampukseltamme. Musiikkiesityksen juhlaan tuo Olli Halonen.

Xamkista valmistuu ammattilaisia useille eri aloille, ja he tulevat vastaamaan yhteiskuntamme toiminnoista sekä niiden kehittämisestä. Edellisen juhlamme jälkeen Xamkista on valmistunut yhteensä 683 osaajaa. Koko vuoden 2023 aikana on tähän mennessä valmistunut 1754 ammattilaista. Luku tulee vuoden viimeisien viikkojen aikana vielä hieman kasvamaan.
Valmistuneiden joukossa on artenomeja, metsätalousinsinöörejä, merikapteeneja, muotoilijoita, yhteisöpedagogeja, terveydenhoitajia, restonomeja, ensihoitajia, geronomeja, jalkaterapeutteja, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, sosionomeja, tradenomeja, naprapaatteja, liikunnanohjaajia ja insinöörejä, sekä ammattikorkeakoulututkinnoista että ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista.

“Onnittelemme kaikkia valmistuneita. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisesta on syytä olla ylpeä. Opiskeluvuosienne aikana olette nähneet maailman mullistuksia, muutoksia ja niistä seuranneita epävarmuuksia, mutta niistä huolimatta jatkoitte opintonne sinnikkäästi loppuun asti, ja nyt on aihetta juhlaan. Onnentoivotukset lienevät paikallaan myös maakuntiemme toimijoille, sillä meiltä Xamkista on tullut suuri osa alueillemme työllistyneistä korkeakoulutetuista “, kommentoi rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen.

Juhlalähetyksestä tehdään tallenne, joten tunnelmiin voi palata vielä juhlapäivän jälkeenkin. Tallenne on katseltavissa musiikkiesitysten kera 18. joulukuuta saakka, ja ilman musiikkia aina 29. joulukuuta asti. Lähetyksen tuotannosta vastaa Xamkin oma mediatuotantoyhtiö Darcmedia.

Valmistuneiden nimet julkaistaan kuukausittain Xamkin verkkosivuilla, sekä toimitetaan medialle. Kesän, syksyn ja alkutalven aikana valmistuneiden nimilistat löytyvät täältä:
Heinäkuussa valmistuneet
Elokuussa valmistuneet
Syyskuussa valmistuneet
Lokakuussa valmistuneet
Marraskuussa valmistuneet
Joulukuussa valmistuneet (lista päivittyy vielä tammikuun alussa)

Valmistumisjuhlat Xamk järjestää kaksi kertaa vuodessa, virtuaalisesti tai hybridimallilla, keväällä ja loppuvuodesta. Juhlien yhteydessä jaetaan myös stipendit ansioituneille opiskelijoille.
Katso joulukuussa 2023 jaetut stipendit tästä