Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa järjestettiin alkuvuonna kilpailu, joissa etsittiin vuoden 2019 parhaita julkaisuja. Sarjoja kilpailussa oli kolme: yleisön valinta, Xamkin julkaisuryhmän valinta ja Xamkin kaikkien aikojen ladatuin julkaisu.

Voittajat on nyt valittu. Eniten yleisöääniä keräsi Hanne Soinisen, Noora Haataisen ja Lasse Pulkkisen toimittama julkaisu Metsä, ympäristö ja energia. Soveltavaa tutkimusta ja tuotekehitystä. Äänestäneet pitivät teosta monipuolisena ja raikkaasti esitettynä julkaisuna, jossa kuvataan mielenkiintoisella tavalla luonnon ja talouden harmoniaa.

Xamkin julkaisuryhmä valitsi vuoden 2019 julkaisuksi Viljo Kuuluvaisen toimittaman julkaisun Onko hyvinvointipalveluilla vaikutusta? Terveyttä ja euroja vaikuttavuutta kehittämällä. Julkaisun ansioiksi julkaisuryhmä katsoo ammattikorkeakoulun sidosryhmien mukanaolon ja tieteellisten tulosten popularisoinnin kiinnostavalla tavalla.

Xamkin ladatuin julkaisu tilastojen valossa (1/2017 – 12/2019) on Srujal Shahin ja Kari Dufvan kirjoittama CFD modeling of airflow in a kitchen environment: Towards improving energy efficiency in buildings. Sitä on ladattu 2571 kertaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla on kolme julkaisusarjaa, eri kohderyhmille. Julkaisutoiminnan tavoiteena on kertoa Xamkin koulutuksessa ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan syntyneistä tuloksista.

 

Lisätietoja:

Laitala Henni
tietoasiantuntija
044 702 8542, henni.laitala@xamk.fi