Kiitos kaikille osallistuneille - sivu sulkeutuu helmikuussa 2019

Tapahtuma on jo takana päin, ja sivut jäävät tähän tilaan vuoden 2019 helmikuun loppuun asti, jolloin ne suljetaan. Viimeisimmäksi sivujen yläosaan on päivitetty järjestäjille toimitetut materiaalit otsikon Rinnakkaisohjelmien antia alle. Niitä on tiedostoina, linkkeinä ja videoina.

Tapahtumaan liittyvä yhteisjulkaisu on valmistunut nimellä Tehdään tulevaisuus yhdessä! : Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivät 4.–5.10.2018 Xamkissa Mikkelissä linkin antamassa osoitteessa. Tieto on jo lähetetty kirjoittajille ja toimitetaan myös eri organisaatioihin vastuuopettajien sähköpostilistan kautta. Kiitos kaikille julkaisuun kirjoittaneille ja tapahtumaan osallistuneille! Tästä on hyvä jatkaa tulevaisuuden tekemistä yhdessä ja tavata jälleen joukolla vuonna 2020 Porissa.

Joka toinen vuosi järjestettävä valtakunnallinen Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivät järjestetään Xamkissa Mikkelin kampuksella 4.- 5.10.2018. Tapahtuma järjestetään nyt 13. kerran. Ensimmäisen kerran kielten ja viestinnän opettajat Suomen ammattikorkeakouluista kokoontuivat Turussa 20 vuotta sitten. Tämän syksyn tapahtuman järjestävään ammattikorkeakouluun voi tutustua esimerkiksi katsomalla sen ensimmäisestä vuodesta kertovan videon ja seuraamalla tapahtuman Facebook-sivua. Xamkin neljästä kampuskaupungista on myös tehty videot opiskelijoiden silmin: Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Xamkin Mikkelin kampukselle kokoontuu lokakuun alussa lähes 150 kielten ja viestinnän opettajaa melkein kaikista Suomen ammattikorkeakouluista, kahdesta yliopistosta sekä pelastusopistosta. Kiitos ilmoittautuneille ja tervetuloa!

Jos et päässyt mukaan, on professori Riitta Pyykön esitys katsottavissa striiminä torstaina 4.10. klo 12 alkaen aina klo 19.00 asti tämän linkin kautta.

 

Lisätiedot tapahtuman käytännön järjestelyistä

Ohje Xamkin langattomaan verkkoon kirjautumisesta

Kartta tapahtuman tiloihin

Iltatilaisuuden ohjelma

 

  • Ohjelma alkaa torstaina 4.10 klo 10.00, ilmoittautuminen ja aamukahvi klo 9.00. Perjantain aloitusaika on klo 9.00, ja ohjelma päättyy viimeistään klo 15.30.
  • Lopullisen ohjelman ja tilat näet tästä liitteestä. Rinnakkaisohjelmien lyhyet esittelyt saat tulostamalla tämän liitteen.

Ohjelmaan jo päivitetyt muutokset: Esitys otsikolla Mihin menet suomen kieli? peruuntuu perjantailta 5.10. esiintyjien aikatauluhaasteiden vuoksi. Sen tilalla toteutetaan yleisön pyynnöstä toisen kerran työpaja Viestintätaitoja verkossa.Torstailta on peruttu työpaja Kieli- ja viestintäopintojen ohjaaminen ammattikorkeakouluissa. Sen tilalle on tullut esitys SCIL: opiskelijat Tampere3 -korkeakouluyhteisön kehittäjinä.

 

Rinnakkaisohjelmien antia

Valmentaako moniammatillinen kielten ja viestinnän opetus työelämää varten?

Tunteet ja eettisyys some-viestinnässä

Esiintymispelon läpi estradille - teoria

Esiintymispelon läpi estradille - harjoitukset

Tulevaisuuden tutkimusmatkailua ja yhteiskehittämistä torstain työpajassa

Mikko Lampi on digitalisaation tutkimuspäällikkö Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Mikon missiona on kehittää ihmisille parempaa ja fiksumpaa tulevaisuutta datan, muotoilun ja digitaalisen teknologian avulla.

Päivätöiden ohessa Mikko on käynnistänyt alueen hackathonkulttuurin sekä ollut perustamassa hakkeriyhteisö Hacklab Mikkeliä ja yrittäjyysyhteisö Mikkeli Entrepreneurship Societyä. Mikko on avoimen tietoyhteiskunnan, yhteiskehittämisen ja reilun datatalouden aktivisti. Useimmiten Mikon löytää nykyään organisoimassa erilaisia yhteiskehittämistapahtumia ja -alustoja sekä yhteisöjä.

