Pienyrityskeskus on pienten ja keskisuurten yritysten, yrittäjyyden ja liiketoiminnan kouluttaja. Ketterä kehittäjä ja tutkimuksen tuottaja. Toteutamme alueellisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä toimeksiantoja. Tarjoamme mahdollisuuden monimuotoiseen verkostoitumiseen, yhteistyökanavien löytämiseen ja ideoiden testaamiseen idean tai yrityksen kehittämiseen sekä uuden liiketoiminnan luomiseen.

Global Entrepreneurship Week (#GEW2020), Kansainvälinen yrittäjyysviikko järjestetään tänä vuonna 16. – 20.11.2020. Teemoja tänä vuonna ovat ekosysteemit, koulutus, osallisuus sekä käytännöt.

Yrittäjyysviikon tapahtumat ovat myös osa digiSYKE -työelämätapahtumaa.
Perjantaina 20.11. vietetään viikon loppuhuipentumaa – Yrittäjyyspäivää!

YRITTÄJYYSVIIKON TAPAHTUMAT

OPISKELIJAT YRITYKSEN KANSAINVÄLISTYMISEN TUKENA

Yrityksille ja opiskelijoille tarkoitettu tilaisuus järjestetään torstaina 19.11.2020 klo 9.00 - 10.30. Tilaisuudessa jaetaan kokemuksia ja keskustellaan opiskelijaresurssien hyödyntämisestä yrityksen kehittämisessä ja kansainvälistymisessä.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN!

Smart International South Savo 2030 -workshop

Share your views and influence on the future success of South Savo on November 19, 2020 at 11.30 - 12.00! International students from Xamk and Aalto BScBA –program will be participating the workshop.

Lue lisää

Innostu! -yrittäjyystapahtuma

HP Parviainen innostamassa yrittäjämäiseen asenteeseen ja Hauenkita -liikeideakilpailun finaali torstaina 19.11.2020 klo 12.00 - 13.30.

KATSO LIVENÄ

YRITTÄJYYSPÄIVÄ 20.11.2020

9.15 – 9.30 Yrittäjyyspäivän avaussanat

Anne Gustafsson-Pesonen, johtaja, Xamk Pienyrityskeskus

9.30 – 10.20 Paneelikeskustelu: Yrittäjän ääni yrittäjyyskasvatukseen

Paneelissa keskustelevat Mikkelin kaupungin opetusjohtaja Seija Manninen, RL-Huolinta Oy:n toimitusjohtaja sekä Etelä-Savon yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola, yrittäjä Saara Vauhkonen (Vauhko, Volat Oy, City in a Box Oy), Fabrik Oy:n toimitusjohtaja sekä Pohjois-Karjalan yrittäjien puheenjohtaja Perttu Kouvalainen sekä hyvinvointialan yrittäjä Mirka Jussila. Puheenjohtajana toimii valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

*** TAUKO 15 min.

10.35 – 11.35 Näkökulmia: Millaisia yrittäjyyden kokeiluympäristöjä oppilaitoksiin?

Yrittäjyyden kokeiluympäristöt -tutkimuksesta nostoja tekee Jari Karjalainen, tutkija, Xamk Pienyrityskeskus. Lisäksi kommentteja antavat Petteri Ikonen, koulutusalajohtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Arja Flinkman, rehtori, toimitusjohtaja, Etelä-Savon koulutus sekä Helena Ahonen, rehtori, Seurakuntaopisto.

11.34 – 11.45 Yrittäjän puheenvuoro ja TE-palvelut

Yrittäjä Laura Paasonen: ”En vaihtaisi yrittäjyyttä enää muuhun” ja TE-palveluiden materiaalia

11.45 – 12.30 Puheenvuoro: Koulunpenkiltä kasvuyrittäjäksi

Pieksämäkeläislähtöinen Veera Lehmonen on CuckooWorkoutin perustaja. Startup-yrittäjä kertoo yrittäjyysfilosofiastaan ja millä mindsetillä hän on rakentanut taukotreenisovelluksensa kansainväliseen menestykseen.

12.30 – 13.00 Perusasiaa yrityksen perustamisesta ja Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus

Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksesta Heli Tavasti, toimitusjohtaja
Pauliina Hukkanen: ”Yksin ei voi näytellä joukkokohtausta”
OP kevytyrittäjyys, Suur-Savon Osuuspankki

13.00 – 13.45 Paneelikeskustelu: Kansainvälistyvät naisyrittäjät Etelä-Savosta

Luovien alojen Etelä-Savolaiset naisyrittäjät kertovat yrittämisestään sekä kansainvälistymissuunnitelmistaan paneelikeskustelussa. Miten Etelä-Savosta ponnahdetaan maailmalle?

Paneelikeskustelijoina suunnittelija Jenni Koponen (Kohteessa), valosuunnittelija Elisa Hillgren sekä korusuunnittelija Kirsi Manninen.

