Mamkin sponsoriurheilija, kilpakävelijä Tiia Kuikka opiskelee toista vuotta jalkaterapiaa Savonniemen kampuksella. Päälajeina hänellä ovat 10 kilometrin sekä 20 kilometrin kilpakävely. 

Kuikka itse kertoo kauden 2016 alkutunnelmista seuraavasti:

”Avasin ulkoratakauden jo 9.4. Tsekin Podebradyssä käydyssä 20 kilometrin kansainvälisessä kilpailussa. Jouduin lähtemään kisaan hieman epävarmoilla fiiliksillä, sillä pari päivää ennen kisaa vasempaan jalkaan ilmestyi hermosärkyä muistuttavia oireita. Jalka kuitenkin kesti kisan läpi ja maaliin tultiin lopulta ennätysajassa 1.41,20.

Viime viikot ovat menneet suurilta osin hyviä treenejä tehden sekä itsenäisen opiskelun merkeissä. Yksi kotimaan leiriviikonloppu on myös takana, sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen toteuttama testipäivä Jyväskylässä.

Nyt on kehittävän treenijakson vuoro, sillä sitä seuraavan kerran kilpailen näiltä näkymin vasta kesäkuun puolivälissä. Muuten kilpailukaudesta tulisi niin pitkä,  että olisi lähes mahdotonta pitää hyvää tuloskuntoa yllä koko kausi. Sitten ohjelmassa ovat 12.6. SM-maantiekävelyt, 2.-3.7. SM-viestit, 9.7. kävelykarnevaalikilpailut, 21.-24.7. Kalevan Kisat, 5.-7.8. alle 22-vuotiaiden SM-kilpailut, 3.-4.9. mahdollisesti Ruotsi-ottelu ja 17.9. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Tavoitteinani tällä kaudella ovat oman ikäluokan Suomen mestaruudet sekä maantieltä (20 km) että radalta (5 000m) sekä Pohjoismaiden mestaruus (10 000m). Lisäksi tavoitteena on Kalevan kisoista mitali ja ehkä kaikkein tärkeimpänä tavoitteena on saada ehjä kausi ja uudet ennätyslukemat kaikilta matkoilta.

20 kilometrillä selkeä tavoite on alittaa 100 minuutin raja eli aika 1.40,00. Talvella sain hyvin luotua pohjia kesää varten, nyt pitää hioa vielä kilpailuvauhdin taloudellisuuutta ja rentoutta sekä vauhtikestävyyden aluetta. Luottavaisin mielin siis olen nyt menossa kohti kesää pienistä vaikeuksista huolimatta!

Opiskelut etenivät myös tänä lukuvuotena lähes normaalissa tahdissa, ainoastaan lukuvuoden päättävän koulun ulkopuolisen harjoittelun päätin jättää myöhemmälle tulevaisuuteen, sillä juuri kevät on tärkeintä keskittymisaikaa tulevaan kilpailukauteen. Opiskelut etenevät silti koko ajan, sillä otin kesälukukaudelle useita verkkokursseja. Ne toimivat hyvänä vastapainona urheilulle ja vapaus suunnitella opiskelujen aikataulutus antaa hyvät mahdollisuudet keskittyä myös treenaamiseen, mutta vastaavasti ajatukset saa välillä myös urheilusta pois, kun on muutakin tekemistä.”

Mamk toivottaa Tiia Kuikalle onnea ja menestystä kesän kisoihin!