Pienyrityskeskus on pienten ja keskisuurten yritysten, yrittäjyyden ja liiketoiminnan kouluttaja. Ketterä kehittäjä ja tutkimuksen tuottaja. Toteutamme alueellisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä toimeksiantoja. Tarjoamme mahdollisuuden monimuotoiseen verkostoitumiseen, yhteistyökanavien löytämiseen ja ideoiden testaamiseen idean tai yrityksen kehittämiseen sekä uuden liiketoiminnan luomiseen.

AJATUKSIA JUHLAVUODESTA JA LÄHITULEVAISUUDESTA

Olethan jo huomannut, että vietämme 40-vuotisen taipaleen juhlavuotta? Sen kunniaksi olemme perustaneet erilliset verkkosivut – käy tutustumassa vuosien varrella ilmestyneisiin asiakaslehtiin, julkaisuihin ja videoihin!

Järjestämme tulevana syksynä paljon erilaisia erilaisia tapahtumia, niin livenä kuin etänäkin. Löydät lisätietoja webinaareista, business breakfast –tilaisuuksista sekä muista mahdollisuuksista selaamalla tätä sivua alaspäin. Tervetuloa mukaan!

Videotervehdyksessä Pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesonen kertoo terveisiä syyskauden 2020 alkuun.

 

 

MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU

PYK 40 VUOTTA!

Pienyrityskeskus on tarttunut haasteisiin ketterästi jo 40 vuoden ajan. Olemme koonneet aineistoa vuosien varrelta. Käy tutustumassa!

PYK 40V

HANKKEET

Käynnissä olevat kehittämishankkeemme.

TUTUSTU

ROIHU-HANKKEEN JULKAISU

Roihu-hanke päättyi syksyllä 2020. Tästä voit lukea hankkeen uusimman julkaisun "Roihu osana Etelä-Savon Yrittäjyysekosysteemiä"!

LUE JULKAISU

HAKU PÄÄLLÄ

CEO JOKO JOHTAMISKOULUTUS

Johdon ja avainhenkilöiden käytännönläheinen ja napakka valmennuspaketti Mikkelissä.
HUOM. Aloitus siirretty kevääseen!

LUE LISÄTIETOJA

KEHITÄ OSAAMISTASI JA HAE TUKEA YRITTÄJYYTEEN!

Time4Help pienryhmävalmennukset 45-65-vuotiaille naisille, tukemaan osaamista, urakehitystä ja yrittäjyyttä. Tervetuloa mukaan!

LUE LISÄÄ VALMENNUKSESTA

TULE MUKAAN LIIKE-HANKKEEN TOIMENPITEISIIN

Kaipaako yrityksesi liiketoiminta uutta suuntaa muuttuneessa markkinatilanteessa? Tai olisiko tarvetta esimiestyön kehittämiseen? Tule mukaan – toimenpiteet alkavat vuoden 2021 puolella.

TUTUSTU VAIHTOEHTOIHIN

TAPAHTUMAT

OISPA VIENTIÄ! –VIENTISEMINAARI

Tilaisuus järjestetään 2.11.2020 klo 10–16. Juontajana Anna Perho. Mukana myös mm. Arman Alizad ja Esko Aho!

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN!

WEBINAARIT

PODCAST: YRITTÄJYYDEN HUOMINEN

MITÄ SE TARKOITTAA KUN YRITYKSESSÄ PALVELUMUOTOILLAAN?

Uusimmassa podcastissa kuullaan yrittäjän sanoin, mitä käytännössä tarkoittaa, kun asiakkaat otetaan mukaan kehittämiseen eli palvelumuotoillaan.

Yrittäjä Jarkko Saari, Toisintekijät Oy kertoo millaista palvelukehittämisen ja palvelumuotoilun matkaa heillä tehdään. Toisintekijät on sosiaalialan yritysvalmennusta ja Elämänhuoltamon palveluita tuottava yritys. Jarkkon kanssa palvelukehittämisen kysymyksiä on pohtimassa kasvuyritysvalmentaja ja palvelumuotoilija Outi Ihanainen-Rokion Growthsetters Oy.

MITEN PIENIKIN YRITTÄJÄ SAADAAN VERKKOON?

Miten pienikin yrittäjä saadaan verkkoon ja mitä digitalisaatio tarkoittaa yrittäjälle? Entä miten asiakaslähtöisyys toteutuu verkossa?

Näitä yhdessä pohtivat viestinnän, markkinoinnin ja myynnin kehittäjä Outi Ihanainen-Rokio, Growthsetters Oy sekä sarjayrittäjä ja verkkokaupan palveluihin erikoistuneen Woolman Oy:n toimitusjohtaja Juha Harju.

PALVELUMUOTOILU JA NOPEAT KOKEILUT

Mitä palvelumuotoilulla on annettavaa tilanteeseen, jossa vaaditaan aitoa ketteryyttä ja kykyä selvitä epävarmassa tilanteessa?

