Olen Essi Pakarinen, 22-vuotias sosionomiopiskelija. Olen kotoisin Imatralta, mutta nykyään asun Kouvolassa. Aloitin sosionomin monimuoto-opinnot Kotkassa tammikuussa 2021. Olen Xamkin sponsoriurheilija. Oma lajini on keilailu, jonka aloitin vuonna 2012. Ennen keilailua pelasin kuusi vuotta jalkapalloa.

Tällä hetkellä kuulun maajoukkueen seurantaryhmään ja tavoittelen nousua naisten maajoukkueryhmään. Pelaan SM-liigaa sekä muita Suomen erikoiskilpailuja.

Urheilussa isoimmat saavutukseni ovat junioreiden EM-joukkuehopea, SM-liigan hopea, junioreiden ja nuorten parikilpailun kulta sekä junioreiden SM-pronssi.

Monimuoto-opintojen ansiosta minulla ei ole paljoa lähipäiviä, joten oman ajankäytön suunnitteleminen mahdollistaa paljon, mutta myös vaatii paljon. Ennen Xamkissa aloittamista kävin Kuortaneen urheilulukion, joten koulun ja urheilun yhdistäminen on minulle jo tuttua.

Miten yhdistää opiskeleminen ja urheilu?

Opiskelen siis monimuotolinjalla. Lähipäiviä kertyy kuukaudessa 2–4 päivää. Olen tehnyt itselleni päivärytmin, jota toteutan päivinä, jolloin ei ole lähitunteja.

Käynnistän yleensä aamuni fysiikkatreenillä, jonka jälkeen syön ja alan tekemään koulutehtäviä. Illalla käyn tekemässä lajitreenin tai osallistun kilpailuun.

Koulun ja urheilun yhdistäminen on ollut minulle melko helppoa. Pääsin liittymään Kouvolan Urheiluakatemiaan, joka mahdollistaa minulle  omalta osaltaan urheilupaikkojen käytön. Koen, että saan myös tarvittaessa tukea koululta.

Haasteellisinta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä on ajankäytön suunnittelu. Toisinaan esseitä kertyy enemmänkin tehtäväksi, jolloin minun täytyy aikatauluttaa opinnot huolella.

Urheilussa tavoittelen naisten maajoukkueryhmään nousua ja syksyn SM-kisojen voittoa.

 

Urheilussa tavoittelen naisten maajoukkueryhmään nousua ja syksyn SM-kisojen voittoa. Pitkällä tähtäimellä katsottuna tavoittelen aikuisten arvokisoissa mitaleille pääsyä.

Opiskelun tavoitteet on luoda uusia sosiaalisia suhteita sekä saada hyvät paperit ja valmistua ajallaan. Pidän sosionomin opinnoista, sillä ne valmistavat monenlaisiin tilanteisiin ja työpiireihin.

Koen, että urheilusta heijastuu huolellisuus ja tavoitteellisuus myös opiskeluunkin. Parasta urheilemisessa on se, että sen avulla saa ajatukset siirtymään pois muista asioista. Keilailussa parasta on sen vaativuus ja se, että se vaatii myös henkisesti paljon.

Terveiset urheilun ja koulun yhdistämistä miettiville

Koulun ja urheilun yhdistäminen vaatii paljon, mutta mikäli asenne on oikea, pystyy mihin vain. Monimuoto-opinnot sopivat mielestäni urheilijoille erittäin hyvin. Suunnittelun ja aikataulutuksen  pystyy helposti opettelemaan ja koululta saa myös siihen apua.

Suosittelen hakemaan opiskelemaan, sillä se antaa hyvän pohjan työelämälle uran lopettamisen jälkeen ja tuo erilaista rytmiä arkeen.

 

Essi Pakarinen, sosionomi (AMK) -opiskelija 

 

Kirjoita kommentti

*