Ruokapalveluiden ammattilainen, tarvitsetko tuoreinta tietoa kasvisruoasta? Tule mukaan KasvisProhon kuulemaan siitä lisää.

Julkiset ruokapalvelut ovat suunnannäyttäjiä vastuullisuudessa ja tekevät käytännön toimia paremman huomisen puolesta. Kasvisvoittoisen ruoan tarjoaminen vähentää ruokapalveluiden ilmasto- ja ympäristötaakkaa. Lisäämällä kasvisruokaa ruokalistalle noudatetaan samalla myös ravitsemussuosituksia ja mahdollistetaan asiakkaiden terveyttä tukevia valintoja. Ruokapalveluissa voidaan lisätä kasvisruokien houkuttelevuutta ja saatavuutta tarjoamalla sitä päivittäin. Maukas ja nälkää pitävä kasvisruoka kannustaa kokeilemaan sitä kotonakin.

Kasvisruoka ja kasviproteiinit ruokapalveluissa – KasvisPro-koulutuksessa tarjotaan ajantasaista teoriatietämystä innostavien videoiden ja pohdintatehtävien muodossa. Käytännön ruuanvalmistuksentyöpajoissa hihat kääritään ja kokataan maistuvaa kasvisruokaa ammattikeittiökäyttöön vakioidun reseptiikan mukaisesti.

Koulutus muodostuu kahdesta osasta:
1. osa: Kasvisruokatietoa ammattikeittiöille

Teoriakoulutus koostuu videoista, joilla asiantuntijat kertovat teemoista Kasvisruokailun Abc, Kestävää kasvisruokaa maukkaasti ja Kiinnostava kasvisruoka. Teoriaosa sisältää myös tehtäviä, jotka aktivoivat pohtimaan ja testaavat opittua.
Siirry KasvisPro-koulutuksen videoihin ja tehtäviin tästä.

2. osa: Kauhakaupalla kasvisruokaa

Käytännön koulutus tapahtuu kasvisruokatyöpajoissa, jossa ammattilaiset yhdessä valmistavat kasvisruokaa, keskustelevat, sparraavat ja jakavat kokemuksia kasvisruoasta ja kasviproteiinien käytöstä. Työpajoissa käytettävä reseptiikka sopii suuriinkin valmistusmääriin.
Siirry KasvisPro-ruokaohjeisiin tästä.

Maksuttomat käytännön koulutukset järjestettiin eri puolilla Suomea syys-marraskuussa 2023.
Koulutuspaikkakunnat: Helsinki, Vantaa, Kotka, Hämeenlinna, Turku, Tampere, Lahti, Mikkeli, Jyväskylä, Vaasa, Seinäjoki, Joensuu, Kuopio, Kajaani, Oulu, Rovaniemi.

Kasvisruoan ja kasviproteiinien käytännön työkalupakki

Koulutusten jälkeen osaamista syvennetään työpajoissa (5 kpl), joissa yhdessä koulutuksiin osallistuneiden kanssa edistetään ja jalkautetaan kasvisruoan ja kasviproteiinien käyttöä, tuetaan ruokapalveluiden arjessa tehtävien rutiinien muutosta ja valintoja. Työpajoissa panostetaan yhdessä tekemiseen ja vertaistukeen. Koulutuksiin osallistujien kokemukset ja tietotarpeet tuottavat käytännön työkalupakin, joka koostuu konkreettisista kokemuksista, vinkeistä ja muista ohjeistuksista. Käytännön työkalupakki on kaikkien saatavilla KasvisPron verkkosivulla.
Siirry KasvisPro-työkalupakkiin tästä.

Siirry KasvisPro-julkaisuihin tästä.

