Kierrätysmateriaalit käsitöissä

– Käsityökahvila ja näyttely

 

Aika: ke 6.3.2024 klo 14.00–17.30

Paikka: Uutta elämää Group (Raviradantie 8-10, Mikkeli)

Tervetuloa kaikille avoimeen käsityökahvilaan inspiroitumaan paikallisten toimijoiden yhteisestä käsityönäyttelystä!

Mekstiili-hanke järjestää kaikille avoimen käsityökahvilan yhteistyössä Uutta elämää Groupin kanssa keskiviikkona 6.3.2024 klo 14.00–17.30. Tapahtuma on osa Mikkelin kiertotalouspäiviä.

Tapahtuma tarjoaa kierrätysvinkkejä käytöstä poistettujen tekstiilimateriaalien hyödyntämiseen. Esillä on kierrätysmateriaaleista toteutettuja käsitöitä paikallisilta toimijoilta. Näitä taidokkaita käsitöitä lahjoitetaan paljon myös hyväntekeväisyyteen. Tilaisuudessa voi tehdä omia käsitöitä, osallistua ohjattuun pajaan tai yhteisölliseen käsityöhön, joka menee hyvään tarkoitukseen.

Tapahtumaan toivotaan mukaan yrityksiä, jotka haluaisivat edistää tekstiilikiertotaloutta omassa toiminnassaan. Innovoidaan yhdessä resurssiviisasta materiaalin hyödyntämistä. Tilaisuudessa tutustutaan Uutta elämää Groupin toimintaan avoimien ovien päivän esittelykierroksilla klo 14.00 ja 16.00.

Paikan päällä jaetaan tietoa poistotekstiilikeräyksestä, sekä järjestetään pop-up keräys, johon voi tuoda muovipussiin pakattuna puhtaita ja tarpeettomia tekstiilejä tapahtuman aikana. Uutta Elämää Groupin aluekeräyspiste on myös avoinna ja kierrätyskelpoista pientavaraa voi lahjoittaa myymälän yhteydessä olevaan pisteeseen aina klo 17.30 asti.

Yhteistyöllä kohti tehokasta tekstiilikiertotaloutta!

Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tapahtumassa mukana:
  • Uutta elämää Group
  • Mikkelin Marttojen Kässäkahvila
  • Tilkuyhdistys Finn Quilt ry:n Mikkelin kilta, Marskin Mantat
  • Taito Itä-Suomi ry
  • Ompelimo TikkiTila
  • Mikkelin Setlementin käsityöryhmä
  • Iloinen Lanka & Askartelu

*****************************************************************************************

Mekstiili – Tehokasta tekstiilikiertotaloutta Etelä-Savoon on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n, Metsäsairila Oy:n ja ViaDia Mikkeli ry:n yhteinen ryhmähanke. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja tuen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

 

        viadiamikkeli    xamk logo