Englanninkielinen yrittäjyyskasvatuksen oppi- ja tietokirja julkistetaan Yrittäjyyskasvatuspäivillä

Tutkijatohtori Tuomas Möttösen toimittama Finnish Entrepreneurs: From Freedom of Occupation to the Entrepreneurial Society on uusi yrittäjyyskasvatuksen oppi- ja tietokirja. Se julkistetaan Yrittäjyyskasvatuspäivillä Mikkelissä (30.9.-1.10.2020).  

Finnish Entrepreneurs -kirja on ajankohtainen teos kaikille yrittäjyyskasvattajille. Teosta voidaan käyttää yrittäjyyskoulutuksessa ja eri oppilaitosten yrittäjyyskasvatuksessa. Kirja palvelee koko Suomen yrittäjyyskasvatustyötä.

Englanninkielisen oppimateriaalin tarve tulee kasvamaan, kun yrittäjyyskasvatuksen merkitys lisääntyy koulutuspolitiikassa. Kirja on tarpeellinen englanninkielisessä opetuksessa, ja sitä voidaan hyödyntää kansainvälisessä yhteistyössä. Se sopii lukemistoksi kaikille talouden kehityksestä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kirja sisältää kuvauksia eri aikojen tunnetuista suomalaisista yrittäjästä.

Finnish Entrepreneurs -kirjassa kuvataan suomalaisten yrittäjien ja yrittäjyyden historiaa 1800-luvun puolivälistä nykyaikaan. Siinä katsotaan myös tulevaisuuteen tuomalla esiin uusia yrittäjyyden ekosysteemejä sekä kehitys- ja koulutusmalleja. Kirja on osa Jyväskylän oppilaitosten yrittäjyyden opetuksen yhteistyömallia, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta yrittäjyyden edistämisestä.

FT Tuomas Möttönen on Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori ja kirjoittanut osan teoksen artikkeleista. Muut kirjoittajat ovat KTT, yliopettaja Minna Tunkkari-Eskelinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu), YTM, yrittäjyysasiantuntija Niina Helin (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia), KTM, lehtori Riku Ojanperä (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) ja KTT, yliopistonopettaja Päivi Patja (Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto).

Finnish Entrepreneurs ilmestyy Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) julkaisusarjassa. Kirjan tukijana ja valmistumisen edistäjänä on toiminut EduFutura Jyväskylä, joka on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston muodostama oppimisen, tutkimisen ja kehittämisen yhteisö.

Kirjan esittely sähköisesti: https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/JAMKin-julkaisut/Julkaisuja/finnish-entrepreneurs—jamkpublications284/

***

Viestintäasiantuntija Tiina Riuttanen
EduFutura Jyväskylä
+358 40 341 5853
viestinta@edufura.fi
www.edufutura.fi
@edufuturajkl
tiina.riuttanen@gradia.fi
Postiosoite: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia/Yhteyspalvelut, PL 472, 40101 Jyväskylä

 

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston muodostama oppimisen, tutkimisen ja kehittämisen yhteisö. Kehitämme yhdessä tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja luomme opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin.