Kymenlaakson yrittäjät panostavat liiketoimintansa kyber- ja tietoturvan parantamiseen. Muuttunut maailma ja yleistyneet kyberuhat ovat saaneet liikkeelle myös heidät, jotka vasta suunnittelevat yrittäjäksi ryhtymistä.
– Digitalisoitunut talous merkitsee, että liiketoiminta on suunniteltava alusta saakka verkkoturvalliseksi toimialasta riippumatta, projektipäällikkö Marie Skavø-Sinisalo Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta (Xamk) kertoo.
– Monella yrittäjällä ei itsellään ole teknistä kyberturvallisuustaustaa, joten osaamista joutuu hankkimaan ja päivittämään.
Tarpeellisuudesta kertovat muun muassa viimeisen vuoden aikana järjestetyt yli 30 eritasoista Xamkin järjestämää koulutustilaisuutta Kymenlaakson yrityksille. Niihin on osallistunut satoja asiakkaidensa tietojen turvaamisesta kiinnostunutta yrittäjää.

Kouvolassa käynnistyy nyt maksuton Xamkin koulutussarja “Kyberkesä 2023”, josta jokainen yrittämisestä kiinnostunut voi poimia itselleen parin tunnin mittaisia koulutuksia. Ensimmäinen koulutus järjestetään jo tänään, mutta mukaan ehtii hyvin myöhemminkin.

Kyberkesä-sarjassa kouluttajana toimii monelle pohjoiskymenlaaksolaiselle tuttu peli- ja IT-alan yrittäjä Henri Brandt. Luvassa on myös kansainvälisen turvallisuusasiantuntijan, tutkija ja kirjailija Mikko Hyppösen ajankohtaista pohdintaa teknologiasta ja tulevaisuudesta 15. toukokuuta järjestettävässä verkkokoulutuksessa. Tietoisku järjestetään yhteistyössä KyberReact -hankkeen kanssa.

Maksuttomien koulutusten ja tietoiskujen ohjelmatiedot ja ilmoittautuminen ovat osoitteessa xamk.fi/kyberkesa

Koulutukset järjestää Kyberturvan abc yrittäjille -hanke, jota rahoittaa Hämeen ELY-Keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Marie Skavø-Sinisalo
p. 050 536 1844 etunimi.sukunimi@xamk.fi

Henri Brandt.
Kyberkesän kouluttaja Henri Brandt kertoo tietoturvallisuudesta helppotajuisesti, viihdyttävästi ja armollisesti. Henriä voi myös kuunnella Xamkin kanavilta löytyvissä Hyväksy kaikki evästeet -podcast- ja videosarjoissa, joissa käsitellään kyberturvallisuutta.