Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kansainvälinen rooli vahvistuu entisestään alkusyksyllä, kun se järjestää Savonlinnassa laajan Euroopan ja Kiinan yhteistyöhön keskittyvän innovaatio-, teknologia- ja yrittäjyyskonferenssin.

CAMOT 2018 -konferenssi järjestetään 19.-20.9.2018 Savonlinnassa luonnonkauniilla Savonniemen kampuksella. Gaalaillallinen nautitaan historiallisessa Olavinlinnassa.

Tapahtuma on CAMOT (China Association for Management of Technology) -organisaation kahdeksas konferenssi, ja sen tavoitteena on tukea Euroopan ja Kiinan välistä yhteistyötä. CAMOT-organisaation visio on teknologiajohtamisen periaatteiden edistäminen ja levittäminen Kiinassa. Vuotuisen kansainvälisen konferenssin teemoja ovat tänä vuonna innovaatiot, uudet teknologiat ja yrittäjyys hyvinvointi- ja terveysalalla.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu valikoitui konferenssin järjestäjäksi pitkäaikaisen Itä-Suomen alueen ja Henanin provinssin yhteistyön kehittämisen tuloksena. Xamkin johdon ja Xamkin Pienyrityskeskuksen matka Kiinaan keväällä 2017 vahvisti yhteyksiä Henanin yliopiston kanssa. Henanin yliopisto lähetti elokuussa 2017 henkilökuntaa ja opiskelijoita Mikkeliin opintomatkalle, jonka aikana osallistujat pääsivät tutustumaan Xamkin innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemiin, Pienyrityskeskukseen, Logistiikkaverstaaseen, Xamkin Mikkelin ja Kotkan kampuksiin, eri oppimisympäristöihin, TKI-toimintaan ja alueen yrityksiin ja mm. valtakunnalliseen asuntomessutapahtumaan.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rehtori Heikki Saastamoinen tähdentää, että Kiinasta on tulossa maailman merkittävin kansantalous.
– Kiinan koulutuksen, tutkimuksen ja tieteen tekemisen kehittäminen yhdessä suomalaisten kanssa on merkityksellistä myös Suomen koulutukselle ja TKI-toiminnalle. CAMOT 2018 on konkreettinen mahdollisuus TKI- ja koulutusyhteistyön vahvistumiseen, sanoo Heikki Saastamoinen.

CAMOT 2018 -konferenssiin odotetaan papereita ja puheenvuoroja terveys- ja hyvinvointialan asiantuntijoilta, yrittäjiltä ja yritysten johtohenkilöiltä. CAMOTiin saapuu vieraita ja puhujia mm. Euroopasta, Aasiasta ja Kiinasta. Konferenssin puhujina ovat mm. Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen, Xamkin rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, CAMOT-organisaation puheenjohtaja, professori Richard Li-Hua sekä suomalaisia Kiinan asiantuntijoita ja yritysten edustajia.

Konferenssin järjestäjinä ovat Xamk ja CAMOT-organisaatio yhteistyökumppaneinaan United Nations Academic Impact, KELA, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Etelä-Savon maakuntaliitto, Etelä-Savon kauppakamari, Etelä-Savon Yrittäjät ja Savonlinnan kaupunki.

 

Lisätietoja:

Johtaja Anne Gustafsson-Pesonen, Xamk Pienyrityskeskus

puh. 040 834 4217

CAMOT 2018 –konferenssi: www.xamk.fi/camot2018

The China Association for Management of Technology (CAMOT): http://camotac.org