Olen Niina Vuorinen, kolmannen vuoden liiketoiminnan logistiikan opiskelija Kotkasta. Olen kotoisin Lappeenrannasta. Aloitin opinnot syksyllä 2016 ja tarkoituksena olisi valmistua syksyllä 2019.

Halusin opiskella tradenomiksi mutta perinteinen liiketalous ei kiinnostanut. Huomatessani, että silloisessa Kyamkissa on tarjolla liiketoiminnan logistiikan koulutus, tiesin heti sen olevan sitä mitä haluaisin opiskella. Logistiikka on kiinnostanut minua jo pitkään.

Liiketoiminnan logistiikan tradenomiksi ei voi monella paikkakunnalla opiskella, joten hain Kotkaan kouluun, koska se oli lähimpänä Lappeenrantaa. Pääsykokeena oli silloin ennakkomateriaaliin perustuva koe, jossa oli englanniksi ja suomeksi kysymyksiä. Muistan jännittäneeni niin paljon pääsykokeissa, että käsi tärisi kirjoittaessani nimeäni paperiin. Pääsykokeen lisäksi piti kirjoittaa motivaatiokirje.

Opiskelu on suurimmaksi osaksi itsenäistä eikä koulun penkillä istumista ei hirveästi ole. Tämä mahdollistaa, että voi opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskelun ollessa suurimmaksi osaksi verkossa ja itsenäisesti, on se kasvattanut vastuun ottamista omasta opiskelusta. Yllättävintä on ollut ryhmätöiden suuri määrä, niitä on ollut mielestäni jopa ehkä vähän liikaa.

Kokonaisuudessa on ollut kiinnostavaa opiskella liiketoiminnan logistiikkaa. Toki joukkoon mahtuu myös vähemmän kiinnostavia kursseja, sekä innostavia. Yritysvierailut ovat olleet kiinnostavia ja jääneet parhaiten mieleen. Parasta Xamkissa on se, että varsinkin kesäaikaan tarjonta verkko-opinnoissa on laaja ja voit valita itseä kiinnostavat kurssit, joita et opintosuunnitelman mukaan edes opiskelisi.

Suosittelisin koulutusta kaikille, ketkä ovat kiinnostuneita logistiikka-alan yrityksessä työskentelystä tai haluavat olla logistiikka-alan kanssa tekemisissä. Logistiikka-ala on laaja, joten varmasti jokaiselle alasta kiinnostuneelle löytyy mielenkiinnon kohde ja sen myötä sopiva työtehtävä. Vaikka maailma muuttuu ja työtehtävät sen myötä, niin logistiikkaa tarvitaan aina. Työtehtäviä on tarjolla hyvin erilaisia ja työnäkymät ovatkin tällä hetkellä hyvät.

Tulevaisuudessa toivon työskenteleväni logistiikka-alan parissa. Suuria unelmia en maalaile mutta toki haaveita mahtuu joukkoon. Tällä hetkellä opiskelut saavat toistaiseksi riittää, mutta en kuitenkaan sano jatko-opiskeluille ”ei koskaan”.

 

5 syytä, miksi kannattaa valita Xamk opiskelupaikaksi

 

1. Xamkissa on mahdollista opiskella osa opinnoista verkossa, joka tarkoittaa, että voi opiskella ajasta ja paikasta riippumatta.
2. Xamkin kautta on mahdollista lähteä erilaisiin projekteihin mukaan, joissa tapaa uusia ihmisiä ja tutustuu mielenkiintoisiin aiheisiin.
3. Xamkin Kotkan kampus sijaitsee lähellä Langinkoskea, joka on kävelymatkan päässä kampukselta. Langinkoskelta voi muun muassa katsella merta ja kuunnella kosken kuohua.
4. Kotka on opiskelijakaupunkina sopivan kokoinen.
5. Opintojen ohella voi verkostoitua ja päästä tutustumaan yrityksiin, joiden avulla voi aueta ovia mahdollisesti myös työelämään.

 

5 syytä, miksi kannattaa opiskella liiketoiminnan logistiikkaa

 

1. Liiketoiminnan logistiikkaa tarvitaan aina, joten alalla on hyvät tulevaisuuden näkymät työn suhteen.
2. Tradenomin tutkinto avaa ovet myös moniin muihin monipuolisiin työtehtäviin.
3. Logistiikka on kiinnostava ja laaja ala, joka kehittyy jatkuvasti.
4. Mahdollisuus päästä yritysvierailuille opintojaksojen kautta, joka antaa uusia näkökulmia ja mahdollisuuden verkostoitua.
5. Koulutuksen harjoittelut voi suorittaa myös kesätyönä, joten harjoitteluista voit saada myös palkkaa.

 

5 asiaa, jotka olet oppinut opiskelun aikana

 

1. Opintojen aikana opin tekemään päätöksiä itsenäisesti, joissa kuuntelin vain itseäni ilman, että kuuntelisin ensin mitä muut tekisivät. Tämä mahdollisti, että ilmoittauduin muun muassa projektiin ilman, että tunsin ketään ennestään.
2. Opintojen aikana teimme paljon ryhmätöitä, joka opetti vastuun jakamista sekä entistä parempia tiimityöskentelytaitoja.
3. Kalenterin pitäminen auttoi muistamaan paremmin menot ja tehtävien palautukset. Enää en osaa olla ilman kalenteria.
4. Olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja itselleni tuntemattomaan kaupunkiin.
5. Ennen kaikkea olen oppinut paljon lisää tietoa opiskeluun liittyvistä alasta. Joitakin oppeja olen voinut soveltaa myös vapaa-ajalla.

 

1. Pääsimme Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistyksen konferenssiin kuuntelemaan alan ammattilaisten seminaareja. 2. Opiskelijabileitä ei pidä unohtaa, kuva Mikkelin kampuksen opiskelijabileistä. 3. Promoottori-opintojaksolla pääsee erilaisiin tapahtumiin, olimme Kotkan Pasaatissa pitämässä Xamkin pop-up shopia. 4. Meripäivät ovat Kotkan ykkösjuttu!

Niina Vuorinen,
tradenomi (AMK) -opiskelija

Kirjoita kommentti

*