Heippa! Täällä kirjoittelee Roosa, 24-v. Olen kotoisin Lohjalta, mutta asustellut Turussa pari viimeistä vuotta. Opiskelen ensimmäistä vuotta Xamkissa Savonlinnan kampuksella sosionomiksi ja erikoistun kouluhyvinvointiin ja kuraattorityöhön. Aika siistiä, kun tämä koulutus on ihan uusi, eikä vastaavaa vielä olekaan muualla!

Valitsin juuri tämän koulutuksen, koska olen aina tykännyt tehdä töitä ihmisten parissa. Aikaisemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja. Viimeiset vuodet olen työskennellyt varhaiskasvatuksessa, josta uskon saaneeni hyviä lähtökohtia tähän koulutukseen.

Muistan viime keväänä yhteishaun aikaan selanneeni somea, kun näytölle ilmestyi mainos tästä kouluhyvinvointiin painottuvasta sosionomikoulutuksesta. Hainkin siltä istumalta Savonlinnaan. Koulumaailma ja lapsiin painottuva työ kuulosti mielenkiintoiselta ja tuntuu jo nyt ihan omalta jutulta.

Rehellisesti ammattikorkeakoulu oli minulle aikaisemmin iso mörkö. Näin pari kuukautta opiskelleena en voi sanoa muuta kuin, että opiskelu on oikeasti kivaa, kunhan ei liikaa stressaa tehtävistä.

Lisäksi Savonlinnan kampus on viihtyisä, sopivan kokoinen ja siellä oppii nopeasti kulkemaan paikasta toiseen. Opettajat ovat mukavia ja meidän ryhmämme yhteishenki on ihan huippuhyvä!

Omilta luokkalaisilta olenkin jo saanut apua tehtävien teon lisäksi myös kodin remppaamiseen. Kiitos kaikille apukäsille siitä vielä tätäkin kautta!

Opiskeluelämä on siis muutakin kun deadlineja.

 

Ikimuistoisin tapahtuma opiskelijaelämässä tähän mennessä on kyllä ehdottomasti ollut fuksiaiset. Oli hauska ilta ja kaatosateesta huolimatta kävelin onnellisena Ms. Fuksi -kruunu päässäni kotiin. Hihii… 😊

Opiskeluelämä on siis muutakin kun deadlineja. Vapaa-ajalla on hyvät mahdollisuudet touhuta omien mielenkiintojen mukaan. Tykkään itse treenata salilla ja käydä luontopoluilla käppäilemässä. Kauniit Saimaan maisemat näkyykin lähes joka puolelta kaupunkia.

Savonlinnassa on monipuolisesti puuhasteltavaa ja mukavia ihmisiä. Kiva pieni keilahalli ja leffateatterikin löytyy. Olavin Olgassa pääsee tietovisailemaan ja bingoilemaan viikoittain. Uutuutena Savonlinnassa on padel, joka täytyy kyllä vielä käydä itsekin testaamassa.

Voin siis lämpimästi suositella Xamkin Savonlinnan kampusta ja erityisesti sosionomikoulutusta!

 

Roosa Sintonen
Sosionomi (AMK), kouluhyvinvointi ja kuraattorityö

Kirjoita kommentti

*