Mäntyharjun Ikäruoka-kokeilujen palautetilaisuus – Tutustutaan tuloksiin, vaihdetaan kokemuksia ja opitaan kokeiluista!

Mäntyharjun Ikäruoka-kokeilujen PALAUTETILAISUUS

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, millaisia kokemuksia syksyn aikana toteutetuista tai valmistelluista Ikäruoka-kokeiluista saatiin! Tutustumme Syödään yhdessä -tilaisuuksien osallistujapalautteen yhteenvetoon. Pohdimme, millaisia onnistumisia ja haasteita kokeilujen valmistelussa tai toteutuksessa kohdattiin. Lisäksi keskustelemme, miten kokeilukokemukset voitaisiin parhaiten hyödyntää ja jatkaa toimintaa, joka edistää Mäntyharjun alueen ikäihmisten yhteisöllisyyttä ja toimintakykyä tukevien ruokaan liittyvien palveluiden saatavuutta jatkossakin. Ilmoittautuminen Niinalle viimeistään ma 6.12.: niina.rantakari@xamk.fi. 

Tilaisuuden ajankohta: keskiviikko 8.12.2021 klo 14–17

Paikka: Reissuravintola, Dooris-kabinetti, Pentinpolku 2, Mäntyharju

Ohjelma: Tilaisuudessa käydään läpi loka-marraskuussa Mäntyharjun alueella toteutettujen ikäihmisten yhteisöllisten ruokailujen kokeilujen (Syödään yhdessä -tilaisuudet) osallistujapalautetta ja toteuttamisen kokemuksia. Lisäksi keskustelemme kauppakaveritoiminnan ja kokki kotiin -palvelujen kehittämisestä ja kokeilujen valmistelun kokemuksista.

Tavoitteena on tunnistaa ja arvioida kokeilujen hyviä käytäntöjä sekä mahdollisia haasteita ja muutostarpeita. Yhdessä keskustellen pohjustamme myös sitä, miten sekä kehitetyt uudet palvelut että alueen monialainen, aktiivinen kehittämisyhteistyö voisi jatkua myös kokeilujen jälkeen. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu suolaisen ja makean tarjottavan kera.

Kenelle: Avoin, maksuton tilaisuus on tarkoitettu Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisyhteistyössä mukana olleille, kokeilupalveluiden asiakkaille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan ja keskustelemaan Mäntyharjun Ikäruoka-kokeilujen tuloksista ja toiminnan jatkosta.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään ma 6.12.: Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710

Huom! Seuraamme koronaepidemian tilannetta ja noudatamme ajankohtaista Essoten ohjetta tilaisuuden toteuttamisesta. Ilmoittauduthan siis ennakkoon, jotta voimme tarvittaessa ilmoittaa sinulle mahdollisista muutoksista lyhyelläkin varoitusajalla. Kiitos! 

Tilaisuus on osa keväällä 2021 käynnistynyttä Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisyhteistyötä. Voit tutustua kehittämisen vaiheisiin Ikäruoka 2.0 -hankkeen verkkosivustolla Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisryhmän osiossa.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ikäruoka 2.0 -hanke – Hyvää syömistä tukevia palveluita kotona asuville ikäihmisille

Etelä-Savon pilottialueiden (Mäntyharju, Juva) Ikäruoka-kehittämisryhmän toiminta on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttamaa Ikäruoka 2.0 -hanketta. Hankkeessa kehitettäviin ikäihmisten palveluihin kuuluvat laajasti erilaiset kauppa-, ravintola-, koulutus- ja ohjauspalvelut. Tavoitteena on lisätä ruokaan liittyvien palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kohderyhmänä ovat kotona asuvat ikäihmiset, erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneet, yksin asuvat, vasta leskeytyneet sekä sellaiset ikääntyneet, joiden toimintakyky on heikkenemässä.

Ikäruoka 2.0 -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.

#ikaruoka #teemarahaa