Joukko tulevia yrittäjiä sai tiistaina osallistumistodistuksen starttirahaan oikeuttavasta Kipinä-yrittäjyysvalmennuksesta. Valmennukseen osallistui 19 aloittelevaa yrittäjää ja mukana oli myös 25 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin yrittäjyyden opiskelijaa.

Vuoden alussa startannut valmennus tarjosi käytännönläheistä koulutusta ja henkilökohtaista sparrausta yrittäjyyden alkutaipaleelle. Osallistujat olivat liiketoimintansa perustamisen kanssa eri vaiheissa ja jotkut suunnittelevat yrityksen perustamista vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Valmennuksen aikana on syntynyt myös useampi Y-tunnus.

 

Eläinklinikka Norppa avaa ovensa huhtikuussa

Yksi toimintansa pian käynnistävistä yrityksistä on Eläinklinikka Norppa. Ensi kuussa toimintansa aloittava klinikka palvelee asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja klinikan yhteydestä löytyy myös koirauimala Kuutti.

– Ajatus eläinlääkäriaseman perustamisesta on kytenyt jo pitkään ja nyt kun siihen tarjoutui tilaisuus, ei siihen voinut olla tarttumatta. Klinikan taustalla on kaksi hoitajaa ja kolme eläinlääkäriä. Kaikilla meillä on jo kilometrejä mittarissa, joten ammattitaitoa löytyy eläinlääkäripalveluiden tuottamiseen ja hirmuinen tiedonnälkä oppia uutta, kertoo eläinhoitaja ja klinikan osakas Anne-Mari Miettinen innostuneena.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, avajaisia päästään juhlimaan huhtikuun alkupuolella. Eläinklinikka Norppa ja Koirauimala Kuutti palvelevat asiakkaita Savonlinnan Miekkoniemellä, osoitteessa Kalervonkatu 1.

Miettinen kokee saaneensa Kipinä-valmennuksesta hyviä käytännön vinkkejä yrityksen pyörittämiseen ja on tyytyväinen että lähti mukaan, vaikka kalenterista pitikin raivata sille tilaa.

– Mietin aluksi, että onkohan valmennuksesta mitään hyötyä ja myös sitä kuinka saan sovitettua sen aikatauluuni. Nyt olen erittäin onnellinen, että osallistuin. Joka kerralta tarttui mukaan monta uutta ja hyödyllistä asiaa, Miettinen summaa.

Moni oman yrityksen toimintaan liittyvä asia kirkastui yhdessä pohtimalla ja valmennuksen aikana Miettinen huomasikin, kuinka yrittäjän arki on pitkälti samanlaista olipa ala mikä tahansa. Hän suosittelee Kipinä-valmennusta ja muita Roihu-hankkeen valmennuksia kaikille yrittäjille.

Vaikka takana olisi kuinka monta vuotta yrittäjänä, niin uskallanpa väittää, että koulutuksesta saa varmasti uutta tietoa muuttuneesta maailmasta ja uutta kipinää saada yritystoiminta roihuamaan.

 

Kipinän pääkouluttuja Petteri Tiljander antoi valmennukseen osallistujille myös henkilökohtaista sparrausta liikeideoiden ja -toiminnan läpikäymiseen. Anne-Mari Miettinen oli tyytyväinen valmennuksen sisältöön ja toteutukseen.

 

 

Erityistä kiitosta Miettinen antaa valmennuksen kouluttajille. Itsekin yrittäjinä toimivat kouluttajat olivat innostavia ja osasivat jakaa kokemuksensa ja ammattitaitonsa käytännönläheisin esimerkein.

Valmennuksen vetäjät olivat erittäin mukavia ja osasivat kertoa asioista niin, että mielenkiinto pysyi hyvin yllä ja kolmetuntinen meni yhdessä hujauksessa.

 

Startup Booster -valmennus tulossa huhtikuussa

Roihu-hanke järjestää Savonlinnassa maksuttomia yrittäjyysvalmennuksia seuraavan vuoden ajan. Seuraavaksi toteutetaan Startup Booster –valmennus, joka tarjoaa Saimaa Startup -hankkeen valmennusten hengessä alueen yrittäjille tukea ja työkaluja uusien yritysideoiden kehittämiseen ja kestävän kasvun saavuttamiseen sekä kansainvälisten verkostojen luomiseen. Startup Booster –valmennus alkaa huhtikuun loppupuolella. Muitakin tapahtumia ja valmennuksia on vielä luvassa ennen kesää.

 

Elina Pöllänen

Kirjoitta on Roihu-hankkeen koordinaattori Savonlinnassa