Kokemusten talo investointihankkeessa luodaan kokemusstudio vahvistamaan Kymenlaakson digimediatuotantojen infrastruktuuria.

Investointihankkeessa vastataan päähankkeen toteutuksen aikana syntyneeseen tarpeeseen kehittää Kymenlaakson alueen monialaisten mediatuotantojen infrastruktuuria. Työpajoissa ja yhteiskehittelyssä päähankkeen sidosryhmät, Game Design- ja Game Development -koulutusohjelmat sekä alueen media-alan yritykset ja asiantuntijat ovat tunnistaneet keskeisiksi laajennustarpeiksi hybridimediatuotannot mahdollistavan virtuaalistudion laajennettuna kokemusten ja elämysten mittaamiseen ja digitaaliseen tuottamiseen tarvittavalla laitteistolla.

Investointihankkeessa käyttöönotettava kokemusstudio laajentaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun digimediatuotantojen infrastruktuuria sekä FUEL-kokemuslaboratoriossa että Meduusa-studion Game Design -koulutuksen tiloissa yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa. Kokemusstudio sisältää sekä kiinteämmin asennettavan osion että mobiilimpaa laitteistoa. Liikuteltavampaa kokemusstudion laitteistoa käytetään myös pelinkehityksen ja peliteknologioiden koulutuksessa ja elinkeinoelämäyhteistyössä.

Lisätietoja

Kokemusten talo – virtuaalisista elämystiloista kestävää liiketoimintaa ja hyvinvointia investoinnit -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksesta osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Samuli Karevaara
Tutkimuspäällikkö, Luovat alat
+358504661581
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Tiina Savallampi
Projektipäällikkö, Kokemusten talo
+358447028960
etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Kokemusten talo -hankkeen tietosuojaseloste

Faktat

Kokemusten talo - virtuaalisista elämystiloista kestävää liiketoimintaa ja hyvinvointia, investoinnit

01.09.2022 – 30.09.2023

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Tutkimuskeskus: Luovat alat

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 204 500 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Euroopan aluekehitysrahasto, REACT-EU-toimenpiteet, Kymenlaakson liitto, Uudenmaan liitto