Tutkimuskeskus Digitalia eli Mikkelin ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto ja Kansalliskirjasto järjestävät yhdessä Digitaalisen tiedon kesäkoulun (5 op) 22.-24.8. Helsingissä.

Kesäkoulu on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti korkeakoulututkintoa opiskeleville digitaalisen kulttuurin, tiedonhallinnan ja sähköisen asioinnin aloilta. Ohjelmassa on huipputason asiantuntijapuheenvuoroja ja workshop-työskentelyä, jossa syvennetään esiteltyjä teemoja.

Tarjolla on ajankohtainen kattaus digitaaliseen tietoon etiikan, juridiikan, kulttuurin, historian ja informaatiotieteiden näkökulmasta.

Digitalia kesäkoulu esite s1.jpg

Mikä on luottamuksellista tietoa ja kuinka EU:n uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn? Saammeko enää arkistoida? Tiedostammeko eettiset pelisäännöt esimerkiksi sosiaalisessa mediassa? Kuinka parantaa digitaalisten tietoaineistojen saatavuutta ja lisätä niiden käytettävyyttä?

Myös tavallisen kansalaisen ääni on vahvasti esillä. Onko meillä oikeus tunnistaa ja hallita omia tietojamme ja millaisin ehdoin? Syvennymme henkilökohtaisiin aineistoihin ja MyDataan. Esittelemme myös, kuinka omaa elämäntarinaa voidaan tallentaa kansalaisen arkistopalveluun, ns. Kansalaisarkistoon.

Digitalia kesäkoulu esite s2

Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 11.5. täyttämällä ilmoittautumislomake. Kurssille hyväksytyt saavat 16.5. aikana vahvistuksen osallistumisesta. Jos et halua suorittaa koko kurssia, voit osallistua pelkästään aamupäivien luento-osuuksiin. Muistathan kuitenkin noudattaa annettuja ilmoittautumisaikoja, sillä tilavaraus Kansalliskirjastolla vahvistetaan osallistujamäärän mukaan.

Lisätietoja antavat TKI-asiantuntija Miia Kosonen ja tutkimusjohtaja Noora Talsi, spostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@mamk.fi.

Tapaamisiin kesäkoulussa!

P.S. Viestiä saa jakaa 🙂

Kevätterveisin Miia Kosonen ja Digitalian tiimi