Suomen suurin vuotuinen musiikkialan palkintotapahtuma Emma Gaala julkaisi eilen ehdokkaansa. Mukana on Suomen 2018 menestyneimmät artistit. Emma Gaalan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun – Xamkin –  yhteistyössä on mukana yhteensä kymmeniä opiskelijoita lukuisissa eri projektissa.

Xamk solmi kesällä 2017 pääyhteistyökumppanuussopimuksen Emma Gaalaa järjestävän Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n kanssa. Sopimuksen myötä viime vuonna lukuisia opiskelijoita pääsi mukaan järjestämään Suomen arvostetuinta viihdealan tapahtumaa ja sen someviestintää.

Xamkin opiskelijat pääsivät haastattelemaan 2019 ehdokkaita. Anna Puu on ehdolla vuoden naissolistiksi.

Myös tänä vuonna xamkilaisia osallistuu Emma Gaalan opiskeluprojekteihin ja mukana on monen eri alan edustajia – muotoiluista, matkailusta, liiketaloudesta ja IT-alalta. Opiskelijat pääsevät tekemään, kokemaan ja verkostoitumaan, sillä opetuksellinen yhteistyö 2018-2019 on runsas. Viime vuosi olikin onnistunut ja yhteistyö jatkuu.

”Xamkissa on saman katon alla monialaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki. Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa. Viime Emman tiimoilta toteutettu yhteistyö oli monellakin tapaa erittäin onnistunut ja muun muassa Emman someen saatiin opiskelijoiden toimesta tuotua ihan uudenlaista elämää. Uskon, että kun nyt teemme asioita yhdessä jo toista kertaa, niin yhteistyö tulee olemaan jopa viime vuotta onnistuneempi”, kertoo Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrä.

Xamkin omissa somekanavissa Emma Gaala näkyy kurkistuksina kulisseihin

Xamkin omissa somekanavissa voi seurata opiskelijoiden matkaa kohti Emma Gaalaa. Xamkissa liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia opiskeleva Joni Tamminen on mukana sometiimissä ja valmistautunut tulevaan projektiin innokkaasti:

”Mielenkiintoista on se, että pääsee tekemään työtä oikealle yritykselle ja palkintona on päästä toteuttamaan oma tarkoin harkittu suunnitelma käytännössä. Fiilikset ovat todella hyvät, kun saa olla osana Suomen suurinta musiikkijuhlaa. Odotan innolla pääseväni punaiselle matolle ja nauttimaan gaalan tunnelmasta. Meidän tiimi tulee julkaisemaan osana meidän somesuunnitelmaa myös tapahtuman kulisseista juttuja. Suosittelen ottamaan Xamkin sosiaalisen median kanavat seurantaan.”

Emman houstien puvustus, mediatiimin tuotannot ja itse tapahtuman kehittäminen palvelumuotoilun keinoin kuuluvat Xamkin opetukselliseen yhteistyöhön. Lisäksi opiskelijat pääsevät järjestämään gaalaan alumnitilaisuuden.

Houstien puvustusten syntymistä ja monia muita projekteja voi seurata Xamkin somekanavilla.

#xamkgoesemma     #emmagaala2019     #emmagaala     #xamk

 

Lisätietoja: Xamk goes Emma Gaala 2019

Tiivi Pukkila-Nupponen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 040 521 1809.

Helena Hämäläinen, yhteisömanageri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 0405703711.

Emma Gaala on Suomen suurin vuotuinen viihdealan palkintotapahtuma, joka järjestetään jo 33. kerran. Tapahtumapaikkana toimii Hartwall Arena Helsingissä. Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella 2.2.2019.