Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on kärjessä Suomen ammattikorkeakoulujen joukossa myös julkaisualalla. Vuoden julkaisu –äänestyksessä palkitaan vuosittain onnistuneimmat julkaisut.

Nyt neljättä kertaa järjestettävässä Vuoden julkaisu -äänestyksessä yleisö pääsee kannattamaan omaa suosikkiaan kahdeksan Xamkin julkaisuryhmän valitseman ehdokkaan joukosta. Julkaisujen aiheena on mm. digitointiprojektit, ikäihmisten ruokailu, sähköpotkulautojen turvallisuus sekä rakenteellinen sosiaalityö.

Xamkin julkaisemien teosten laatijoina on opettajia, tutkijoita ja TKI-asiantuntijoita sekä yhteistyökumppaneita. Julkaisut avaavatkin monipuolisen sekä ajantasaisen näkymän ammattikorkeakoulun toimintaan.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa julkaistaan vuosittain useita kymmeniä teoksia viidessä eri julkaisusarjassa: Xamk Tutkii, Xamk Kehittää, Xamk Inspiroi, Xamk Oppimateriaalit ja Xamk Beyond. Sarjat eroavat toisistaan kohderyhmän sekä julkaisun tavoitteen perusteella. Uusin sarjoista on Xamk Oppimateriaalit, jossa julkaistaan avointa oppimateriaalia.

Ammattikorkeakoulujen julkaisuihin voi tutustua Theseus-verkkokirjastossa. Theseukseen tallennetaan eri ammattikorkeakoulujen julkaisut sekä opinnäytetyöt. Sieltä saakin ajantasaista ja laadukasta tietoa moneen asiaan. Esimerkiksi Ylen tv-sarjassa Rafael Donner painiskeli vanhan talon remontointipulmien kanssa ja löysi neuvoja Theseukseen tallennetuista rakennusalan julkaisuista. Donnerin mukaan Theseuksesta löytää valtavasti tietoa, joka on usein myös luotettavampaa kuin esimerkiksi Youtuben sisällöt.

 

Lisätietoa

Lisätietoa Xamkin julkaisutoiminnasta: julkaisu- ja kirjastopalvelujen päällikkö

Pekka Uotila, 050 312 5087, etunimi.sukunimi (a) xamk.fi

Vuoden julkaisu 2022 -äänestyksen verkkosivut:

https://www.xamk.fi/xamk/vuoden-julkaisu/

Theseus-verkkokirjasto: https://theseus.fi