Perttu Pölönen tähdittää valtakunnallista uraohjauspäivää

Valtakunnallinen uraohjauspäivä 2021

Valtakunnallista uraohjauspäivää vietetään 24. maaliskuuta. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä verkkotapahtuma kokoaa uraohjauksen ammattilaiset ja siitä kiinnostuneet tulevaisuusteeman äärelle. Tapahtumasta rakennetaan vuosittaista valtakunnallista foorumia uraohjauksen toimijoille.

Tämän vuoden uraohjauspäivän pääpuhujana on futuristi Perttu Pölönen, joka pohtii esityksessään, mitä perinteisille ammatti-identiteeteille tulevaisuudessa tapahtuu ja millaisia ovat tulevaisuudessa tarvittavat taidot.

Kuva: Mediakuvat, Perttu Pölönen

Tilaisuudessa kuullaan myös Uraohjaajat ja valmentajat ry:n puheenjohtajaa Leena Penttistä tulevaisuuden uraohjaustaidoista. Yliopettaja Päivi-Katriina Juutilainen ja lehtori Mia Lahtela Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta esittelevät uraohjausta opetus- ja ohjaushenkilöstön työssä kartoittaneet kyselyn tuloksia, ja tekoälyn mahdollisuuksista ohjaustyön resurssina alustaa tutkimuspäällikkö Stina Westman Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Lisäksi ohjelmassa on virtuaalisia työpajoja eri korkeakouluissa tekeillä olevasta uraohjauksen kehittämistyöstä. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen ovat osoitteessa http://bit.ly/uraohjaus2021 . Ilmoittautuminen on avoinna 21.3. saakka.

Valtakunnallinen uraohjauspäivä 2021 -tapahtuman järjestää Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke (ESR), jota toteuttaa kuusi ammattikorkeakoulua Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun johdolla.