13.45 – 14.15 Työpaja: Älykäs Yritys 2030 

Vaikuta Etelä-Savon yrittäjyyteen ja elinvoimaan! Työpajassa kuullaan yritysten näkemyksiä niiden tulevaisuuteen ja Etelä-Savon elinvoimaan liittyvistä kysymyksistä, jotta maakunnan elinkeinotoimintaa voidaan jatkossa tukea aiempaa paremmin.

14.15 – 14.45 Entrepreneurial Ecosystems

Gregory O’Shean and Seppo Luoto, Researchers, LUT University Mikkeli Entrepreneurship team

14.45 – 15.00 Yrittäjyyspäivän yhteenveto ja GEW2020 Finland päätössanat

Anne Gustafsson-Pesonen, johtaja, Xamk Pienyrityskeskus

Koulunpenkiltä kasvuyrittäjäksi

CuckooWorkoutin perustaja ja yrittäjä Veera Lehmonen jakaa yrittäjätarinansa perjantaina 20.11. klo 11.45 - 12.30.

KATSO LIVENÄ

Kansainvälistyvät naisyrittäjät Etelä-Savosta

Luovien alojen Etelä-Savolaiset naisyrittäjät kertovat perjantaina 20.11. klo 13.00 - 13.45 yrittämisestään sekä kansainvälistymissuunnitelmistaan paneelikeskustelussa. Miten Etelä-Savosta ponnahdetaan maailmalle?

KATSO LIVENÄ

Älykäs yritys 2030 -työpaja

Vaikuta Etelä-Savon yrittäjyyteen ja elinvoimaan! Työpajassa perjantaina 20.11. klo 13.45 - 14.15 kuullaan yritysten näkemyksiä niiden tulevaisuuteen ja Etelä-Savon elinvoimaan liittyvistä kysymyksistä, jotta maakunnan elinkeinotoimintaa voidaan jatkossa tukea aiempaa paremmin.

KATSO LIVENÄ

MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU

AJATUKSIA JUHLAVUODESTA JA LÄHITULEVAISUUDESTA

Olethan jo huomannut, että vietämme 40-vuotisen taipaleen juhlavuotta? Sen kunniaksi olemme perustaneet erilliset verkkosivut – käy tutustumassa vuosien varrella ilmestyneisiin asiakaslehtiin, julkaisuihin ja videoihin!

Järjestämme tulevana syksynä paljon erilaisia erilaisia tapahtumia, niin livenä kuin etänäkin. Löydät lisätietoja webinaareista, business breakfast –tilaisuuksista sekä muista mahdollisuuksista selaamalla tätä sivua alaspäin. Tervetuloa mukaan!

Videotervehdyksessä Pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesonen kertoo terveisiä syyskauden 2020 alkuun.

 

 

PYK 40 VUOTTA!

Pienyrityskeskus on tarttunut haasteisiin ketterästi jo 40 vuoden ajan. Olemme koonneet aineistoa vuosien varrelta. Käy tutustumassa!

PYK 40V

HANKKEET

Käynnissä olevat kehittämishankkeemme.

TUTUSTU

ROIHU-HANKKEEN JULKAISU

Roihu-hanke päättyi syksyllä 2020. Tästä voit lukea hankkeen uusimman julkaisun "Roihu osana Etelä-Savon Yrittäjyysekosysteemiä"!

LUE JULKAISU

HAKU PÄÄLLÄ

CEO JOKO JOHTAMISKOULUTUS

Johdon ja avainhenkilöiden käytännönläheinen ja napakka valmennuspaketti Mikkelissä.
HUOM. Aloitus siirretty kevääseen!

LUE LISÄTIETOJA

KEHITÄ OSAAMISTASI JA HAE TUKEA YRITTÄJYYTEEN!

Time4Help pienryhmävalmennukset 45-65-vuotiaille naisille, tukemaan osaamista, urakehitystä ja yrittäjyyttä. Tervetuloa mukaan!

LUE LISÄÄ VALMENNUKSESTA

TULE MUKAAN LIIKE-HANKKEEN TOIMENPITEISIIN

Kaipaako yrityksesi liiketoiminta uutta suuntaa muuttuneessa markkinatilanteessa? Tai olisiko tarvetta esimiestyön kehittämiseen? Tule mukaan – toimenpiteet alkavat vuoden 2021 puolella.

TUTUSTU VAIHTOEHTOIHIN

WEBINAARIT

PODCAST: YRITTÄJYYDEN HUOMINEN

MITÄ SE TARKOITTAA KUN YRITYKSESSÄ PALVELUMUOTOILLAAN?

Uusimmassa podcastissa kuullaan yrittäjän sanoin, mitä käytännössä tarkoittaa, kun asiakkaat otetaan mukaan kehittämiseen eli palvelumuotoillaan.

