Ajankohta: 24.5. – 26.5.2023. Osallistujat pääsevät tutustumaan koulutusmateriaaliin verkossa ennen koulutuksen lähipäiviä.
Paikkamäärä: 10
Kohderyhmä: Kaikki asiasta kiinnostuneet
Edeltävä osaaminen: Koulutukseen osallistuminen vaatii melumittauksiin liittyvää perusosaamista.
Opettajat: Larri Liikonen/Jari Hosiokangas/Timo Korkee
Koulutuspaikka: Xamkin Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli.
Ilmoittautuminen päättyy: 16.4.2023
Hinta: 980 euroa + alv 24 %. Laskutus yhdessä erässä.
Koulutuksen hintaan sisältyy yksi tenttikerta, eikä uusintatenttitilaisuutta järjestetä. Seuraava tenttimahdollisuus on vasta, kun/jos koulutus järjestetään tulevaisuudessa uudelleen.
Tavoitteet:
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot melun kokonaistason mittaamisesta ja asumisterveyteen liittyvistä melumittauksista. Koulutuksessa käsitellään meluun liittyvät peruskäsitteet, yleisimmät melulähteet ja niiden erityispiirteet sekä meluntorjunnan perusteet eri melulähteille eri ympäristöissä. Lisäksi koulutuksessa käsitellään melun terveysvaikutuksia. Voit suorittaa myös pelkän tentin ja näyttökokeen.
Sisältö ja toteutus:
Osallistujat pääsevät tutustumaan koulutusmateriaaliin verkossa ennen koulutuksen lähipäiviä. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä, joka palautetaan ennen lähiopetuspäiviä.
Melun perusteet: Käsitellään meluun liittyvät peruskäsitteet, yleisimmät melulähteet ja niiden erityispiirteet sekä dB-laskenta. Lisäksi käsitellään melun vaikutuksia maankäyttöön ja rakentamiseen sekä meluntorjunnan perusteita eri melulähteille eri ympäristöissä sekä taloudellisia ja terveysvaikutuksia.
Lainsäädäntö ja ohjeet: Käsitellään meluun liittyvää lainsäädäntöä ja mittauksiin liittyvää ohjeistusta maankäytön, ympäristölupien ja ympäristöterveyden näkökulmasta.
Melumittausten suunnittelu ja toteuttaminen: Käydään läpi melumittausten suunnittelussa ja toteuttamisessa huomioitavia asioita ja erilaisten melulähteiden mittaamiseen liittyviä erityispiirteitä sekä edustavan mittauksen vähimmäisvaatimuksia.
Mittausvälineet: Erityyppisissä melumittauksissa tarvittavat laitteet ja niille asetetut vaatimukset.
Tulosten analysointi ja raportointi: Mittausten dokumentointi, analyysit ja epävarmuustarkastelut sekä raportointiin liittyvät vähimmäis- ja laatuvaatimukset.
Työsuojelu: Mittauskohteissa huomioitavat työsuojelulliset asiat ja erilaisiin vaaratilanteisiin ennalta varautuminen.
Lisätietoja henkilösertifioinnista: https://www.syke.fi/sertifiointi
Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Täydennyskoulutuksen toimisto, taydennyskoulutus@xamk.fi, p. 050 340 7160 / Janika Korento
Ilmoittautumisen voi perua maksutta 30 vrk ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin ilmoitetusta perumisesta joudumme perimään koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.
Tiedotamme koulutuksen toteutumisesta sähköpostitse. Jos viestiä ei ala kuulua, tarkasta myös roskapostit!
Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.