Ajankohta: Opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson arvioitu suoritusaika on neljä (4) kuukautta.

Jos opiskelet kesällä Pulsen opintoja, huomioithan, että lehtorit eivät anna ohjausta tai arvioi opintosuorituksia pääsääntöisesti 1.6.-18.8.2024 välisenä aikana.

Tämä opintojakso tulee tarjolle myös syksyllä 2024. Opintojakson ilmoittautuminen aukeaa kesäkuussa. 

Koulutuspaikka: Verkko-opinnot
Laajuus: 3 opintopistettä
Paikkamäärä: 150
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen:  
Opettaja: Jukka Turunen, jukka.turunen@xamk.fi

 

Ensisijainen tutkinto, johon hyväksiluetaan Xamkissa: Useita, mm. Tradenomi (AMK) – tietojenkäsittely, Tradenomi (AMK) – liiketalous, Muotoilija (AMK) – graafinen muotoilu
Opetussuunnitelmassa mainittu osaamisalue: Vapaasti valittavat opinnot 
Ilmoittautuminen päättyy: 18.6.2024. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden (1) viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. 
Hinta: 12 €/op tai lukukausimaksu 175 €. Lisätietoja maksuista täällä

Huomioithan, että ilmoittautuminen Xamk Pulsen opintoihin on sitova eikä opiskelupaikan maksuton peruminen ole mahdollista. Saatuasi opiskelupaikan sinulta laskutetaan hinnastomme mukainen maksu, jota ei palauteta, vaikka keskeyttäisit opinnot.  

Jos et kuitenkaan aloita opintoja, ilmoita meille siitä ajoissa, jotta saamme poistettua sinut opintojaksolta. Näin tietoihisi ei jää merkintää suorittamatta jääneestä koulutuksesta. Peruminen tulee tehdä osoitteeseen avoinamk@xamk.fi

Avoimen AMK:n opinnoille voi ilmoittautua enintään 50 opintopisteen edestä / lukukausi. Yli 50 opintopisteen menevät ilmoittautumiset poistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli olet valinnut lukukausimaksun 175 euroa, mutta valitsemiesi yksittäisten opintojaksojen yhteenlasketut maksut jäisivät alle 175 euron, erotusta ei palauteta.

HUOM! Xamkin tutkinto-opiskelijoiden ja polkulaisten ilmoittautuminen Pepissä tai Tuudossa.

Tavoitteet:
Opintojaksolla opit hyödyntämään Canva-suunnittelutyökalua
monipuolisesti digitaalisista aineistoista painettaviin aineistoihin. Opintojaksolla käydään läpi Canvan yleisimmät toiminnallisuudet somekuvista videoihin ja valmiiden aineistopohjien hyödyntäminen.

Canva on Suomen suosituin ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Ohjelma toimii suoraan verkkoselaimessa, eikä sitä tarvitse asentaa omalle koneelle. Canvan käyttö on ilmaista, mutta vaatii sähköpostitunnuksen, jolla rekisteröidytään palvelun käyttäjäksi. Ohjelma on käyttölogiikaltaan samantapainen kuin maksulliset ammattikäyttöön tarkoitetut kuvankäsittelyohjelma(t), joten tällä opintojaksolla saat hyvät perusteet myös muiden ohjelmien käyttöön.

Opintojaksolla saat valmiudet luoda visuaalista aineistoa työssäsi, harrastuksissasi tai vaikkapa yhdistystoiminnassa. Opit luomaan nopeasti mainoksia sosiaaliseen mediaan ja hyödyntämään Canvaa esimerkiksi oman ansioluettelon luomisessa.

