PERUTTU: Kymenlaakson tarinakahvilat: Pyhtää

Valitettavasti tapahtuma jouduttiin peruuttamaan osallistujien puutteen takia. Pahoittelemme asiaa.

 

Jokainen kylä on tarinan arvoinen

Tervetuloa Tarinakahvilaan!

Mikä tekee Pyhtäästä Pyhtään? Mitkä ovat sinulle tärkeitä paikkoja? Mitkä ovat kylän parhaat puolet?

Pyhtään tarinakahvila tiistaina 16.8.2022 klo 17.30-19.30 Patruunantalolla (Stockforsin ruukki, Pyhtään kirkonkylä).

Tarinakahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, johon saa tulla kertomaan, kuuntelemaan, kahvittelemaan ja osallistumaan keskusteluun. Tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin kiinnostavia tarinoita kylästä ja kyläläisiltä. Minkälaisia tarinoita kylällä liikkuu? Mikä olisi kylän slogan?

Tavalliset tarinat, tapahtumat, muistot ja sattumukset riittävät, ne tekevät kustakin kylästä ainutlaatuisen. Emme siis etsi maailmaa mullistaneita tapahtumia tai sankaritarinoita! Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!

Stockforsin puuhiomo ja voimalaitos Kymijoen varrelta. Kuva Bröderna Karhumäki 1950,
Lusto – Suomen Metsämuseo, Metsäteollisuus ry:n kokoelma. CCBY4.0.

Kymenlaakson tarinakahvilat ovat osa yhteistä juhlaa Kymenlaakson ihme – Metsäteollisuutta 150 vuotta. Juhlavuosi tarkastelee, millainen Kymenlaakso on metsäteollisuuden myötä syntynyt. Tarinakahviloiden kautta nostetaan esille seudun kulttuuriperintöä osana metsätalouden vauhdittamaa maakuntaa!

Tarinakahviloiden sarjan järjestää Älykkäät kulttuurikylät -hanke ja Kymenlaakson museo. Pyhtään jälkeen seuraava tarinakahvila on Virojoella 13.9.2022. Aineistoa hyödynnetään anonyymisti hankkeen toimenpiteissä, kuten liittyvässä viestinnässä, kylien ominaispiirteiden ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä kyläprofiilien luomisessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamassa hankkeessa Älykkäät kulttuurikylät (Maaseuturahasto) Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä.

Kymenlaakson museo Kotkassa on kulttuuriperinnön asiantuntija, kumppani ja mahdollistaja koko maakunnassa. Luomme mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen. Toimintamme lähtee asukkaiden tarpeista ja haluamme kehittää palveluja yhteistyössä alueen yhteisöjen kanssa.