Munster Technological University (MTU) ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) ovat allekirjoittaneet sopimuksen tohtoriopintojen tarjoamisesta. Kyseessä on aivan uusi avaus Eurooppa-yliopisto INGENIUMissa.

Rehtori, professori Maggie Cusack ja rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen allekirjoittivat sopimuksen 13.2.2024 Irlannin Corkissa, MTU:n Bishopstownin kampuksella. MTU on yksi merkittävimmistä yliopistoista Irlannissa.
Tavoitteena on edistää osapuolten yhteistä tutkimus- ja innovaatiotoimintaa osana INGENIUM-yhteistyötä. Sopimus sujuvoittaa yhteisten tutkimushankkeiden, julkaisujen ja innovatiivisten koulutusohjelmien toteuttamista ja on merkittävä askel yhtenäisen akateemisen yhteisön luomisessa INGENIUMiin.

– Sopimuksemme symboloi molempien korkeakoulujen sitoutumista akateemiseen huippuosaamiseen ja innovointiin ja sopii myös täydellisesti INGENIUM-yhteistyöhön. Haluamme antaa yhdessä merkittävän panoksen maailmanlaajuiseen tutkimukseen ja koulutukseen, korostaa professori Maggie Cusack MTU:sta.

Xamkille on merkittävää mahdollistaa tohtoripolut ja akateemisen osaamisen kasvu Kaakkois-Suomeen.

– Olemme todella tyytyväisiä alkavasta yhteistyöstä MTU:n kanssa. Nyt allekirjoitettu sopimus tarjoaa alueemme korkeakoulutetuille mahdollisuuden suorittaa tohtorin tutkinnon eri aloilta. Sopimus avaa uusia mahdollisuuksia MTU:lle ja Xamkille ja myös laajemmalle akateemiselle yhteisölle, mikä edistää kasvua, innovaatioita ja huippuosaamista tukevaa yhteistyötä, rehtori Heikki Saastamoinen Xamkista toteaa.

Ensimmäiset tohtoriopinnot voisivat alkaa jo kesän 2024 jälkeen.

 

Kuvassa rehtori, professori Maggie Cusack (istumassa vas.) ja rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen allekirjoittivat sopimuksen 13.2.2024 Irlannin Corkissa. Mukana tilaisuudessa olivat Dr Stephen Cassidy (takana vas.) ja Dr Sean McSweeney MTU:sta sekä tekniikan koulutusalajohtaja Mika Ruponen ja projektijohtaja INGENIUM Xamk Eeva Kuoppala.

Kuva: Joleen Cronin