Xamkin restonomikoulutuksessa pilotoidaan uutta Urapolku-mallia, jossa päivätoteutuksen opiskelijat saavat mahdollisuuden kerryttää käytännön kokemusta ravintola-alalta, kasvaa ammatillisesti ja rakentaa verkostoja. Urapolkumalliin kuuluu olennaisena osana mentorointi – yhtenä työelämävalmentajana toimii ABC Tuukkalan liikennemyymäläpäällikkö Tero Kontinen.

Urapolulla kulkeminen tarjoaa lukuisia etuja. Yksi merkittävimmistä on, että saat oman yritysmentorin tueksesi. Mentori toimii esimerkiksi yhteyshenkilönä toimeksiannoissa, harjoitteluiden järjestämisessä ja opinnäytetyön aiheen valinnassa.

Yksi mentoreista on Mikkelissä ABC Tuukkalan liikennemyymäläpäällikkö Tero Kontinen. Hän kokee, että mentorina toimiminen on mahdollisuus paitsi jakaa omaa osaamistaan opiskelijoille, myös oppia itse uutta.

”Päädyin yritysmentoriksi koska koen, että minulla olisi omien kokemusten ja näkemysten myötä paljon annettavaa tuleville huippuosaajille. Tämähän on myös minulle paikka oppia teiltä uutta.”

Urapolulta valmiuksia työelämään

Urapolkumalliin kuuluu kolme opintojaksoa, harjoittelut sekä opinnäytetyö. Urapolulla tehtävät opinnot on sidottu osaksi restonomin opetussuunnitelmaa, joten polulla opittavat asiat tulevat luontevasti osaksi restonomin koulutusta.

Tero kokee, että restonomiopinnot tarjoavat hyvät valmiudet tulevaisuuden työelämää varten.

”Hakeutumalla urapolulle saat laajan kokemuksen halutessasi erilaisista toimipaikoista, ja mahdollisuutesi tulevaan työllistymiseen opintojen jälkeen paranevat”, hän vinkkaa.

Tarjolla laaja pelikenttä tehtäviä

Millaisia tehtäviä urapolulle valittava restonomiopiskelija sitten voi tehdä, jos päätyy Teron mentoroitavaksi ABC Tuukkalaan?

”ABC:lle toimeksianto voisi olla esimerkiksi lounaslistojen suunnittelu. ABC on muutenkin laaja pelikenttä. Meillä löytyy ravintolan puolelta mahdollisuudet harjoitella noutopöytää, pika-ruokaa, väli-cartea ja à la cartea. Meillä onnistuu myös makean ja suolaisen vitriinin valmistus. Asiakaspalvelutehtäviä unohtamatta”, hän listaa.

Tero kannustaa lähtemään Urapolulle, sillä se mahdollistaa laajat mahdollisuudet tutustua erilaisiin restonomin työympäristöihin ja -tehtäviin niin kahviloissa, lounasravintoloissa kuin tilausravintoloissakin.

”Meidän Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa laajat oppimismahdollisuudet myös hotelleissa ja erilaisissa konseptiravintoloissa”, hän muistuttaa.

Monipuolinen ala

Urapolkuopinnot jakautuvat kolmelle vuodelle. Niiden aikana pääset muiden restonomiopintojen lomassa opiskelemaan yhteistyöyrityksen toimintaan sidotuilla kursseilla.

Tero kannustaa hakeutumaan niin restonomiopintoihin kuin Urapolullekin.

”Voin suositella lämpimästi hakeutumista tälle alalle, joka on hyvin monipuolinen ja tämä koulutus avaa ovia moniin eri työtehtäviin. Tällä alalla pärjää mielestäni huumorilla mutta tosissaan -motolla. Sitä itse viljelen arjen työssä”, Tero naurahtaa ja jatkaa:

”Laitahan rohkeasti hakemusta tulemaan!”

 

Lue lisää restonomikoulutuksesta: www.xamk.fi/restonomi

Tutustu urapolkumalliin tarkemmin: www.xamk.fi/urapolku