Hanke edistää rajat ylittävää kestävää talouskasvua tukemalla yrittäjyyttä ja yritysyhteistyötä bioteknologian ja kiertotalouden aloilla.

Business in Biotechnology and Circular Economy (BBC1) -hankkeen tavoitteena on parantaa rajat ylittävää (Suomi-Venäjä) yhteistyötä ja luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia bioteknologian ja kiertotalouden aloilla. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.


Hankkeen erityistavoitteet:

1. Parannetaan rajat ylittävää kestävää talouskasvua tukemalla yrittäjyyttä ja yritysyhteistyötä bioteknologian ja kiertotalouden aloilla.

2. Parannetaan yritysten välistä yhteistyötä bioteknologian ja kiertotalouden alalla (Venäjä-Suomi).

3. Edistetään yrittäjyyttä, uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tieteellisten tutkimustulosten kaupallistamista.

4. Parannetaan suomalaisten ja venäläisten biotekniikka- ja kiertotalous-alojen yritysten osaamistasoa ja kilpailukykyä rajat ylittävillä markkinoilla.

 

Hankkeen viralliset verkkosivut: www.biocircularbusiness.com 

 

Korkeakoulu- ja tiedeyhteistyö venäläisten ja valkovenäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa on jäädytetty 4.3.2022 alkaen opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksen mukaisesti. Meneillään olevia tutkimus- ja kehittämishankkeita jatketaan ilman venäläisiä ja valkovenäläisiä kumppaneita, ja toimintaa suunnataan tarvittaessa uudelleen.

Lisätietoja

Päätoteuttaja:
Saija Tillgren, project manager
050 387 2691
saija.tillgren(a)mikseimikkeli.fi

Niko Arola
project manager
040 5380 961
niko.arola(at)xamk.fi

Ajankohtaista

Finnish and Russian startups in the field of biotechnology and circular economy in the search of business opportunities

Creating a carbon neutral economy, finding sustainable energy solutions and improving environmental quality of products are challenges to be tackled globally. The demand for greener solutions is acute and new business opportunities are appearing for companies operating in the industry. Business in Biotechnology and Circular Economy (BBC1) project helps Finnish and Russian companies in the...

Faktat

Business in Biotechnology and Circular Economy (BBC1)

01.09.2019 – 30.06.2022

Toteuttajat

Hallinnoija: Miksei Mikkeli

Osatoteuttajat: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xentre (yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö), Saint Petersburg National Research University of Information Technologies, Mechanics and Optics" (ITMO yliopisto) ja the Association for Environmental Partnership (AsEP).

Tutkimuskeskus: Xentre

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 924 261 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 197 252 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.