Faktoja työstämme Kaakkois-Suomen elinvoimaistamiseksi

Ammattikorkeakoulu on elintärkeä kampuskaupungeilleen, mutta myös laajemmin niin Etelä-Savon ja Kymenlaakson maakunnille. Xamk kantaa vastuuta koko alueen elinvoimasta.

Xamkin elinvoimavaikutus alueella on korvaamaton.

Kuinka voimme palvella?

Löydä työmme tärkeimmät avainluvut
Saa apua aluekehittämisen haasteisiin
Tutustu kampuksiemme työhön
Ajankohtaista aluevaikuttamisen työssä

Merkittävää aluevaikuttamisen työtä myös lukujen valossa

Xamkista apua moniin eri tarpeisiin – Kuinka voisimme olla avuksi?

Oli kyse sitten innovaatioiden kehittämisestä, henkilöstön osaamisen vahvistamisesta, yrittäjyyden tukemisesta tai infrojen ja toimitilojemme hyödyntämisestä, olemme täällä auttamassa. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä löytääksesi juuri sinulle sopivan ratkaisun!

.

.

Kampuskaupunkimme aluevaikuttamisen ytimessä

Yhdessä olemme vahvempia. Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiotoiminta ovat sydämessämme, ja juuri näiden kaupunkien yhteistyön voimasta ne saavat siivet. Liity joukkoomme, sillä yhdessä voimme saavuttaa suuria asioita ja luoda positiivista vaikutusta Kaakkois-Suomeen. TKI-toiminta on meidän voimamme – tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta yhdessä!

.

Kotka

Kotkan alueelle kohdistuu suoria elinvoimavaikutuksia muun muassa Xamkin työllistävän vaikutuksen eli tasaisesti kasvavan henkilöstön määrän sekä maksettujen verotulojen muodossa. 

Kotkassa Xamkista valmistuu vuosittain reilut 500 uutta osaajaa eri aloille ja valmistuneiden työllistymisaste on erittäin hyvä.

Kouvola Naishenkilö tarkkailee taideteosta

Xamkin tekemillä ostoilla ja investoinneilla on valtava vaikutus Kouvolan alueen työllisyyteen sekä työllistyneiden ostovoimaan. Suoria elinvoimavaikutuksia ovat Xamkin työllistävä vaikutus eli henkilöstön määrä, tuotetut verotulot, alueelle kohdistuvat investoinnit ja palveluiden osto.

Kymenlaakson korkeakoulutetusta työvoimasta peräti 70 % on valmistunut Xamkista.

Mikkeli Biotalouden tutkintaa Mikkelin kampuksen laboratoriotiloissa

Useana vuonna peräkkäin Xamk on valittu Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi (OKM:n mittaristo). Xamk piristää omalla olemassaolollaan alueen ilmapiiriä tuomalla opiskelijaelämää kampuskaupunkeihin.

Tutkintokoulutukset tuovat Mikkeliin vuosittain runsaan määrän uusia opiskelijoita ja merkittävä osa heistä jää alueelle valmistumisen jälkeen.

Savonlinna Savonlinnan kampus

Korkeakoulu on Savonlinnan vetovoimatekijä. Vuonna 2023 Savonlinnan tutkintokoulutuksiin oli ensisijaisia hakijoita yli 500, joista 56 % tuli Xamkin toiminta-alueen ulkopuolelta. Vuosi valmistumisen jälkeen yli puolet tutkinnon suorittaneista ilmoittaa asuinpaikakseen Etelä-Savon.

Savonlinnan kampukselta valmistuu vuosittain reilut 150 uutta osaajaa useille eri aloille. 

Ajankohtaista aluevaikuttamisen työssä

Kiinnostaako yhteistyö?

Haluatko kehittää innovaatioita, vahvistaa henkilöstösi osaamista tai tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme kanssa? Me voimme auttaa! Täytä verkkolomakkeemme ja ota ensimmäinen askel kohti yhteistyötä!