 

Lisätietoja

Piia Mikonsaari
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
piia.mikonsaari@xamk.fi
p. 050 4108 048

Osatoteuttajat:
Niina Rantakari
Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
niina.rantakari@seamk.fi
p. 040 8302 095

Suvi-Tuulia Leinonen
Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö
suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi
p. 040 6690 645

Sari Väänänen
Savon koulutuskuntayhtymä, EkoCentria
Projektipäällikkö
sari.vaananen@sakky.fi
p. 044 7854 025

Marjut Huhtala
Ammattikeittiöosaajat ry
Toiminnanjohtaja
marjut.huhtala@amko.fi
p. 050 3413 957

Hankkeen tietosuojaseloste

KasvisPro-videot

Tervetuloa innostumaan ja oppimaan lisää kasvisruoasta KasvisPro-koulutuksen videoiden parissa!

Videoilla tutustutaan eri näkökulmista kasvisruokaan ja kasviproteiineihin sekä niiden käytön edistämiseen julkisissa ruokapalveluissa.  Ne tarjoavat tietoa ja käytännön esimerkkejä sovellettaviksi omassa työssä ja oman ammattikeittiön arjessa.

Videot jakautuvat kolmeen teemaan: Kasvisruokailun ABC, Kestävää kasvisruokaa maukkaasti ja Kiinnostava kasvisruoka. Kokonaisuus sisältää kymmenen lyhyttä asiantuntijaluentoa sekä yhdeksän haastatteluvideota, joilla ruokapalvelutoimijat kertovat käytännöistään ja jakavat kokemuksiaan kasvisruoan valmistamisesta ja käytön edistämisestä.

Suosittelemme tutustumaan videoihin teemoittain. Voit kuitenkin valita katsottavasi myös yksittäisiä videoita kiinnostuksesi mukaan, sillä jokainen video on itsenäinen kokonaisuus. Asiantuntijaluennot ovat n. 15 min pitkiä. Ruokapalveluiden haastatteluvideot ovat kestoltaan 3-9 min. KasvisPro-videoiden kokonaiskesto on n. 3 h 15 min.

Videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Kun olet valinnut katsottavan videon ja klikannut sen auki,  tekstityksen videoihin saat tämän jälkeen klikkaamalla videon alapuolella olevaa CC-painiketta.
Ruotsinkielisen tekstityksen voit valita seuraavasti: videon vasemmasta laidasta klikkaa kohtaa Captions, jonka jälkeen avautuu vetovalikko, josta valitset Svenska[Swedish]. Tämän jälkeen klikkaa vasemmasta laidasta kohtaa Hide.

Videoihin liittyvät, tiedon hyödyntämistä ja soveltamista tukevat tehtävät löydät samasta kohdasta kuin videot.

Koulutusvideot

1. Täysipainoinen, monipuolinen kasvisruoka, Virpi Kemi, ETT, Ammattikeittiöosaajat ry (15:01)

2. Kasviperäiset proteiinilähteet ravitsemuksessa, Virpi Kemi, ETT, Ammattikeittiöosaajat ry (11:21)

3. Miksi kasviskuntapainotteinen ruokavalio on terveyden kannalta viisas valinta? Liisa Korkalo, ETT, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto (14:32)

4. Kasvisruoan turvallisuus (elintarvikkeiden kemiaa), Marina Heinonen, professori, Helsingin yliopisto (21:41)

Kokemuksia ruokapalveluista

1. KasvisPro-videoiden ruokapalvelut ja kasvisruokatarjonnan perusteet, Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (5:41)

2. Kasvisruoan ravitsemuslaadun varmistaminen, Espoo Catering Oy (2:51)

3. Kasviproteiinit käyttöön monipuolisesti, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (3:23)

Siirry katsomaan Kasvisruokailun ABC -teeman videoita tästä.

