Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa tuetaan opiskelijoiden hyvinvointia ja sen kehittämistä monin eri tavoin ja palveluin. Korkeakoulussamme toimitaan siten, että voit tuntea kuuluvasi opiskeluyhteisöön. Hyvinvointisi eteen tekevät töitä korkeakoulun oma henkilökunta, opiskelupaikkakunnan järjestämän opiskeluterveydenhuollon työntekijät, paikallisten seurakuntien oppilaitospastorit sekä opiskelijakunta Kaakko. Opiskeluhyvinvoinnin työntekijöiden yhteystiedot löydät sivuston yläreunasta kohdasta ”yhteystiedot” hakemalla henkilöhausta sanoilla ”opintopsykologi” tai ”opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija”.

Yhteisöllisyyttä vahvistetaan muun muassa opiskelijoiden tutortoiminnan, opiskelijakuntatoiminnan, juhlien ja tapahtumien avulla. Järjestämme monenlaisia harrastusmahdollisuuksia muun muassa liikunnan, musiikin ja taiteen parissa.

Harrasteryhmät ovat loistava mahdollisuus tutustua toisiin opiskelijoihin eri aloilta. Harrastustoiminta on maksutonta / edullista ja ryhmiin osallistuminen on helppoa, sillä suurin osa niistä toimii omilla kampuksillamme. Tarjonta vaihtelee kampuksittain. Lue lisää kampusten sivuilta, joihin löydät linkit myöhemmin tältä sivulta.

Tutorit ovat aiemmin opintonsa aloittaneita opiskelijoita, joka toimivat vertaisohjaajinasi. Tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat ammattikorkeakouluun, opiskelupaikkakuntaan sekä omaan opiskelijaryhmään.

Opintojen saavutettavuus

Yhdenvertainen opiskelu ja oppimisympäristö kuuluvat kaikille. Opintosi voivat edistyä suunnitellusti, vaikka sinulla olisi oppimisvaikeus, sairaus tai vamma, erilainen kieli- ja kulttuuritausta tai muita opiskeluun mahdollisesti vaikuttavia asioita.

Erityistä tukea voit saada asiantuntijalausunnon/lääkärin lausunnon perusteella. Ohjaushenkilöstämme opastaa sinua tukitoimien hakemisessa ja järjestelyissä.

Opiskelijakunta Kaakko

Opiskelijakunta toimii linkkinä opiskelijoiden ja korkeakoulun välillä. Opiskelijakunta tarjoaa erilaisten aktiviteettien, koulutusten ja tapahtumien lisäksi henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa. Opiskelijakuntatoiminnan kautta voit myös saada uusia ystäviä.

Xamkin opiskelijakunta on nimeltään Kaakko.

Tutustu Kaakkoon

Liikuntamahdollisuudet Xamkissa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa haluamme tarjota opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa. Opiskelijoiden on mahdollista harrastaa esimerkiksi liikuntaa ja musiikkia sekä ohjatusti että omatoimisesti. Xamkissa liikunta- ja harrastetutorit ovat tärkeässä osassa vapaa-ajan toiminnan toteuttamissa, sillä he vastaavat useista eri liikunta- ja harrasteryhmistä.

Sinulla on mahdollisuus liikkua, harrastaa ja kokeilla lajeja sekä osallstua monenlaisiin liikuntatapahtumiin. Tai ehkä haluat yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun? Se onnistuu meillä Xamkissa. Lue kampuksien liikuntamahdollisuuksista ja tule mukaan!

Täällä opiskelija ei huku massaan ja opettajat oppivat tuntemaan meidät. Oppimisympäristö miellyttävä ja viihtyisä ja eri alojen opiskelijoiden on helppo kohdata ja verkostoitua toisiinsa opiskeluaikana.

Tradenomiopiskelija Eerika Korpela

Melkein kolme vuotta sitten pelotti tulla tänne. En tuntenut ketään, enkä tietänyt kaupungista yhtikäs mitään. Nyt minulla on täällä ystäviä, kavereita, tuttuja, työ, opiskelut, harrastuksia, parisuhde ja muutenkin ihan mukavasti tekemistä. Tämä on ihmisen kokoinen paikka ja täällä sattui selvästi olemaan yhden Mirkan mentävä aukko paikattavaksi.

Yhteisöpedagogiopiskelija Mirka Jussila

Kotka

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Kouvola

Kouvolan kampus

Tutustu kampukseen tästä

Mikkeli

Mikkelin kampus

Tutustu kampukseen tästä

Savonlinna

Savonlinnan kampus

Tutustu kampukseen tästä
Jaa sivu