Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat maistattavat hyönteiselintarvikkeita Karhuvuoren koulun oppilaille ja henkilökunnalle ensi viikolla.

Aika:                 tiistaina 13.2. klo 8.30–14.30 ja torstaina 15.2 klo 8.30–12.30
Paikka:             Karhuvuoren koulu, Tarinatie 1, Kotka

Tilaisuus käynnistyy juhlasalissa Tommi Nuoliojan (Muurahaiskauppa) lyhyellä tietoiskulla hyönteistä elintarvikkeena. Sen jälkeen opiskelijat pääsevät luokka kerrallaan maistelemaan hyönteiselintarvikkeita kotitalousluokkaan. Maistatuksen yhteydessä kerätään kuluttajatutkimustietoa hyönteisten hyväksyttävyydestä elintarvikkeena eri kuluttajaryhmiltä ja myös tietoa ajankohtaista hyönteiselintarvikkeiden tuotekehitystä varten.

Maistiaiset jatkuvat maaliskuussa Xamkin ja Ekamin Kotkan kampuksilla. Tilaisuuksien tavoitteena on tutkia hyönteiselintarvikkeiden hyväksyttävyyttä eri kuluttajaryhmillä, antaa lisätietoa hyönteistä elintarvikkeena ja lisätä tunnettuutta kuluttajien keskuudessa

Hyönteistalous kasvaa vauhdilla Kymenlaaksossa

Tempaus liittyy kiertotalouteen, jota tulisi jo nyt ja tulevaisuudessa opettaa kaikilla kouluasteilla. Kymenlaakson alueella hyönteistalous on kovassa nosteessa, ja sitä on osaltaan edistämässä Sirkkaa sopassa -hanke. Kyseessä on Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksen ja Xamkin yhteistyöhanke, jota Sitra rahoittaa. Sirkkaa sopassa -hanke voi hyödyntää tilaisuuksista kerättyä tietoa tutkimus- ja kehitystyössään.

– Karhuvuoren koulussa saamme ajankohtaista tietoa hyönteisistä elintarvikkeena, ja opiskelijat ja koulun henkilökunta pääsevät maistamaan hyönteisiä ja kertomaan mielipiteensä. Maistiaiset liittyvät myös kiertotalouteen ja laajemmin maailman ruokapulmien ratkaisemiseen, toteaa projektipäällikkö Eeva Koljonen Xamkista.

– Mukana tilaisuuksien organisoinnissa ovat Xamkin restonomiopiskelijat, jotka toteuttavat projektin osana opintojaan.  He oppivat tekemään kuluttajatutkimusta ja saavat analysoitavakseen ajankohtaista tietoa aiheesta, opettaja Päivi Hostikka Xamkista kertoo opiskelijoiden osuudesta.

Muurahaiskaupalle yhteistyö tuo uutta tutkimustietoa hyönteisten hyväksyttävyydestä elintarvikkeena eri kuluttajaryhmissä ja tietoa tuotekehityksen tueksi hyönteistalousalla.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

  • Opettaja Päivi Hostikka, paivi.hostikka (at) xamk.fi, 040 1835 258
  • Projektipäällikkö Eeva Koljonen, Sirkkaa sopassa hanke, eeva.koljonen (at) xamk.fi , 050 312 4989
    hankesivut: https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/sirkkaa-sopassa/
  • Opiskelija Sami Kattelus, osaka089 (at) edu.xamk.fi, Projektiosaaminen-opintojakson opiskelijaprojektiryhmän projektipäällikkö

Muurahaiskauppa
Tommi Nuolioja, 044 015 0730 tommi (at) muurahaiskauppa.com

Karhuvuoren koulu
Rehtori Marianne Puumalainen, 040 643 3919, marianne.puumalainen (at) kotka.fi