Koulutusvideot

5. Miksi kasvisruoka on vastuullinen valinta? Venla Kyttä, tutkija, Luonnonvarakeskus (11:16)

6. Pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2023, Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto. (16:23)

7. Kasviproteiinit haltuun ruokatuotantoprosesseissa, Tuija Ruuska, kasvisruokakouluttaja, KK Kruska Oy (17:56)

8. Vinkkejä kasviproteiinien käyttöön ja maukkaan kasvisruoan valmistamiseen, Tuija Ruuska, kasvisruokakouluttaja, KK Kruska Oy (12:12)

Kokemuksia ruokapalveluista

4. Kasvisruoka ruokapalveluiden ekotekona, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (3:32)

5. Houkuttelevaa kasvisruokaa eri menetelmillä, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (3:43)

6. Reseptiikan kehittäminen ja siinä huomioitavat tekijät, Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (7:58)

Siirry katsomaan Kestävää kasvisruokaa maukkaasti -teeman videoita tästä.

Koulutusvideot

9. Ruokapalvelun ammattilaiset kasvisruoan käytön edistäjinä, Kaisa Kähkönen, FT, ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy (12:45)

10. Kasvisruoan hyväksyttävyyden ja houkuttelevuuden lisääminen – Tuuppausta ja viestintää, Kaisa Kähkönen, FT, ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy (17:16)

Kokemuksia ruokapalveluista

7. Kasvisruokien nimeäminen ja suositut kasvisruoat, Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (4:37)

8. Miten lisätä kasvisruoan kiinnostavuutta? Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy (9:06)

9. Kasvisruoan hyväksyttävyyden lisääminen – Espoo Cateringin kokemuksia, Espoo Catering Oy (3:26)

Siirry katsomaan Kiinnostava kasvisruoka -teeman videoita tästä.

KASVISRUOKAILUN ABC

Kasvisruokailun ABC -teeman koulutusvideoilla asiantuntijat johdattelevat katsojat ravitsemuksen, ruokavalion koostamisen ja ruokaturvallisuuden teemoihin. Osiossa kerrataan kasvisten merkitystä osana ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokavaliota ja tarjotaan tutkittua tietoa kasvisten terveyttä edistävistä vaikutuksista sekä kasvisten käytön turvallisuudesta. Kokemuksia ruokapalveluista -videoilla ruokapalveluammattilaiset kertovat esimerkein, millaisin periaattein heidän toimipaikoissaan tarjotaan kasvisruokaa ja miten kasvisruoan ravitsemuslaatu varmistetaan.

Teemaan liittyvät tehtävät voit ladata videoiden jälkeen löytyvästä linkistä. Tehtävät innostavat pohtimaan Kasvisruokailun ABC -videoiden aiheita oman työskentelyn ja toimipaikan kannalta sekä kannustavat jakamaan ajatuksia, soveltamaan tietoa ja kehittämään toimintatapoja yhdessä. Kysymyksiä voi hyödyntää työyhteisön palaverien ja kehittämis- ja koulutuspäivien aineistona sekä itsenäisen oppimisen tukena.

Asiantuntijana ETT Virpi Kemi, Ammattikeittiöosaajat ry

KOULUTUSVIDEO 1

Asiantuntijana ETT Virpi Kemi, Ammattikeittiöosaajat ry

KOULUTUSVIDEO 2

Asiantuntijana ETT, yliopistonlehtori Liisa Korkalo, Helsingin yliopisto

KOULUTUSVIDEO 3

Asiantuntijana professori Marina Heinonen, Helsingin yliopisto

KOULUTUSVIDEO 4

Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi, Kylän Kattaus, Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 1

Kasvisruoan ravitsemuslaadun varmistaminen, Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 2

Kasviproteiinit käyttöön monipuolisesti, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 3

Innostavat pohtimaan, kannustavat keskustelemaan ja soveltamaan tietoa sekä kehittämään yhdessä. Hyödynnä työyhteisön yhteisissä tilaisuuksissa sekä itsenäisen oppimisen tukena.

