Suoritin harjoittelujaksoni kesällä 2018 Englannissa Oxfordissa. Työskentelin EF International Language Campuses -koulussa Customer Support -harjoittelijana. Harjoitteluni kesti yhteensä kolme kuukautta.

Kun aloitin opiskeluni BBA-ohjelmassa, tiesin alusta asti, että haluan suorittaa harjoittelujaksoni ulkomailla. Otin asiasta selvää jo heti opiskelujeni alussa ja huomasin, että Xamkissa harjoittelujakson suorittaminen ulkomailla on erittäin helppoa! Kaikkeen löytyi ohjeet ja kysymyksiin sai aina apua ja vastauksia. Harjoittelupaikkani löysin Erasmus Intern -sivustolta!

Minulla on useita vuosia ollut unelmana viettää pidempi aika ulkomailla, joten tämä oli täydellinen tilaisuus. Kriteerinä harjoittelupaikkaa etsiessä minulla oli se, että maassa puhuttaisiin englantia äidinkielenä. Tämän vuoksi päädyin siis Britanniaan.

Neuvontaa sain koulun puolesta aina, kun sitä tarvitsin. Sain kansainvälisestä toimistosta selkeät ohjeet lomakkeiden täyttämiseen, tukien hakemiseen ja käytännön asioihin. Rahallisesti tukea sain koululta ja Kelalta. Koska työharjoittelu kuuluu opintosuunnitelmaan, sain Kelalta kesän aikana kesäopintotukea ja opintolainaa. Joten vaikka harjoittelupaikkani oli palkaton, tulin silti toimeen hyvin näiden tukien avulla.

Työtehtäviini kuului paljon kaikkea, mutta pääsääntöiset tehtäväni olivat vastaanottotiskin päivittäiset työtehtävät, kuten puhelimeen vastaaminen, opiskelijoiden avustaminen ja sähköposteihin vastaaminen, passi- ja viisumivastaavan avustustyöt (esimerkiksi Visa Acceptance -kirjeiden lähettäminen muihin EF-toimistoihin) sekä aktiviteettien järjestäminen opiskelijoille.

Yksi parhaimmista puolista harjoittelupaikassa oli se, että majoitus onnistui EF:n kautta! Sain siis majoittua täysin ilmaiseksi koulun asuntolassa, jota vastaan minulle kuului muutamia ”ylimääräisiä” työtehtäviä.

EF Oxford on kampuksena hyvin kompakti, sillä opiskelijoiden asuntolat on koulun kanssa samalla tontilla. On hyvin yleistä, että varsinkin harjoittelijat majoittuvat asuntolassa, kun taas vakituisilla työntekijöillä on usein omat asunnot Oxfordin alueella.

Kokemus oli aivan uskomaton! En vaihtaisi hetkeäkään! Alussa jännitti lähteä yksin täysin uuteen maahan ja tuntemattomaan ympäristöön, mutta ei mennyt kuin viikko ja olin kuin kotonani!

En yksinkertaisesti pysty nimeämään vain yhtä asiaa, joka olisi ollut parasta harjoittelujaksossani, sillä kolmeen kuukauteen mahtuu niin paljon kaikkea.

Tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja sain erittäin läheisiä ystäviä. Matkustelin pitkin Englantia ja vierailin viidessä eri kaupungissa kesän aikana. Tutustuin brittiläiseen kulttuuriin ruoan, juoman ja viihteen kautta. Opin paljon uusia puolia itsestäni ja kasvoin tuon kesän aikana ihmisenä. Voin helposti sanoa, että kesä 2018 oli tähän mennessä elämäni paras kesä!

Suosittelen harjoittelujakson suorittamista ulkomailla ehdottomasti! Tulet oppimaan itsestäsi niin paljon uutta ja se, että olet täysin uudessa ympäristössä yksin, kasvattaa luonnetta!

 

Jenni Viljasuo
Bachelor of Business Administration -opiskelija 

 

Kirjoita kommentti

*