Lähes kaikki tehtävät olivat kytkettävissä omaan alaani ja muita opiskelijoita kuunnellessani huomasin, että samojen asioiden ja ongelmien kanssa painiskellaan alasta riippumatta. 

Valmistuin tradenomiksi Mikkelin liiketalouden koulutuksesta vuonna 2007, ja päädyin isännöitsijäksi melko nopeasti  valmistumisen jälkeen. Töiden ohella kouluttauduin syventämällä osaamistani isännöitsijän tutkinnolla (ITS).

Vuonna 2012 hain ylempään AMK-tutkintoon ja sain opiskelupaikan. Innokkaana silloin opinnot aloitinkin, mutta siinä vaiheessa opiskelun ja isännöitsijän työn yhteensovittaminen osoittautui itselleni liian haastavaksi. Laitoin opiskelut jäihin jo melko alkuvaiheessa.

Opiskeluoikeuteni alkoi jo loppumaan, kun hyppäsin vuonna 2015 syksyllä takaisin opintojen pariin. YAMK-koulutus, jossa aloitin oli nimeltään Yrittäjyys ja liiketoimintaosaamine. Halusin lisätä osaamistani ja koin, että koulutuksen sisältö oli sellaista, joka tuki nykyistä osaamistani ja avaisi minulle ovia tulevaisuuteen.

Muut opiskelijat toimivat ”lisäopettajina” ja sparraajina!

Yllätyin siitä, kuinka paljon koulutusta pystyi soveltamaan aiempaan osaamiseen. Lähes kaikki tehtävät olivat kytkettävissä omaan alaani ja muita opiskelijoita kuunnellessani huomasin, että samojen asioiden ja ongelmien kanssa painiskellaan alasta riippumatta. Muut opiskelijat toimivat ”lisäopettajina” sekä sparraajina.  Opin uusia nykyaikaisia tapoja ja keinoja tehdä asioita ja erityisesti opinnoissa painotettiin palvelujen tärkeyttä ja niiden asiakaslähtöistä kehittämistä

Auttoiko tutkinnon suorittaminen urakehityksessä?

Uskon että auttoi. Osaamiseni syveni ja nykyaikaistui. Jo vajaassa kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon ja opintojen kautta sitä taas havahtui, ettei nykymaailmassa voi jäädä paikalleen myöskään osaamisen suhteen.

Palasin YAMK-opintojen jälkeen samalla alalle, mutta työkalupakissani on nyt uusia työkaluja, joita voin hyödyntää. Koulutuksen ansiosta minulla on myös paremmat mahdollisuudet työllistyä entistä haastavampiin tehtäviin. Lisäksi nyt minun on mahdollista hakea moniin vaativampiin työtehtäviin, joihin aiempi tutkinto ei riittänyt

Verkostoitumista aivan uusiin ympyröihin

Verkostoituminen oli yksi parhaista puolista opinnoissa. Vaikka lähijaksoja ei tavattoman paljoa ollutkaan, muodostui opiskeluryhmästä tiivis porukka, jonka kanssa yhteyden pito jatkuu opintojen jälkeenkin. Hienoa myös, että kursseilla tapasi ihmisiä täysin eri aloilta, jonka kautta verkostoa sai muodostettua myös aivan uusiin ympyröihin.

Toki opinnot vaativat aikaa ja resursseja, mutta uudet tuttavuudet, tiedot ja taidot sekä tutkinto olivat kaiken vaivan arvoisia.

Opinnoissa myös parisuhteen laatuaikaa

Minua helpotti huomattavasti se, että pystyin keskittymään opintoihin kunnolla. Avopuolisoni opiskeli samaan aikaan Xamkissa, ja vaikka opiskelimmekin eri koulutuksissa saimme mahdollisuuden yhteisen opinnäytetyön tekemiseen. Parisuhteen laatuaikaa tuli siis vietettyä myös kirjojen ja Wordin ääressä 🙂