SIIRRY TEHTÄVIIN TÄSTÄ

Kestävää kasvisruokaa maukkaasti

Kestävää kasvisruokaa maukkaasti -teeman videoilla pureudutaan syvemmälle kasvisruokaan tarkastelemalla kasvipainotteisen ruokailun edistämistä vastuullisuuden ja ympäristövaikutusten näkökulmasta. Kasvisruoan aistinvaraiseen laatuun ja maukkauteen perehdytään eri ruokatuotantomenetelmien kautta. Lisäksi tutustutaan uusiin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin. Kokemuksia ruokapalveluista -videoilla ruokapalveluammattilaiset kertovat oman toimintansa kestävyydestä sekä hyvistä käytänteistä kasvisruokareseptiikan kehittämisessä ja houkuttelevan kasvisruoan valmistamisessa.

Teemaan liittyvät tehtävät voit ladata videoiden jälkeen löytyvästä linkistä. Tehtävät innostavat pohtimaan Kestävää kasvisruokaa maukkaasti -videoiden aiheita oman työskentelyn ja toimipaikan kannalta sekä kannustavat jakamaan ajatuksia, soveltamaan tietoa ja kehittämään toimintatapoja yhdessä. Kysymyksiä voi hyödyntää työyhteisön palaverien ja kehittämis- ja koulutuspäivien aineistona sekä itsenäisen oppimisen tukena.

Venla Kyttä, tutkija, Luonnonvarakeskus

KOULUTUSVIDEO 5

Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto

KOULUTUSVIDEO 6

Tuija Ruuska, kasvisruokakouluttaja, KK Kruska Oy

KOULUTUSVIDEO 7

Tuija Ruuska, kasvisruokakouluttaja, KK Kruska Oy

KOULUTUSVIDEO 8

Kasvisruoka ruokapalveluiden ekotekona, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 4

Houkuttelevaa kasvisruokaa eri menetelmillä, Gradia-ravintolat, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 5

Reseptiikan kehittäminen ja siinä huomioitavat tekijät, Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 6

Innostavat pohtimaan, kannustavat keskustelemaan ja soveltamaan tietoa sekä kehittämään yhdessä. Hyödynnä työyhteisön yhteisissä tilaisuuksissa sekä itsenäisen oppimisen tukena.

SIIRRY TEHTÄVIIN TÄSTÄ

Kiinnostava kasvisruoka

Kiinnostava kasvisruoka -teeman koulutusvideot kannustavat pohtimaan ruokavalintoihin vaikuttavien tekijöiden moninaisuutta sekä omaa roolia ruokakasvattajana ruokapalveluissa. Videot antavat vinkkejä medialukutaidon kehittämiseen, asiakasviestintään sekä erilaisiin tuuppauksen keinoihin kasvisruokailun edistämisessä. Koulutusvideoita täydentävät ruokapalveluammattilaisten käytännön esimerkit: Millaisin periaattein kasvisruokia nimetään? Miten kasvisruoan hyväksyttävyyttä ja kiinnostavuutta lisätään? Miten asiakkaat huomioidaan viestinnässä ja vuorovaikutuksessa?

​​Teemaan liittyvät tehtävät voit ladata videoiden jälkeen löytyvästä linkistä. Tehtävät innostavat pohtimaan Kiinnostava kasvisruoka -videoiden aiheita oman työskentelyn ja toimipaikan kannalta sekä kannustavat jakamaan ajatuksia, soveltamaan tietoa ja kehittämään toimintatapoja yhdessä. Kysymyksiä voi hyödyntää työyhteisön palaverien ja kehittämis- ja koulutuspäivien aineistona sekä itsenäisen oppimisen tukena.

Kaisa Kähkönen, FT, ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy

KOULUTUSVIDEO 9

Kaisa Kähkönen, FT, ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy

KOULUTUSVIDEO 10

Kasvisruokien nimeäminen ja suositut kasvisruoat, Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 7

Miten lisätä kasvisruoan kiinnostavuutta? Gradia-ravintolat, Kylän Kattaus, Ravintola Ilokivi ja Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 8

Kasvisruoan hyväksyttävyyden lisääminen – Espoo Cateringin kokemuksia, Espoo Catering Oy

KOKEMUKSIA RUOKAPALVELUISTA VIDEO 9

Innostavat pohtimaan, kannustavat keskustelemaan ja soveltamaan tietoa sekä kehittämään yhdessä. Hyödynnä työyhteisön yhteisissä tilaisuuksissa sekä itsenäisen oppimisen tukena.