Hacking Future -työpajassa Mikko kertoo yhteiskehittämisestä ja siitä, mitä ihmettä tulevaisuuden tutkimusmatkailu oikein on. Työpaja on osallistava ja sopii etenkin uteliaille, kokeilunhaluisille ja niille, ketkä haluavat olla aktiivisia muutoksentekijöitä nyt ja tulevaisuudessa. 

Päivien pääpuhujana on André Noël Chaker

Kuva: Leena Koskela

André Noël Chaker on kanadanranskalainen juristi, joka muutti Suomeen jo 1990-luvun alussa. Hän on Vuoden puhujana 2012 ja Vuoden juontajana 2015 palkittu kirjailija, bisnesantropologi ja viihdyttäjä. Hän on tehnyt teokset The Finnish Miracle – Ihanuuksien ihmemaa sekä Joulupukin unelma.

 

André valaa kuulijoihinsa uskoa siihen, että suomalaiset pystyvät kansana ihmeisiin. Hän valottaa, kuinka omaperäiset arvot ja toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun, joka on johtanut kadehdittavaan rauhaan ja kestävään vaurauteen.

 

André on taitava ja inspiroiva esiintyjä, joka saa yleisönsä nauramaan, ajattelemaan ja keskustelemaan. Hän osaa katsoa suomalaista yhteiskuntaa ja liike-elämää sekä sisä- että ulkopuolelta. Innovatiivisuus ja riskinottaminen työssä ja elämässä ovat Andrén lempiteemoja. Mielenkiintoisten tarinoiden kautta hän todistaa, että mahdottomasta voi tehdä mahdollisen.

 

Kielten ja viestinnän opetuksen päivillä André esiintyy perjantaina 5.10. ennen lounasta. Esityksen otsikko on Puhu tai kuole − Eläköön sisukas ja retorikas Suomi!

torstaina puhuu professori Riitta Pyykkö monipuolisen kielitaidon saavuttamisesta

Riitta Pyykkö on professori ja Turun yliopiston vararehtori, joka toimi opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen asettamana selvitysmiehenä Suomen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista. Riitta Pyykkö jätti selvityksen opetusministerille 13.12.2017. Selvitys kattaa koko koulutusjärjestelmän ja siihen sisältyy joukko toimenpide-ehdotuksia, joiden pohjalta suomalaisten kielitaitoa voidaan kehittää vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Riitta Pyykön esityksessä Monipuolisen kielitaidon saavuttaminen korkeakoulujen tavoitteena ja haasteena tarkastellaan kansallisen kielivarannon tilaa ja kehittämistarpeita erityisesti korkeakoulujen näkökulmasta. Yhteiskunnan ja työelämän kielitaitotarpeet ovat yhä moninaisemmat.

Kielten opiskelu kaikilla koulutusasteilla on kuitenkin yksipuolistunut: useimmat koululaiset ja opiskelijat opiskelevat kotimaisten kielten lisäksi ainoastaan englantia. Koulutusta koskevat päätökset tehdään yleensä vain yhtä koulutusastetta koskevina, eikä huomioida niiden seurausvaikutuksia muille asteille, mikä on nähtävissä erittäin selvästi korkeakoulujen kieltenopetuksessa. Kansainvälistyminen on tuonut mukanaan monia haasteita, mutta, mikä on hyvä huomioida, myös hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.

torstain ensimmäinen puhuja on Eino Partanen

Eino Partanen on kognitiivisen neurotieteen tutkija, kliinisten taitojen opetukseen keskittyvä yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa, toisinaan myös kliinisessä työssä psykologina. Hän on sekä psykologian tohtori että diplomi-insinööri. Tutkimustyössään hän keskittyy puheen havaitsemiseen, vauvojen ja lasten kielen oppimiseen sekä menetelmäkehitykseen.

 

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivillä Eino puhuu työstä, kuormituksesta ja aivoista. Hänen esityksensä tarjoaa neuropsykologian näkökulmia kuormittavassa työssä pärjäämiseen.

Ajankohtaista

DIGIJOUJOU-hanke

Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Lue lisää

Kuhan kokeilin:

kansainvälisyys, kielet ja viestintä ammattikorkeakoulussa

Lue lisää

Rajojen ylityksiä

Mitä ja millaisia rajojen ylityksiä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa on tehty, kun kahdesta korkeakoulusta – Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja Mikkelin ammattikorkeakoulusta – tuli yksi.

Lue lisää

Mikä saa meidät innostumaan?

