Darcmedia ja Digitalia järjestivät 22.3.2016 yhteisen avointen ovien iltapäivän Mamk:n hanketoimijoille.

Iltapäivän aikana TKI-väellä oli mahdollisuus tutustua niin mediatuotannon ja arkistoinnin palveluihin kuin kesällä 2015 perustettuun Digitaliaan. Kierrokselle ehti mukaan parikymmentä osallistujaa.

Tutustumiskierros alkoi neuvotteluhuoneesta MB124, jossa tutkimusjohtaja Noora Talsi toivotti osallistujat tervetulleeksi ja Digitalian IT-asiantuntija Liisa Uosukainen esitteli arkistoratkaisun toimintaa. Kimmo Parkkinen tutustutti vieraat digitointipalveluihin ja naapurihuoneessa demottiin Yksa-arkistopalvelua. Studiossa osallistujat pääsivät kuvauttamaan itsensä pääsiäisteeman hengessä Manu Eloahon osaavalla opastuksella.

Osallistujien mukaan kierros ”avasi silmät uudelle” ja esitteli vaikuttavaa osaamista. Mieleenpainuvinta olivat digitointitilat monine laitteineen, Darcmedian arkistopalvelut ja vanhat luettavaan muotoon saatetut dokumentit.

Digitaliassa puhutti kyberturvallisuus: ei pidä tuudittautua ajatukseen siitä, etteivät oman organisaation tiedot kiinnosta ketään. Tavallisten kansalaisten käyttöön suunniteltu Kansalaisarkisto herätti myös paljon kiinnostusta ja keskustelua. Kirsikkana pashan päällä pääsiäispupukuville kertyi runsaasti tykkäyksiä Facebookissa.

AOP3

Juveniasta lähdettiin avointen ovien päivään isommalla joukolla. Kuvanottohetkellä Heikki Kantonen (oik.) oli jo ehtinyt poimia matkaan pääsiäispupun lupaaman yllätyksen. Kuva: Miia Kosonen

Kuten väistämättä tapahtumissa, kaikki kiinnostuneet eivät muiden kiireiden tai pääsiäislomaviikon vuoksi ehtineet paikalle. Saimmekin useampia pyyntöjä järjestää vastaavanlainen tapahtuma uudelleen! Ja mukaan ovat tervetulleita myös yhteistyökumppanimme.

Teksti: Miia Kosonen

TKI-asiantuntija, tutkimuskeskus Digitalia