SIIRRY TEHTÄVIIN TÄSTÄ

Kiitämme lämpimästi kaikkia KasvisPro-videoiden tuottamiseen osallistuneita!
Kiitos ajankohtaisen, monipuolisen kasvisruokatiedon jakamisesta koulutusvideoidemme luennoitsijoille professori Maijaliisa Erkkolalle, professori Marina Heinoselle ja ETT, yliopistolehtori Liisa Korkalolle Helsingin yliopistosta, ETT Virpi Kemille Ammattikeittiöosaajat ry:stä, tutkija Venla Kytälle Luonnonvarakeskuksesta, FT, ravitsemusterapeutti Kaisa Kähköselle Ravistamo Oy:stä sekä kasvisruokakouluttaja Tuija Ruuskalle KK Kruska Oy:stä. Kiitos myös kasvisruoan tuotantoon, tarjoamiseen ja käytön edistämiseen liittyvien arjen ratkaisujen sekä käytännön kokemusten jakamisesta videoidemme ruokapalveluammattilaisille hankinta- ja kehityspäällikkö Regina Ekroosille ja ravitsemussuunnittelija Nina Haloselle Espoo Catering Oy:stä, ravintolapäällikkö Jaana Takkiselle Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Gradia-ravintoloista, ruokapalveluesimies Tiina Antinaholle ja ruokapalvelutyönjohtaja Anne Pakariselle Kylän Kattaukselta Jyväskylän kaupungin ruokapalveluista sekä ravintolapäällikkö Kati Lemiläiselle Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Ravintola Ilokivestä.

KASVISPRO-RUOKAOHJEET

Tervetuloa KasvisPro-hankkeen reseptipankkiin!

Olemme koonneet reseptipankin monista eri lähteistä, kuten useista eri hankkeista, oppilaitoksista ja ruokapalvelutoimijoilta. Reseptit ovat hienosäätöä vaativia. Ne on suunniteltu muokattavaksi jokaisen ruokapalvelun omaan toimintaan erilaisille asiakasryhmille sekä tuotantomenetelmille sopiviksi. Haluammekin korostaa, että reseptit ovat valmiita aihioita, jotka odottavat oman ruokapalvelunne tarpeidenmukaista muokkausta.

Jokaisessa reseptissä on kiinnitetty erityistä huomiota erilaisten kasviproteiinien vaihtomahdollisuuksiin. Kaikkiin resepteihin sopivatkin useat vaihtoehtoiset kasvipohjaiset proteiinit, joita voitte kokeilla monipuolisesti ja rohkeasti.

Olemme poistaneet tarkoituksella resepteistä tuotemerkit, jotta voit valita tuotteet oman tilanteesi ja käyttötarpeesi mukaan.

Tarkastele kriittisesti proteiinien käyttöpainoja resepteissä, onko ne mitattu kypsänä vai raakana. Huomioi mahdolliset vaikutukset lopputulokseen eri proteiinilähteiden ja tuotemerkkien mukaan.

Resepteissämme on monipuolisuutta, mukaan lukien kasvisruoka, vegaanisia vaihtoehtoja sekä ns. hybridireseptejä, joissa yhdistyvät sekä liha- että kasvipohjaiset raaka-aineet.

Voit mieluusti jakaa myös omia reseptejäsi muiden käyttäjien kanssa. Mikäli haluat osallistua jakamalla oman suosikkireseptisi, lähetä se meille! Otamme kiitollisena vastaan erilaisia toimivia reseptejä ja lisäämme ne hankkeen sivulle 31.5.2024 saakka.

Yhdessä reseptiikkaa jakamalla voimme edistää kasvispohjaisten ruokien käyttöä, monipuolisuutta ja herkullisuutta ruokapalveluissamme.

Kiitos osallistumisestasi KasvisPro-hankkeeseen!

