Ensimmäistä valtakunnallista uraohjauspäivää vietetään 24.3.2021. Tule kuuntelemaan uraohjauksen huippuja ja verkostoitumaan. Tapahtumaa tähdittää futuristi Perttu Pölönen. Saat tietoa uraohjauksen ajankohtaisista ilmiöistä elämyksellisten ja infomatiivisten esitysten ja työpajojen aikana. Tilaisuus on avoin kaikille uraohjauksesta kiinnostuneille.
Uraohjauspäivän ohjelma (PDF)
Aamupäivän ohjelma (striimaus):
- klo 8.45 – 9 tilaisuuden avaus
- klo 9 – 9.50 Leena Penttinen: Uraohjausosaaminen tulevaisuudessa
- klo 10 – 10.25 Päivi-Katriina Juutilainen & Mia Lahtela: Uraohjaus opetus- ja ohjaushenkilöstön työssä korkeakoulussa. OTT-hankkeessa toteutetun kyselyn tuloksia
- klo 10.25 – 10.50 Stina Westman: Tekoäly ohjauksessa
- klo 11 – 11.45 Perttu Pölönen: Tulevaisuuden taidot ja identiteetti
lltapäivän ohjelma (Zoom):
- klo 12.30 – 14.25 Uraohjauksen kehittämisen työpajat.
- Voit vapaasti valita pajan, johon osallistut, ja vaihtaa pajasta toiseen.
- Suurenna aikataulukuvaa klikkaamalla:
- klo 14.30 – 15 tilaisuuden päätös ja Valtakunnallinen uraohjauspäivä 2022 -tapahtuman järjestäjän julkistaminen
Valtakunnallinen uraohjauspäivä 2021 -tapahtuman järjestää Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke.
Ohjaus tulevaisuuden työhön – mitä se on?
Ammattikorkeakoulut kouluttavat työntekijöitä työelämän tarpeisiin, joita ei vielä välttämättä edes ole olemassa tai niitä ei ainakaan tiedosteta. Opinto- ja uraohjauksen kehittäminen tulevaisuusorientoituneemmaksi tarkoittaa ohjauskulttuurin kokonaisvaltaista muutosta, tulevaisuuden työelämän skenaarioiden tunnistamista, tulevaisuusorientoituneen uraohjauksen ja uraohjauksellisen pedagogiikan kehittämistä sekä tekoälyn ja oppimisanalytiikan hyödyntämistä ohjaustyön kehittämisessä.
Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeessa kehitetään ja mallinnetaan tulevaisuusorientoitunutta uraohjausta ja uraohjauksellista pedagogiikkaa korkeakouluissa sekä selvitetään tekoälyn ja oppimisanalytiikan mahdollisuuksia ohjaustyössä ja sen kehittämisessä.
Hanke koostuu kolmesta teemasta, joissa työskennellään korkeakouluyhteistyönä kolmessa teemassa. Hankkeen kuusi toteuttaja-ammattikorkeakoulua muodostavat valtakunnallisen yhteistyöverkoston:
-
-
- Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kestävä hyvinvointi -vahvuusala, ja Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia
- Centria-ammattikorkeakoulu
- Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (AOKK)
- Hämeen ammattikorkeakoulu (AOKK)
- Tampereen ammattikorkeakoulu (AOK)
- Turun ammattikorkeakoulu
-