Xamk vahvistaa yrittäjyyttä ja innovaatioiden kaupallistamista

Xamkiin on perustettu 1.3.2021 Yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimusyksikkö, jossa yhdistyvät Xamkin laaja yrittäjyyttä kehittävä ja luova koulutus sekä korkeakoulun Pienyrityskeskuksen yrittäjyyden ja pk-yritysten kehittämis- ja tutkimusosaaminen.

Yksikön tehtävänä on Xamkin koko toiminta-alueen yrittäjyystoimintojen systemaattinen kehittäminen sekä kansallisen ja kansainvälisen sidosryhmäyhteistyön vahvistaminen. Yksikkö edistää myös tutkimus- ja koulutusalojen välistä integraatiota.

Näitä sivuja päivitetään vastaamaan uutta organisaatiorakennetta.

PIENYRITYSKESKUS 40V.

Pyk40 juhlavuoden julkaisun kansi

Pienyrityskeskus perustettiin Mikkeliin vuonna 1980 Helsingin kauppakorkeakoulun, paikallisen elinkeinoelämän, alueen yritysten ja alueen kuntien sekä silloisen Mikkelin läänin vahvasta tahtotilasta korvata menetettyä unelmaa omasta yliopistosta. Vuonna 2020 Pienyrityskeskus täytti 40 vuotta.

Halusimme tuoda esille koko vuoden ajan yrityksiä, yhteistyökumppaneita ja pitkäaikaisia sidosryhmiä vuosien varrelta. Juhlajulkaisuun on koottu tarinoita ja koosteita yritysten ja sidosryhmien onnistumisista vuosien varrelta. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneista vuosista ja toivotamme onnea ja menetystä kaikille myös jatkoon!

Lue juhlajulkaisu tästä: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-303-7

40-VUOTINEN KASVUTARINA MIKKELISTÄ MAAILMALLE

Emme voineet koronasta johtuen järjestää perinteistä juhlaseminaaria, mutta halusimme kuitenkin pienen juhlahetken kaikille meidät tunteville ja toimintamme tunnistaville. Livelähetys järjestettiin 29.12.2020. Voit katsoa sen viereiseltä videolta.

Tilaisuuden puheenvuoron käytti perustamisvaiheessa vahvasti mukana ollut ja myös matkan varrella mukana pysynyt, silloinen kansanedustaja Erkki Liikanen. Hän on myöhemmin ollut mm. ministeri, suurlähettiläs, komissaari ja Suomen Pankin pääjohtaja 2004-2018.

AJATUKSIA JUHLAVUODESTA JA LÄHITULEVAISUUDESTA

40-vuotisen taipaleen kunniaksi olemme perustaneet erilliset verkkosivut – käy tutustumassa vuosien varrella ilmestyneisiin asiakaslehtiin, julkaisuihin ja videoihin!

Videotervehdyksessä Pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesonen kertoi terveisiä syyskauden 2020 alkuun.

 

 

Uusimmat verkkojutut

KAIKKI VERKKOJUTUT

Kiinnostaisiko tietää, mistä aiheista olemme aiemmin kirjoittaneet? Mikäli haluat lukea vanhempia verkkojuttujamme – löydät ne täältä!

HALUAN LUKEA LISÄÄ

PODCAST: YRITTÄJYYDEN HUOMINEN

MITÄ SE TARKOITTAA KUN YRITYKSESSÄ PALVELUMUOTOILLAAN?

Uusimmassa podcastissa kuullaan yrittäjän sanoin, mitä käytännössä tarkoittaa, kun asiakkaat otetaan mukaan kehittämiseen eli palvelumuotoillaan.

Yrittäjä Jarkko Saari, Toisintekijät Oy kertoo millaista palvelukehittämisen ja palvelumuotoilun matkaa heillä tehdään. Toisintekijät on sosiaalialan yritysvalmennusta ja Elämänhuoltamon palveluita tuottava yritys. Jarkkon kanssa palvelukehittämisen kysymyksiä on pohtimassa kasvuyritysvalmentaja ja palvelumuotoilija Outi Ihanainen-Rokion Growthsetters Oy.

MITEN PIENIKIN YRITTÄJÄ SAADAAN VERKKOON?

Miten pienikin yrittäjä saadaan verkkoon ja mitä digitalisaatio tarkoittaa yrittäjälle? Entä miten asiakaslähtöisyys toteutuu verkossa?

Näitä yhdessä pohtivat viestinnän, markkinoinnin ja myynnin kehittäjä Outi Ihanainen-Rokio, Growthsetters Oy sekä sarjayrittäjä ja verkkokaupan palveluihin erikoistuneen Woolman Oy:n toimitusjohtaja Juha Harju.

PALVELUMUOTOILU JA NOPEAT KOKEILUT

Mitä palvelumuotoilulla on annettavaa tilanteeseen, jossa vaaditaan aitoa ketteryyttä ja kykyä selvitä epävarmassa tilanteessa?

Kuuntele kouluttajana ja palvelu- ja muutosmuotoilijana toimivan Tom Hagelbergin (Tamora Muutosmuotoilu Oy) mietteitä palvelumuotoilusta ja nopeista kokeiluista.

MUSTA JOUTSEN – SUUNNITELLEN JA SUORAAN TOIMINTAAN

Miten toimia tilanteessa, jossa ei ole mahdollista tehdä selkeää suunnitelmaa, mutta silti pitää toimia ja edetä?

