Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia ja sen kehittämistä monin eri tavoin ja palveluin. Korkeakoulussamme toimitaan siten, että voit tuntea kuuluvasi opiskeluyhteisöön. Hyvinvointisi eteen tekevät töitä korkeakoulun oma henkilökunta, YTHS:n opiskeluterveydenhuollon työntekijät, paikallisten seurakuntien oppilaitospastorit sekä opiskelijakunta Kaakko.

Opiskeluhyvinvoinnin työntekijöitä ovat opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija, opintopsykologi, erityisopettaja ja liikunnan toimijat.

Opiskeluhyvinvoinnin työntekijöiden yhteystiedot löydät sivuston yläreunasta kohdasta ”yhteystiedot” hakemalla henkilöhausta nimellä tai tittelillä. Opiskeluterveydenhuollon tiedot löydät YTHS:n sivuilta.

Yhteisöllisyyttä vahvistetaan muun muassa opiskelijoiden tutortoiminnan, opiskelijakuntatoiminnan, juhlien ja tapahtumien avulla. Järjestämme monenlaisia harrastusmahdollisuuksia muun muassa liikunnan, musiikin ja taiteen parissa.

Harrasteryhmät ovat loistava mahdollisuus tutustua toisiin opiskelijoihin eri aloilta. Harrastustoiminta on maksutonta / edullista ja ryhmiin osallistuminen on helppoa, sillä suurin osa niistä toimii omilla kampuksillamme. Tarjonta vaihtelee kampuksittain ja Xamkin opiskelijat löytävät ajankohtaisen tarjonnan Lux-intranetistä.

Tutorit ovat aiemmin opintonsa aloittaneita opiskelijoita, joka toimivat vertaisohjaajinasi. Tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat ammattikorkeakouluun, opiskelupaikkakuntaan sekä omaan opiskelijaryhmään.

Opintojen saavutettavuus

Yhdenvertainen opiskelu ja oppimisympäristö kuuluvat kaikille. Opintosi voivat edistyä suunnitellusti, vaikka sinulla olisi oppimisvaikeus, sairaus tai vamma, erilainen kieli- ja kulttuuritausta tai muita opiskeluun mahdollisesti vaikuttavia asioita.

Teemme yksilöllisiä opetusjärjestelyjä tarvittaessa. Pyrimme kuitenkin siihen, että opiskelu olisi kaikille saavutettavaa.

Xamkissa on tehty saavutettavuussuunnitelma, jonka löydät verkkosivuilta, tästä linkistä. 

Kuuntele podcastia opiskelijahyvinvoinnista

FAQ – Opintopsykologit Saure & Häkkilä on podcast-sarja, jossa Xamkin opintopsykologit Karoliina Saure ja Mari Häkkilä keskustelevat ajankohtaisista aiheista, jotka mietityttävät korkeakouluopiskelijoita.

Aiheina mm. etäopiskelu, aloittamisen vaikeus ja keskittyminen ja muita opiskeluun, oppimiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä.

Kuuntele podcastia

Opiskelijakunta Kaakko

Opiskelijakunta toimii linkkinä opiskelijoiden ja korkeakoulun välillä. Opiskelijakunta tarjoaa erilaisten aktiviteettien, koulutusten ja tapahtumien lisäksi henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa. Opiskelijakuntatoiminnan kautta voit myös saada uusia ystäviä.

Xamkin opiskelijakunta on nimeltään Kaakko.

Tutustu Kaakkoon

Täällä opiskelija ei huku massaan ja opettajat oppivat tuntemaan meidät. Oppimisympäristö miellyttävä ja viihtyisä ja eri alojen opiskelijoiden on helppo kohdata ja verkostoitua toisiinsa opiskeluaikana.

Tradenomiopiskelija Eerika Korpela

Melkein kolme vuotta sitten pelotti tulla tänne. En tuntenut ketään, enkä tietänyt kaupungista yhtikäs mitään. Nyt minulla on täällä ystäviä, kavereita, tuttuja, työ, opiskelut, harrastuksia, parisuhde ja muutenkin ihan mukavasti tekemistä. Tämä on ihmisen kokoinen paikka ja täällä sattui selvästi olemaan yhden Mirkan mentävä aukko paikattavaksi.

Yhteisöpedagogiopiskelija Mirka Jussila

Liikuntamahdollisuudet Xamkissa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa haluamme tarjota opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa. Opiskelijoiden on mahdollista harrastaa esimerkiksi liikuntaa ja musiikkia sekä ohjatusti että omatoimisesti. Xamkissa liikunta- ja harrastetutorit ovat tärkeässä osassa vapaa-ajan toiminnan toteuttamissa, sillä he vastaavat useista eri liikunta- ja harrasteryhmistä.

Sinulla on mahdollisuus liikkua, harrastaa ja kokeilla lajeja sekä osallistua monenlaisiin liikuntatapahtumiin. Tai ehkä haluat yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun? Se onnistuu meillä Xamkissa. Lue kampuksien liikuntamahdollisuuksista ja tule mukaan!

Opiskeluterveydenhuolto

1.1.2021 alkaen ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuolto hoidetaan YTHS:n kautta. Xamkin kampuspaikkakuntien toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät YTHS:n sivuilta

Lue lisää YTHS:n palveluista