Eteläsavolaisilta ihmisiltä ja organisaatioilta kerätään nyt liikeideoita kilpailulla. Kolme parasta liikeideaa pääsee esille marraskuussa järjestettävässä finaalitapahtumassa. 

Etelä-Savon kilpailukyky nojaa kestävään elinkeinotoimintaan, osaamiseen ja hyvinvointiin. Liikeideakilpailun erityistavoitteena on lisätä uuden osaamisen ja digitalisaation hyödyntämistä näillä kärkialoilla. 

– Rohkaisemme innovatiivisuuteen ja luovuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla ideoita ja innovaatioita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia, kertoo liikeideakilpailun koordinaattori, TKI-asiantuntija Henna Suortti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. 

Kriteerinä kytkös Etelä-Savoon  

Liikeideakilpailu on avoin kaikille uutta liiketoimintaa suunnitteleville henkilöille ja tiimeille. Liikeidea voi olla uusi palvelu, tuote tai liiketoimintakonsepti, joka tähtää kannattavaan liiketoimintaan.   

Kilpailuun voi osallistua yksityishenkilönä tai enintään viiden hengen tiiminä. Ideaehdotuksen voi tehdä joko suomeksi tai englanniksi. Liikeidean esittäjän tulee asua tai opiskella Etelä-Savossa, tai yrityksen tai yhteisön tulee toimia maakunnan alueella.  

Liikeideoita arvioi joukko yrittäjyyden ja liike-elämän ammattilaisia. Tuomariston jäseninä toimivat aluejohtaja Heidi Loukiainen Etelä-Savon Yrittäjistä, elinkeinopäällikkö Tuula Kokkonen, Etelä-Savon maakuntaliitosta, yrittäjä Janne Muikkunen Rock Solid Oy:stä ja palvelupäällikkö Ossi Pulliainen Oma Säästöpankista. Arviointikriteereinä ovat liikeidean toteutettavuus, innovatiivisuus sekä liikeidean kasvu- ja kansainvälistymismahdollisuudet.  

Liikeideakilpailun pääsponsoroijana toimii Oma Säästöpankki ja kilpailun finalisteille myönnetään rahapalkinnot: 1. sija 1200 euroa, 2. sija 500 euroa ja 3. sija 300 euroa.  Lisäksi kilpailun pääjärjestäjä, Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanke, tarjoaa voittajille henkilökohtaista sparrausta liikeideoiden kehittämiseen. 

Sparrausta ja valmennusta liikeideaan 

Liikeideakilpailuun osallistuvien ei tarvitse lähteä kisaan kylmiltään.  

– Osallistujat saavat maksutonta sparrausta idean jatkokehittämiseen, kaupallistamiseen tai esittelemiseen, Suortti kertoo.  

Sparraus järjestetään 1. syyskuuta ja siitä on lisätietoa kilpailun verkkosivuilla. 

– Syksyn aikana on lisäksi tarjolla useita uusille yrittäjille suunnattuja valmennuksia, joihin voi lähteä mukaan kartuttamaan omaa osaamistaan ja jalostamaan liikeideaa, Suortti muistuttaa. 

Lisätietoja:  

TKI-asiantuntija Henna Suortti, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 050 467 7013, henna.suortti@xamk.fi 

Liikeideakilpailun pääjärjestäjänä toimii Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanke. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamaa hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan Unionin Sosiaalirahaston osarahoituksella. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon ammattiopiston, Samiedun, STEP-koulutuksen ja 4H-yhdistyksen kanssa.