Motivaatio korkeakouluopetuksessa

Lue lisää

KIVI-FOORUMI

AMK-kielten ja -viestinnän foorumi

Lue lisää

Samarbetsgruppen Hoppet

främjar svenskundervisningen vid yrkeshögskolor

Läs mera

Call for papers or workshops

Call for papers or workshops on päättynyt. Yksi esiintyjä esitystä ja työpajaa kohden saa ilmaisen osallistumisen esityspäivälleen. Kiitos inspiroivista ehdotuksista!

 

Call for papers or workshops har slutat. En person per presentation eller workshop behöver inte betala deltagaravgiften på presentationsdagen. Tack för de inspirerande förslagen!

 

Call for papers or workshops has ended. One presenter per presentation/workshop is given free registration for the presentation day. Thank you for the inspiring proposals!

majoitus

Scandic Mikkeli, Mikonkatu 9

Varaukset Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivien kiintiöstä tulee tehdä 24.8.2018 mennessä mainitsemalla varaustunnus ”XAMK”.

HINNAT 3. – 5.10.2018

  • 79 EUR / yhden hengen standard huone / vrk
  • 94 EUR / kahden hengen standard huone / vrk

Majoitukseen sisältyy aamiainen, asiakassauna sekä WiFi-yhteys. Varauksen voi tehdä puhelimitse 0300 870 422 tai sähköpostiosoitteessa mikkeli@scandichotels.com. Huoneita on saatavilla rajoitetusti.

Maksutavaksi hyväksymme käteisen, pankkikortin tai luottokortin. Maksu tulee suorittaa paikan päällä. Laskutettaessa maksuaika on 14 vrk ja asiakkaalla tulee olla voimassa oleva laskutussopimus Scandic hotellien kanssa. Laskutuskulut 8 euroa/lasku ja viivästyskorko 12 %. Hinnat sisältävät tarjouksen tekohetkellä voimassa olevan arvonlisäveron. Mikäli tarjouksessa oleviin palveluihin sovellettavia alv-prosentteja tai muita tilitettäviä veroja muutetaan, pidätämme oikeuden muuttaa tarjouksen mukaisia palveluiden hintoja muutosta vastaavasti. Scandic-hotelleihin voi tutustua osoitteessa www.scandichotels.fi.

Hotelli Uusikuu, Raviradantie 13

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivien osallistujat voivat varata huoneita Hotelli Uusikuusta hintaan 59 euroa / huone / yö.

Hinta on saatavilla kampanjakoodilla ”XAMK” hotellin nettisivuilta osoitteessa www.uusikuu.fi.

 

 

 

Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli, Porrassalmenkatu 9

Varaukset Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivien kiintiöstä tulee tehdä 10.9.2018 mennessä mainitsemalla tunnus BXAM181003.

HINNAT 3. – 5.10.2018

  • 90,00€ / vrk / Standard-luokan huone yhdelle
  • 103,00€ / vrk / Standard-luokan huone kahdelle

Varaukset ja tiedustelut puh. 029-123 9601 (0,0835€/min + 0,1669€/puhelu) tai email vaakuna.mikkeli@sokoshotels.fi: Varaaminen on mahdollista myös www.sokoshotels.fi nettisivujen kautta varaustunnuksella: BXAM181003. Huoneita on saatavilla rajoitetusti.

Sokos Hotel Vaakunan huonehintaan sisältyy aamiainen ja hotellin asukassauna. Hotellihuone on saatavilla tulopäivänä klo 15, ja matkaravat voi jättää hotelliin säilytykseen jo aikaisemmin. Huoneen luovutus on lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

Paikoitustiloja löytyy sekä lämpimistä halleista, että katospaikoilta. Paikkoja  on rajoitetusti, eivätkä ennakkoon varattavissa. Paikoitus on maksullinen (10 €/vrk) ja maksu suoritetaan automaatteihin saapumisvaiheessa kolikoilla tai credit-luottokortilla. Ajo-ohjeet parkkihalleihin ovat saatavissa osoitteessa: https://www.sokoshotels.fi/fi/mikkeli/sokos-hotel-vaakuna/pysakointi.

 

 

Mikkelin kampuksen esittely

Mikkelin kampuksen kartta

Lataa kartta

Mikkelin kampuksen kartta (pdf)

 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Mikkelin kampus
Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli

Vieraspysäköinti: Ratsurinkuja

 

pläär

Mikkelin kaupungin kartta

Tutustu Mikkelin kaupungin karttaan. Xamk sijaitsee kartan vasemmassa reunassa, numero 33.

Klikkaa kartta suuremmaksi

Kysy lisää

Tarmo Ahvenainen (Call for papers or workshops)
yliopettaja
tarmo.ahvenainen@xamk.fi
044 702 8216

Ritva Saira
lehtori
ritva.saira@xamk.fi
040 842 0634