Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) on palkinnut kotkalaisen peliohjelmoinnin insinöörin, Harto Kuukan, vuoden alumnina. Vuoden alumnin valinnassa korostui tiivis yhteistyö Xamkin ja opiskelijoiden kanssa sekä aktiivinen osallistuminen tapahtumiin ja opiskelijoiden kanssa verkostoituminen.

Kuukka on valmistunut Kotkan kampukselta insinööriksi, peliohjelmoinnin koulutusohjelmasta, vuonna 2020. Tällä hetkellä hän toimii ohjelmistokehittäjän roolissa.

Vuoden alumni on kunniamaininta, joka jaetaan vuosittain yhdelle Xamkista, tai sen edeltäjistä Mamkista ja Kyamkista, valmistuneelle joka on ansiokkaasti jatkanut yhteistyötä Xamkin kanssa myös valmistumisensa jälkeen.

Vuoden alumnia voi ehdottaa kuka tahansa, ja päätöksen valinnasta tekee rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen.

”Harto osallistuu edelleen aktiivisesti toimintaan ja tukee opiskelijoita esimerkiksi koulutuksen Discord-kanavalla ja käy pitämässä työnantajansa kautta rekrytointi-infoja.” ” Hän on aina valmis auttamaan niin uusia kuin vanhojakin opiskelijoita. Lisäksi osallistuu Game Jam -tapahtumiin, jossa sielläkin on aina ottamassa uudet opiskelijat heti siipensä alle. Erittäin helposti lähestyttävä ja pysynyt hyvin näkyvänä opiskelijoille vielä valmistumisenkin jälkeen juuri sen vuoksi, miten hän on aina valmis auttamaan kaikessa ja osallistuu tapahtumiin.” Kommentoivat Hartoa vuoden alumniksi ehdottaneet.

”Kunniamaininta tuli minulle kyllä täytenä yllätyksenä, en olisi uskonut, että se osuu kohdalleni, mutta hyvältähän tämä tuntuu. Tämä kertoo minulle, että panokseni yhteistyöhön peliohjelmoinnin koulutuksen kanssa ei ole mennyt kuuroille korville.” Toteaa Harto.

”Xamkissa on hyvä yhteisö, johon haluan kuulua, vaikka olenkin jo oman tutkintoni suorittanut. Koulutus on tulevaisuuden mahdollistaja ja haluan olla mukana tsemppaamassa opiskelijoita ja jakamassa omaa tarinaani sekä osaamistani. On ollut hienoa olla mukana tapahtumissa, kuten Demo Dayssa ja Game Jameissa.
Ennen omaa koulutustani en ollut koskaan ohjelmoinut tai koodannut – ja haluan kannustaa muitakin alasta kiinnostuneita hakeutumaan rohkeasti koulutuksen pariin, vaikka aiempaa osaamista alasta ei olisikaan.

Suosittelen kyllä Xamkin ja oman koulutuksen kanssa yhteyksien pitämistä jokaiselle Xamkin alumnille – se on mainio tapa tutustua uusiin oman alan osaajiin, opiskelijoiden joukossa voi olla potentiaalisia kollegoja, itse olenkin koittanut saada aina myös alalla toimivia esihenkilöitä mukaan tapahtumiin, jotta opiskelijat voivat verkostoitua myös heidän kanssaan”, Harto kommentoi tekemäänsä yhteistyötä.

 

Vuoden alumnilta kuullaan lyhyt puheenvuoro Xamkin virtuaalisessa valmistumisjuhlassa perjantaina 15.12.2023 kello 15.00 alkaen.

Lisätiedot
Alumni- ja työelämäkoordinaattori Laura Häkkinen, laura.hakkinen@xamk.fi, 050 468 8082
Toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen, heikki.saastamoinen@xamk.fi, 050 3125 151

Hartosta opiskeluaikaan tehty haastattelu löytyy täältä