Sisältö:

  1. Facebook-postauskuvan luominen Canvalla. Luodaan yksinkertainen Facebook-postauksen kuva. Opitaan kuinka hyödyntää Canvan ilmaisversion valmiita pohjia, kuinka niitä voidaan muokata ja mitä ottaa huomioon Facebook-postauskuvaa tehdessä. Opitaan myös tallentamaan kuvia Canvasta tai päivittämään niitä suoraan Facebookiin Canvan kautta.
  1. Ansioluettelon luominen Canvalla. Opitaan kuinka käytetään Canvan tekstityökaluja, sekä hyödynnetään valmiita ansioluettelopohjia. HUOM! Tehtävä palautetaan viimeisen tehtävän yhteydessä – jos et halua jakaa oikeaa ansioluetteloasi opettajalle, voit käyttää luovuutta työhistoriassasi ja henkilötiedoissasi ja tehdä epävirallisen ansioluettelon keksityin tiedoin. Tietosisällöllä ei ole merkitystä arvostelun kannalta.
  1. Instagram Story -päivitys Canvalla. Luodaan Instagram Story -päivitys hyödyntäen Canvan ilmaisversion valmiita pohjia – kokeillaan Storyn tekemistä videopohjia hyödyntäen. Opitaan tallentamaan videoaineistoa.
  1. Luodaan kahvilan ruokalista. Suunnitellaan kuvitteellisen kahvilan ruokalista tyhjälle Canva-pohjalle. Opitaan luomaan aineistoa tyhjästä käyttäen Canva-työkaluja.
  1. Luodaan Canva-presentaatio. Luodaan Powerpoint-esitystä muistuttava presentaatio hyödyntäen kaikkea aiemmin tehtyä aineistoa – opitaan tuomaan Canvaan jo tehtyjä graafisia esityksiä, videoita ja ääntä. Esitys toimii kurssin lopputyönä ja se arvostellaan hyväksytty/hylätty -arvosanoin.

Toteutus:

  • Opintokokonaisuudessa ei ole ryhmätöitä, tai aikaan sidottuja ryhmäkeskusteluja eikä virtuaaliluentoja vaan eteneminen kurssilla on täysin vapaata ja aikaan sitomatonta.
  • 1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Opiskelijan työmäärä 3 op = 81 tuntia.

Opiskelumateriaali:
Opiskelumateriaali on opettajan tuottamaa avointa oppimateriaalia (tekstimuotoiset aineistot sekä mahdollisesti videoaineistot). Opiskelumateriaali on heti saatavilla Learnista ja opiskelija voi tehdä annetut tehtävät opiskelumateriaalin avulla omaan tahtiinsa. 

Arviointi:
Arvioidaan palautetun työn perusteella, onko opiskelija perehtynyt Canva-suunnittelutyökalun perusteisiin ja omaksunut sen perusteet. Arvioinnissa ei painoteta visuaalista hienoutta tai suunnittelussa käytettyjä aineistoja vaan palautetun tehtävän perusteella arvioidaan, onko opiskelija oppinut käyttämään Canvan toimintoja tehtävänantojen mukaisesti. Koska kyseessä on perusteisiin tutustuminen, hylättyyn johtaa käytännössä vain tehtävänannosta täysin poikkeavat työ tai työn palauttamatta jättäminen. Tehtävien avulla on tarkoitus tutustua Canvan toimintoihin ja sen käyttöperiaatteisiin – ”lopputyönä” toimiva presentaatio kerää kurssilla luodut tehtävät kokoon ja tämä palautetaan opettajalle arvioitavaksi. Mikäli lopputyöstä puuttuu osia, voi opiskelija vielä täydentää työtään hyväksytyn saadakseen.

Arviointiasteikko:
Hyväksytty/Hylätty

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Avoimen AMK:n toimisto, avoinamk@xamk.fi,puh. 050 340 7160 / Janika Korento

Opintosuoritusrekisterin ote 
Lähetämme sinulle sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisterin otteen sen jälkeen, kun olet suorittanut opintojakson ja saanut siitä arvosanan. Ote toimii dokumenttina, jos esimerkiksi haet hyväksilukuja opintoihisi jossain toisessa korkeakoulussa. Opintoja voidaan hyväksilukea myös Xamkissa, jos tulet meille tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää nettisivultamme Opiskelu Xamk Pulsessa – Xamk.  

Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Karvin logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) laatuauditoima korkeakoulu.

Etsi lisää koulutuksia koulutuskalenterista

Koulutusten tiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuskalenteriin

Courses in English

Look for courses in English and sign up in our English Training Calendar

Training Calendar

Tietoa opiskelukäytännöistä

Lue tarkemmin opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa

Lue lisää