Olen Jaana Ahola Kouvolasta. Työskentelen hankevastaavana Kouvolan seudun ammattiopiston kehittämisyksikössä. Vastuullani on tällä hetkellä kaksi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta. Hain Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomi YAMK –koulutukseen, koska halusin syventää omaa ammattitaitoani ja halusin saada uusinta tietoa omasta alastani.

Työn ja opintojen yhteensovittaminen oli mutkatonta.

 

Xamkiin hain, koska olen suorittanut täällä myös restonomi AMK-tutkinnon ja opiskelu sujui silloin mielestäni erittäin joustavasti. Työn ja opintojen yhteensovittaminen oli mutkatonta. Minusta oli helppo tulla samaan paikkaan, kun tiesin jo etukäteen toimintatavat. Pidän ehdottomasti myös siitä, että voin suorittaa kursseja Mikkelin lisäksi myös Kouvolan ja Kotkan toimipisteissä.

Suoritan osan opinnoistani verkkokursseina. Verkkokursseja voin suorittaa sellaisena ajankohtana päivästä, kun se itselleni parhaiten sopii. Kurssitarjonta on laaja ja olen löytänyt itselleni sopivimmat kurssit. Näin myös koulutuksen sisältö räätälöityy minun omiin tarpeisiini sopivaksi. Laajan kurssitarjonnan avulla voin myös valmistua omalla aikataulullani.

Opinnot restonomi YAMK-koulutuksessa ovat mielestäni antaneet minulle valmiuksia toimia vaativissa kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Koulutus on tukenut hyvin työtehtäviäni ja syventänyt projektiosaamistani. Urakehitykseen uskon tutkinnosta olevan myös jatkossa hyötyä.

Olen verkostoitunut itselleni tärkeiden tahojen kanssa, joista on varmasti hyötyä myös jatkossa.

 

Oma osaamiseni on kehittynyt monessakin suhteessa. Olen löytänyt uutta tietoa ja vertaisoppiminen muilta opiskelijoilta on ollut tärkeä lisä. Meidän perheellä on matkailualan yritys ja olen saanut siihenkin työhön opinnoista lisäpotkua. Yritystoiminta vaatii jatkuvaa tiedonhankintaa ja verkostoitumista. Opinnot ovat tukeneet hyvin myös tätä puolta.

Kiinnostavaa on ollut myös opinnäytetyön tekeminen ja sen tuomat mahdollisuudet. Olen verkostoitunut itselleni tärkeiden tahojen kanssa, joista on varmasti hyötyä myös jatkossa.

Mukavaa on ollut tietysti opiskelukaverit ja mukavat lähipäivät, koska ne tuovat vaihtelua normityöpäiviini. Tietysti välillä on myös luomisen tuskaa, kun on pitänyt saada aikaan raportti deadlinen lähestyessä. Silloin soitto opiskelukaverille on auttanut ja olemme yhdessä tukeneet toisiamme eteenpäin.

Suosittelen YAMK-opintoja XAMKissa jokaiselle, joka haluaa kehittyä osaamisessa, niin työssä kuin uudella alallakin. Opiskelu antaa paljon ja lisää motivaatiota. Suosittelen.

 

Jaana Ahola, restonomi (YAMK)

Kirjoita kommentti

*