Savonlinnalaisilla yrittäjillä ja yrittäjyydestä kiinnostuneilla on tänä syksynä positiivinen ongelma – minne kaikkiin eri yrittäjyystapahtumiin ja –valmennuksiin pitäisikään osallistua. Tämä blogi esittelee tarkemmin mitä tapahtumia ja valmennuksia kaupungissa on luvassa Roihu-hankkeen toimesta. Kaikki tapahtumat ja valmennukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Syksyn valmennukset

Syksyn tarjonnan starttaa ensi viikolla 10.9. alkava yrittäjyysvalmennus, SYTY YRITTÄJÄKSI (linkki). Uusille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattu valmennus antaa selkeyttä yrityksen perustamiseen ja kannattavan liiketoiminnan pyörittämiseen. Kahdeksasta eri teemaisesta illasta koostuva valmennus täyttää starttirahan vaatimukset. Jos valmennus oli mennyt sinulta ohi ja se herätti kiinnostusta, ota yhteyttä. Mukaan mahtuu vielä muutama osallistuja.

Toinen uusille yrittäjille ja etenkin uutta palvelua tai tuotetta kehittävälle suunnattu valmennus on Startup Booster Savonlinna (linkki), joka alkaa 2.10. Lean startup -valmennuksessa ei keskitytä niinkään perinteisen liiketoiminnan hoitamiseen, vaan siihen miten uutta tuotetta tai palvelua voidaan testata, löytää asiakkaita sekä hankkia verkostoja ja rahoitusta. Keväällä toteutetun Startup Booster Savonlinna -valmennuksen osallistujien tunnelmia pääset katsomaan täältä.

Toimivia yrittäjiä ilahdutetaan 6.11. jo kysyntää saaneella Yrittäjän talousvalmennuksella (linkki). Neljäiltaisessa kokonaisuudessa käydään läpi tuloslaskelmaa, budjetointia sekä verotusta ja valmentajalta on mahdollista saada talousasioihin myös henkilökohtaista sparrausta.

Verkostoitumistapahtumia ja hyvää pöhinää

Roihu on mukana järjestämässä useampaa tapahtumaa yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Business aamupalalla (linkki) 18.9. on mielenkiintoista kuultavaa, kun savonlinnalaislähtöinen yrittäjä ja BCaster Oy:n toimitusjohtaja Janne Neuvonen tulee kertomaan vinkkejä kasvuun ja kansainvälistymiseen. Tilaisuus alkaa klo 8.00 aamupalatarjoilulla.

26.9. Savonlinnan Paviljongissa tarjoillaan taas iltapäiväkahvit tapahtumaa varten loihditun yrittäjyysleivoksen ja inspiroivien yrittäjätarinoiden kera. Innostu yrittäjyydestä -tapahtumassa (linkki) lavalle astelevat sarjayrittäjä Ilkka Lavas ja Biisonimafian Janne Kaperi. Oman inspiraation ja vahvuuksien löytämistä on herättelemässä valmentaja Raija Kallioinen. Tapahtuma järjestetään yhdessä ISUYK:n Enter to Business hankkeen kanssa.

Syksyn suurin ja mahtavin ponnistus on Nordic Business Forum Live-stream (linkki), joka näytetään suoraan Helsingin Messukeskuksesta Xamkin Savonniemen kampuksella 9.-10.10. Huippuluokan business-tapahtuman streamin ohessa järjestetään ohjelmaa ja asiantuntijapuheenvuoroja myös paikanpäällä ja mukana on joukko savonlinnalaisia yrittäjiä esittäytymässä. Tapahtuman järjestävät Roihun kanssa Digiportaat-hanke ja Itä-Suomen Uusyrityskeskus yhteistyössä Biokasvu-hankkeen sekä Activity Maker ja Hotel Hospitzin kanssa.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä Startup Booster Savonlinna -valmennuksen uudet yritysideat yrittävät vakuuttaa tuomariston kaupungin omassa leijonan luola –tapahtumassa marraskuun loppupuolella. Valmennuksen aikana hiotut uudet liikeideat tuodaan yleisön ja asiantuntijaraadin eteen arvioitavaksi. Jännityksellä jäämme odottamaan, millaisia uusia ideoita on luvassa tällä kertaa. Tapahtumasta annetaan lisätietoja myöhemmin.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin tapahtumia ja valmennuksia koskien. Yritteliästä syksyä kaikille!

Elina Pöllänen (040 144 7150 / elina.pollanen@xamk.fi)

Kirjoittaja on Roihu-hankeen koordinaattori Savonlinnassa

PS. Jos SYTY YRITTÄJÄKSI -valmennus ei mahtunut syksyn aikatauluun, eipä hätää. Valmennus toteutetaan vielä keväällä tammikuussa päivätoteutuksena. Tarkempi aikataulu tullaan ilmoittamaan myöhemmin. Kevään tarjonnassa on myös Yrittäjän hyvinvointivalmennus, josta lisätietoa löytyy täältä.