Yrittäjä Jarkko Saari, Toisintekijät Oy kertoo millaista palvelukehittämisen ja palvelumuotoilun matkaa heillä tehdään. Toisintekijät on sosiaalialan yritysvalmennusta ja Elämänhuoltamon palveluita tuottava yritys. Jarkkon kanssa palvelukehittämisen kysymyksiä on pohtimassa kasvuyritysvalmentaja ja palvelumuotoilija Outi Ihanainen-Rokion Growthsetters Oy.

MITEN PIENIKIN YRITTÄJÄ SAADAAN VERKKOON?

Miten pienikin yrittäjä saadaan verkkoon ja mitä digitalisaatio tarkoittaa yrittäjälle? Entä miten asiakaslähtöisyys toteutuu verkossa?

Näitä yhdessä pohtivat viestinnän, markkinoinnin ja myynnin kehittäjä Outi Ihanainen-Rokio, Growthsetters Oy sekä sarjayrittäjä ja verkkokaupan palveluihin erikoistuneen Woolman Oy:n toimitusjohtaja Juha Harju.

PALVELUMUOTOILU JA NOPEAT KOKEILUT

Mitä palvelumuotoilulla on annettavaa tilanteeseen, jossa vaaditaan aitoa ketteryyttä ja kykyä selvitä epävarmassa tilanteessa?

Kuuntele kouluttajana ja palvelu- ja muutosmuotoilijana toimivan Tom Hagelbergin (Tamora Muutosmuotoilu Oy) mietteitä palvelumuotoilusta ja nopeista kokeiluista.

SUUNNITELLEN JA SUORAAN TOIMINTAAN

Miten toimia tilanteessa, jossa ei ole mahdollista tehdä selkeää suunnitelmaa, mutta silti pitää toimia ja edetä?

Yrittäjä, ajatusjohtaja ja tekniikan tohtori Jukka Ala-Mutkan (Growman Oy) ajatuksia johtamisesta, erityisesti palveluliiketoiminnassa ja digitaalisessa liiketoimintaympäristössä.

Uusimmat verkkojutut

KAIKKI VERKKOJUTUT

Kiinnostaisiko tietää, mistä aiheista olemme aiemmin kirjoittaneet? Mikäli haluat lukea vanhempia verkkojuttujamme – löydät ne täältä!

HALUAN LUKEA LISÄÄ

Muuta ajankohtaista

UUTISKIRJEET

Tästä voit tilata itsellesi Pienyrityskeskuksen uutiskirjeen.
Lue myös uusin ja selaile aiemmin ilmestyneitä uutiskirjeitä.

TUTUSTU

Ota yhteyttä

Anne Gustafsson-Pesonen

Johtaja

etunimi.sukunimi@xamk.fi
040 834 4217

Ota yhteyttä

Tutkimus- ja kehittämistoiminta

Pienyrityskeskuksessa olemme toteuttaneet menestyksellisesti satoja kansallisia ja kansainvälisiä EU rahoitteisia tutkimus- ja kehittämisprojekteja yhdessä yritysten kanssa – jo vuodesta 1995 alkaen. Yrittäjyystutkimuksen tukenamme on Pienyrityskeskuksen tukisäätiö. Se jakaa vuosittain apurahoja yrittäjyyden tutkijoille. Löydät aiempia kehittämishankkeitamme tästä (pdf)..

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö

Pienyrityskeskuksen tukisäätiön tarkoituksena on tukea Pienyrityskeskuksessa toteutettavaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa tukevaa tutkimusta. Säätiö on perustettu vuonna 1986 ja siitä lähtien säätiö on jakanut apurahoja pääasiassa väitöskirja- ja lisensiaattitutkimuksiin, jotka ovat kohdentuneet yrittäjyyteen ja pk-yritysten kehittämiskysymyksiin.

Maamme kilpailukyvyn säilyttäminen ja kasvattaminen edellyttävät tänä päivänä yhä suurempia panostuksia pk-yrityksiin ja yrittäjyyteen liittyvään tutkimustoimintaan, sillä juuri pk-yritykset ovat ratkaisevassa asemassa maamme kehityksessä.

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö on merkittävästi mukana yrittäjyyden ja pk-yritysten tutkimuksessa. Rahalahjoitukset ovat tuloverotuksessa vähennyskelpoisia ja vahvistavat aihealueen tutkimusresursseja.

Tule mukaan tukemaan Pienyrityskeskuksen tukisäätiön kehitystä ottamalla yhteyttä asiamieheen: Anne Gustafsson-Pesonen, 040 8344217

Voit lukea ”Pienyrityskeskus yrittäjyyden ja pienyritysten soveltavan ja tieteellisen tutkimuksen tekijänä” -julkaisun klikkaamalla tästä.

Pienyrityskeskus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 2
50100 MIKKELI

A-Grid
Otakaari 5
02150 ESPOO

Suomi Talo
Bolshaja Konjushennaja 8
196186 PIETARI

Anne Gustafsson-Pesonen
johtaja
p. 040 834 4217
anne.gustafsson-pesonen@xamk.fi