Kuuntele kouluttajana ja palvelu- ja muutosmuotoilijana toimivan Tom Hagelbergin (Tamora Muutosmuotoilu Oy) mietteitä palvelumuotoilusta ja nopeista kokeiluista.

SUUNNITELLEN JA SUORAAN TOIMINTAAN

Miten toimia tilanteessa, jossa ei ole mahdollista tehdä selkeää suunnitelmaa, mutta silti pitää toimia ja edetä?

Yrittäjä, ajatusjohtaja ja tekniikan tohtori Jukka Ala-Mutkan (Growman Oy) ajatuksia johtamisesta, erityisesti palveluliiketoiminnassa ja digitaalisessa liiketoimintaympäristössä.

Uusimmat verkkojutut

Paula Kyrö, professori emerita

Pienyrityskeskus on hyvä rajapintatoimija

Pienyrityskeskus on ollut aina tienraivaaja, professori emerita Paula...

GoSleep Oy. Tj. Jussi Piispanen, Reeta Behm ja myyntijohtaja Topi Piispanen. Kuva: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Korona pakotti etsimään uusia kohderyhmiä unimunille

Pieksämäkeläinen startup-yritys GoSleep tunnetaan maailman lentokentillä olevista unimunista,...

Naisverkosto loi uusia elämyspalveluita. Anne Mäkeläinen ja Irina Ravantti.

Naisverkosto loi uusia elämyspalveluita

Xamk Pienyrityskeskus on vuosien varrella vauhdittanut ja valmentanut...

Marraskuussa alkava Elintarvikeviennin osaamiskoulutus tarjotaan koko Suomen laajuisesti

Ensimmäisen, koronarajoitusten takia digitaalisesti toteutetun Elintarvikeviennin osaamiskoulutuksen positiivinen...

KAIKKI VERKKOJUTUT

Kiinnostaisiko tietää, mistä aiheista olemme aiemmin kirjoittaneet? Mikäli haluat lukea vanhempia verkkojuttujamme – löydät ne täältä!

HALUAN LUKEA LISÄÄ

Muuta ajankohtaista

UUTISKIRJEET

Tästä voit tilata itsellesi Pienyrityskeskuksen uutiskirjeen.
Lue myös uusin ja selaile aiemmin ilmestyneitä uutiskirjeitä.

TUTUSTU

Ota yhteyttä

Anne Gustafsson-Pesonen

Johtaja

etunimi.sukunimi@xamk.fi
040 834 4217

Ota yhteyttä

Projektipäälliköt ja tki-asiantuntijat

Tutustu meihin

Tutkimus- ja kehittämistoiminta

Pienyrityskeskuksessa olemme toteuttaneet menestyksellisesti satoja kansallisia ja kansainvälisiä EU rahoitteisia tutkimus- ja kehittämisprojekteja yhdessä yritysten kanssa – jo vuodesta 1995 alkaen. Yrittäjyystutkimuksen tukenamme on Pienyrityskeskuksen tukisäätiö. Se jakaa vuosittain apurahoja yrittäjyyden tutkijoille. Löydät aiempia kehittämishankkeitamme tästä (pdf)..

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö

Pienyrityskeskuksen tukisäätiön tarkoituksena on tukea Pienyrityskeskuksessa toteutettavaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa tukevaa tutkimusta. Säätiö on perustettu vuonna 1986 ja siitä lähtien säätiö on jakanut apurahoja pääasiassa väitöskirja- ja lisensiaattitutkimuksiin, jotka ovat kohdentuneet yrittäjyyteen ja pk-yritysten kehittämiskysymyksiin.

Maamme kilpailukyvyn säilyttäminen ja kasvattaminen edellyttävät tänä päivänä yhä suurempia panostuksia pk-yrityksiin ja yrittäjyyteen liittyvään tutkimustoimintaan, sillä juuri pk-yritykset ovat ratkaisevassa asemassa maamme kehityksessä.

Pienyrityskeskuksen tukisäätiö on merkittävästi mukana yrittäjyyden ja pk-yritysten tutkimuksessa. Rahalahjoitukset ovat tuloverotuksessa vähennyskelpoisia ja vahvistavat aihealueen tutkimusresursseja.

Tule mukaan tukemaan Pienyrityskeskuksen tukisäätiön kehitystä ottamalla yhteyttä asiamieheen: Anne Gustafsson-Pesonen, 040 8344217

Voit lukea ”Pienyrityskeskus yrittäjyyden ja pienyritysten soveltavan ja tieteellisen tutkimuksen tekijänä” -julkaisun klikkaamalla tästä.

Pienyrityskeskus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 2
50100 MIKKELI

A-Grid
Otakaari 5
02150 ESPOO

Suomi Talo
Bolshaja Konjushennaja 8
196186 PIETARI

Anne Gustafsson-Pesonen
johtaja
p. 040 834 4217
anne.gustafsson-pesonen@xamk.fi

Jaa sivu