Yrittäjä, ajatusjohtaja ja tekniikan tohtori Jukka Ala-Mutkan (Growman Oy) ajatuksia johtamisesta, erityisesti palveluliiketoiminnassa ja digitaalisessa liiketoimintaympäristössä.

WEBINAARIT

Työhuoneesta kaupantekoon – kun tuote ja palvelu vaihtuu rahaksi

Webinaari ke 10.2. klo 9-10 Teamsin välityksellä.

ILMOITTAUDU

YHDESSÄ YRITTÄJÄKSI OSUUSKUNNASSA

Webinaari ke 17.2.2021 klo 9-10. Teemana mm. Millainen yritys on osuuskunta sekä kokemuksia osuuskunnan perustamisesta ja alasajosta. Ilmoittaudu mukaan 15.2.2021 mennessä.

ILMOITTAUDU

STARTUP -METATAVU OY:N KASVUTARINA & VOIMAKASTA KASVUA JA KANSAINVÄLISTYMISTÄ ALUEELLISESTA PÄÄOMARAHASTOSTA

Ke 17.3.2021 klo 9-10 kuullaan mielenkiintoista startup – tarinaa ja nuorille perustamis- sekä siemenvaiheen yrityksille suunnatusta alueellisesta rahoitusmahdollisuudesta. Ilmoittaudu mukaan 15.3.2021 mennessä.

ILMOITTAUDU

MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU

Global Entrepreneurship Week (#GEW2020), Kansainvälinen yrittäjyysviikko järjestettiin tänä vuonna 16. – 20.11.2020. Teemoja tänä vuonna olivat ekosysteemit, koulutus, osallisuus sekä käytännöt.

Yrittäjyysviikon tapahtumat olivat myös osa digiSYKE -työelämätapahtumaa.
Perjantaina 20.11. viettiin viikon loppuhuipentumaa – Yrittäjyyspäivää!

HAKU PÄÄLLÄ

CEO JOKO JOHTAMISKOULUTUS

LUE LISÄTIETOJA

KEHITÄ OSAAMISTASI JA HAE TUKEA YRITTÄJYYTEEN!

Time4Help pienryhmävalmennukset 45-65-vuotiaille naisille, tukemaan osaamista, urakehitystä ja yrittäjyyttä. Tervetuloa mukaan!

LUE LISÄÄ VALMENNUKSESTA

KAIPAAKO YRITYKSESI LIIKETOIMINTA UUTTA SUUNTAA MUUTTUNEESSA MARKKINATILANTEESSA?

Tule mukaan – koulutukset ja kehittäminen alkavat vuoden 2021 puolella.

TUTUSTU VAIHTOEHTOIHIN

Muuta ajankohtaista

HANKKEET

Käynnissä olevat kehittämishankkeemme.

TUTUSTU

UUTISKIRJEET

Tästä voit tilata itsellesi Pienyrityskeskuksen uutiskirjeen.
Lue myös uusin ja selaile aiemmin ilmestyneitä uutiskirjeitä.

TUTUSTU

Ota yhteyttä

Anne Gustafsson-Pesonen

Johtaja

etunimi.sukunimi@xamk.fi
040 834 4217

Ota yhteyttä

PIENYRITYSKESKUKSEN HENKILÖSTÖ

Ota rohkeasti yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Tutkimus- ja kehittämistoiminta

Pienyrityskeskuksessa olemme toteuttaneet menestyksellisesti satoja kansallisia ja kansainvälisiä EU rahoitteisia tutkimus- ja kehittämisprojekteja yhdessä yritysten kanssa – jo vuodesta 1995 alkaen. Yrittäjyystutkimuksen tukenamme on Pienyrityskeskuksen tukisäätiö. Se jakaa vuosittain apurahoja yrittäjyyden tutkijoille. Löydät aiempia kehittämishankkeitamme tästä (pdf)..

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö

Pienyrityskeskuksen tukisäätiön tarkoituksena on tukea Pienyrityskeskuksessa toteutettavaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa tukevaa tutkimusta. Säätiö on perustettu vuonna 1986 ja siitä lähtien säätiö on jakanut apurahoja pääasiassa väitöskirja- ja lisensiaattitutkimuksiin, jotka ovat kohdentuneet yrittäjyyteen ja pk-yritysten kehittämiskysymyksiin.

Maamme kilpailukyvyn säilyttäminen ja kasvattaminen edellyttävät tänä päivänä yhä suurempia panostuksia pk-yrityksiin ja yrittäjyyteen liittyvään tutkimustoimintaan, sillä juuri pk-yritykset ovat ratkaisevassa asemassa maamme kehityksessä.

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö on merkittävästi mukana yrittäjyyden ja pk-yritysten tutkimuksessa. Rahalahjoitukset ovat tuloverotuksessa vähennyskelpoisia ja vahvistavat aihealueen tutkimusresursseja.

Tule mukaan tukemaan Pienyrityskeskuksen tukisäätiön kehitystä ottamalla yhteyttä asiamieheen: Anne Gustafsson-Pesonen, 040 8344217

Voit lukea ”Pienyrityskeskus yrittäjyyden ja pienyritysten soveltavan ja tieteellisen tutkimuksen tekijänä” -julkaisun klikkaamalla tästä.

Pienyrityskeskus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 2
50100 MIKKELI

A-Grid
Otakaari 5
02150 ESPOO

Suomi Talo
Bolshaja Konjushennaja 8
196186 PIETARI

Anne Gustafsson-Pesonen
johtaja
p. 040 834 4217
anne.gustafsson-pesonen@xamk.fi