Tämän vuoden Kybertuska-päivä sukeltaa kyberkriisin anatomiaan yrityksessä: toiminta ennen kriisiä, kriisin aikana ja sen jälkeen. Tieto- ja kyberturvalle omistettu Kybertuska-päivä järjestetään 21. maaliskuuta Kotkan Höyrypanimolla ja verkossa.

Kyberhyökkäykset eivät enää koske vain globaaleja yritysjättejä, vaan kasvavasta kyberrikollisuudesta on tullut osa yhteiskuntamme arkea. Kybertuska-päivä auttaa yrityksiä minimoimaan vahinkoja, varautumaan ja valmistautumaan kyberhyökkäyksiin.

Tapahtumassa paneudutaan myös siihen, miten huolehtia ihmisten ja yrityksen kriisinkestävyydestä sekä johtaa ja viestiä kriisin keskellä. Kybertuska tarjoaa tukea yrityksen liiketoiminnan mahdollisimman onnistuneeseen palautumiseen ja jatkuvuuden varmistamiseen.

– Varautuminen kyberhyökkäyksiin ei ehkäise pelkästään kyberrikollisuudesta aiheutuvia taloudellisia menetyksiä; kyberkriiseihin varautuminen ja tietoturvataitojen omaksuminen osaksi yritysten arkea on toimivan tulevaisuuden yhteiskunnan tukipilari, sanoo Krista Pesonen, joka työskentelee kyberasiantuntijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa -hankkeessa.

Kybertuska-päivän huippupuhujina:

  • kyberturvallisuuden asiantuntija Noora Hammar, Women4Cyber Finland, Volvo Group
  • tietoturva-asiantuntija, valkohattuhakkeri Laura Kankaala, F-Secure
  • kyberturvan asiantuntija Jyrki Nivala, Insta Advance, Cyber Security
  • viestinnän asiantuntija Antti Miettinen, Tekir
  • kyberpsykologi Ricardo Gregorio Lugo, Tallinnan teknillinen yliopisto (puheenvuoro englanniksi)
  • Windows-käyttöjärjestelmä- ja tietoturva-asiantuntija Sami Laiho, Adminize
  • tietoturva-asiantuntija Tuuli Siiskonen, Sitowise

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen 18.3. mennessä.

Kybertuska-päivän järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttama Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF). Tapahtumayhteistyössä ovat mukana Kymenlaakson kauppakamari ja Kymen Yrittäjät.

Lisätietoja:

Puhujien tarkemmat esittelyt ja tapahtumassa ständeillä esittäytyvät toimijat tapahtuman verkkosivuilla: https://www.xamk.fi/tapahtumat/kybertuska-2024/

Krista Pesonen, TKI-asiantuntija, Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa -hanke, Xamk etunimi.sukunimi@xamk.fi, 050 339 6203