Visioita vesiviisauteen – Ruokasektorin tulevaisuustärskyt – webinaari

Ruoka-ala on vesi-intensiivinen toimiala. Viljely, karjatalous ja elintarvikkeiden valmistaminen on mahdotonta ilman riittävää ja laadukasta vettä. Vesijalanjälki nousee hiilijalanjäljen lisäksi yhdeksi tuotannon kestävyyskriteeriksi. Tilaisuudessa käsitellään veden merkitystä, saatavuutta, riskejä ja mahdollisuuksia sekä sitä, mistä vesivastuullisuudessa on kyse.

Ruokasektorin tulevaisuustärskyt – webinaari – Visioita vesiviisauteen järjestetään 16.11. klo 13-14.40 etätoteutuksena.

Ohjelma:

13.00 Tervetuloa Ruokaketjun tulevaisuustärskyille, projektipäällikkö Taina Harmoinen, KURVI-hanke

13.05 Suomalaisyrityksistä maailman vesivastuullisimmat – globaaleista vesihaasteista vesivastuusitoumukseen, tutkija Kirsi Usva, Luonnonvarakeskus

13.35 Etelä-Savon vesivarat ja veden laatu, vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus

13.55-14.00 tauko

14.00 Veden merkitys liha- ja ruokatalon toiminnassa, laatupäällikkö Marita Leskinen, HKScan Finland Mikkeli

14.20 Vesiteknologialla ratkaisuja vastuulliseen vesijalanjälkeen ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, osastonjohtaja, tutkijaopettaja Mari Kallioinen, LUT-yliopisto, School of Engineering Science

14.40 tilaisuus päättyy

Tilaisuus on maksuton. Pääset seuraamaan tilaisuutta osoitteesta

https://link.otavia.fi/vesiviisaus

 

 

Lisätietoja: Taina Harmoinen, taina.harmoinen(a)xamk.fi

Tilaisuuden järjestää Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta – KURVI -hanke, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.