Lämpimin terveisin,
KasvisPro-hankkeen toimijat

Siirry ruopalveluiden jakamiin ruokaohjeisiin tästä.

Siirry kasvisruokaohje-sivustojen linkkeihin tästä.

Ruokaohjeita

KEITOT (Kuva. Tero Honkaniemi)

Siirry ohjeisiin tästä

PADAT (Kuva. Tero Honkaniemi)

Siirry ohjeisiin tästä

RUOKAPALVELUIDEN JAKAMIA RUOKAOHJEITA

Siirry ohjeisiin tästä

Kasvisruokaohje-sivustojen linkkejä

KasvisPro-työkalupakki

KasvisPro-hankkeeseen liittyviä julkaisuja

Julkaisuja

ATERIA 2023 -tapahtuman blogi ”KasvisPro – Kauhakaupalla kasviksia”. Tutustu blogiin tästä.

AmmattikeittiöOsaajat ry lehden 4/2023 artikkeli ”Kasviksia, Kasviksia!”. Tutustu artikkeliin tästä.

Xamkin NEXT-lehden artikkeli ”Koulutus on avain kestäviin elämäntapoihin siirtymisessä”. Tutustu artikkeliin tästä.

 

Ammattikeittiöosaajat ry, ajankohtaista 5.2.24: ”Keskustelua kasvisruuasta”. Tutustu artikkeliin tästä.

Ammattikeittiöosaajat ry, ajankohtaista 19.2.24: ”Kohti kasvisvoittoista ruokalistaa”. Tutustu artikkeliin tästä.

Ammattikeittiöosaajat ry, ajankohtaista 21.3.24: ”Kerro kasvisruuasta!”. Tutustu artikkeliin tästä.

KasvisPro-koulutus -hankkeen tavoitteena on lisätä osaamista ja ymmärrystä kasvisruokien ja kasviproteiinien käyttömahdollisuuksista ruokapalveluissa. KasvisPron aikana tullaan lisäämään tietoa kasviproteiinien ja kasvispainotteisemman ruokavalion vaikutuksista sekä ympäristön että ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. KasvisProssa pyritään lisäämään kasvisruokien ja kasviproteiinien kiinnostavuutta ruokapalveluhenkilöstön ja asiakkaiden parissa. Samalla parannetaan kasvisruokien ruokaohjeiden saavutettavuutta jakamalla hankkeessa hyväksi todetut ruokaohjeet vapaaseen käyttöön.

Hankkeessa toteutettavat toimenpiteet:
* Teoriakoulutuksen suunnittelu ja toteutus
* Koulutuspäivien suunnittelu ja toteutus 
* Tulosten jalkauttaminen ja levittäminen 
* Hankkeen hallinnointi ja raportointi

KasvisPron tuloksena osaaminen on lisääntynyt kasvisruokien ja kasviproteiinien käytöstä ruokapalveluissa. Ohjeistusta niiden käyttöön siirtymisestä on paremmin saatavilla. KasvisPron pitkän tähtäimen tavoitteena on parantaa ruokapalveluiden tuotantoon sopivan, testaun kasviproteiinien käyttöä edistävän reseptiikan saatavuutta sekä tukea julkisten ruokapalveluiden yhdessä  tekemisen kulttuuria, esimerkiksi ruokaohjeiden jakamisen kautta.

KasvisPron kohderyhmä on julkisia ruokapalveluita tuottavien ammattikeittiöiden henkilöstö, joka vastaa ruokatuotannon ja ruokalistojen suunnittelusta ja / tai tuotekehityksestä.

Faktat

Kasvisruoka ja -proteiinit ruokapalveluissa - KasvisPro-koulutus -hanke

01.01.2023 – 31.08.2024

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Osatoteuttajat: Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy, Savon koulutuskuntayhtymä / EkoCentria, Ammattikeittiöosaajat ry

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 268 684 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 53 736 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Hanketta rahoitetaan Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta, rahoituksen myöntää Ruokavirasto