Moikka! Olen Benjamin, 22-vuotias Savonlinnan kampuksen fysioterapeuttiopiskelija. Olen kotoisin Kangasalta, mutta nyt asustelen Savonlinnassa.

Lukion jälkeisiä välivuosia ei siis tarvitse pelätä, vaan ne voi käyttää hyödyksi.

 

Tunnen tällä hetkellä olevani oikeassa koulussa ja omalla alalla. En tullut Xamkiin opiskelemaan suorinta reittiä, mutta jokainen mutka ja porras matkalla onkin ollut tärkeä ajatellen fysioterapeutin ammattia. Lukion jälkeisiä välivuosia ei siis tarvitse pelätä, vaan ne voi käyttää hyödyksi.

Lukiosta valmistumisen jälkeen opiskelin Tampereen Urheiluhierojakoulussa noin vuoden verran ja sain itselleni koulutetun hierojan, urheiluhierojan ammatin sekä suoritin myös Personal Trainer -sertifikaatin.

Koulussa opin nykyisiä fysioterapeutin opintoja silmällä pitäen paljon tärkeitä taitoja, kuten anatomiaa ja fysiologiaa, ergonomiaa sekä tietysti potilaan tutkimista, hoitamista ja ohjaamista. Lisäksi opin tekemään kirjaamista ja hoitosuunnitelmia sekä toimimaan asiakaspalvelijana. Teimme hierontaharjoittelua urheiluseuroissa ja hieroimme myös tavallisia asiakkaita nuorisoikäisistä eläkeläisiin. Koulun yksi parhaista anneista olikin, että opin olemaan kaikenikäisten asiakkaiden kanssa luontevasti.

 

Hain jo urheiluhierojakoulun aikana fysioterapiaopintoihin, mutta en vielä päässyt opiskelemaan. Harmitus oli suuri, että eikö valitsijat huomanneet intoani ja paloani alalle.

Perustin hierojaksi valmistumisen jälkeen toiminimen ja tein urheiluhierojan työtä sivutoimisesti. Samaan aikaan lähdin Varalan Urheiluopistoon neljän kuukauden liikunnanohjauksen peruskurssille ja nautin täysillä tuosta ajasta. Liikuntaa rakastavalle ihmiselle on ihan parasta, kun saa harjoitella eri liikuntalajeja teorian ja käytännön muodossa ja ympärillä on samanhenkistä porukkaa. Tällä kurssilla sain paljon lisää rohkeutta ryhmien ohjaamiseen. Lisäksi opin lihasten kuormittumisesta eri lajeissa, josta on hyötyä tulevaisuudessa kuntouttaessani asiakkaita.

Muutin tuossa kohtaa myös pois kotoa ja asuin sisäoppilaitoksessa, joten aika oli tärkeää myös itsenäistymisen kannalta.

Syksyn yhteishaussa hain jälleen fysioterapeuttiopintoihin ja pääsin opiskelemaan Savonlinnaan. Olisin halunnut aloittaa heti, mutta varusmiespalvelus kutsui ensin. Armeijassa olin lääkintämiehenä ja opin kattavasti ensiaputaitoja. Sain myös luonnollisesti suoritettua EA-koulutukset varusmiespalveluksen aikana.

Koulussa opiskelijat ovat tiivis yhteisö ja opettajat lämminhenkisiä.

 

Tammikuussa 2020 aloitin opiskelut Xamkissa. Sain opiskelija-asunnon Saimaan rannalta ja asunto tuntui heti kodilta. Savonlinnassa pidän eniten kaupungin luonnonkauneudesta. Koulussa opiskelijat ovat tiivis yhteisö ja opettajat lämminhenkisiä.

Ammattikorkeakoulussa parasta on se, että on sekä teoriaa että käytäntöä. Ainakin itselleni sellainen opiskelu sopii kaikkein parhaiten. Opiskelussa olen pystynyt paljon hyödyntämään tietojani ja taitojani, jotka olen oppinut aiemmissa paikoissa. Fysioterapeutiksi opiskelu on antanut myös vastavuoroisesti urheiluhierojan ammattiini koko ajan jotakin lisää, koska onhan fysioterapia kokonaisuutena paljon laajempaa.

Eniten minua kiinnostaa tuki- ja liikuntaelinten ennaltaehkäisevä työ ja kuntouttaminen.

 

Fysioterapiaopintojen jälkeen aion olla töissä. Eniten minua kiinnostaa tuki- ja liikuntaelinten ennaltaehkäisevä työ ja kuntouttaminen. Aion joskus tulevaisuudessa myös jatkaa opintojani. Tällä hetkellä eniten kiehtoo OMT-fysioterapia sekä maisteriopinnot yliopistossa. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Voin suositella Xamkin fysioterapiaopintoja niille, joille liikunta, terveys ja hyvinvointi ovat lähellä sydäntä. Tällä alalla on myös tärkeää ulospäinsuuntautuneisuus sekä kiinnostus ihmiskehon toimintaan.

Ja jos ekalla kerralla et pääse opiskelemaan, niin ei haittaa yhtään, kuten oma opiskelijatarinani osoittaa. Askel askeleelta voi edetä kohti omaa paikkaa ja sitten nauttia, kun on oikeassa paikassa.

Kirjoita kommentti

*